checkbox ve textbox ilişkisi..!
Tarih
02/03/2012 16:26
Konu Sahibi
byclever
Yorumlar
8
Okunma
2277
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



byclever
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
7
30/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2003
16/03/2012,17:23
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar ,

şöyle bir sorum olacaktı.

2 adet checkbox var isimleri = "chckbox1" , "chckbox2"

2 adet textbox var ismi = "tbx1" , "tbx2"

1 adet buton var ismi ="btn1"


Formu çalıştırıp "chckbox1" i işaretleyip Butona tıklandığında msgbox ile ekrana "tbx1" içindeki metini yazdırsın,

Formu çalıştırıp "chckbox2" i işaretleyip Butona tıklandığında msgbox ile ekrana "tbx2" içindeki metini yazdırsın,

bu kodu oluşturmada bana yardımcı olurmusunuz.

herkese keyifli çalışmalar.

Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.024
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:47
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Ezberci mantık ile ilerlememenizi tavsiye ederim.

Alıntı:Formu çalıştırıp "chckbox1" i işaretleyip Butona tıklandığında msgbox ile ekrana "tbx1" içindeki metini yazdırsın,

Formu çalıştırıp "chckbox2" i işaretleyip Butona tıklandığında msgbox ile ekrana "tbx2" içindeki metini yazdırsın,

Bu ikisi aynı şey birisini yapınca diğerini zaten yapabilirsiniz.

Visual Basic Code
If chkbox1= -1 then
   msgbox "işaretli"
end if


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

byclever
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
7
30/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2003
16/03/2012,17:23
Çözüldü 
cevabınız ve öneriniz için teşekkürler , dikkate alacağım.

fakat kodu yazdım çalışmadı, tamamamını yazabilirseniz memnun olurum.

teşekkürler..
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) _
Handles Button1.Click
Dim strMSJ As String = ""
If CheckBox1.Checked = True Then strMSJ = TextBox1.Text Else strMSJ = strMSJ
If CheckBox2.Checked = True Then strMSJ = strMSJ & " " & TextBox2.Text Else strMSJ = strMSJ
MsgBox(Trim(strMSJ))
End Sub

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

byclever
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
7
30/01/2012
0
İstanbul
Ofis 2003
16/03/2012,17:23
Çözüldü 
Merhaba Ayhan bey , öncelikle cevaplarınız için teşekkürler faydalı oluyor benim için.

vb de yeni olmam hasebiyle bu tarz sorlarımı mazur görmenizi isterim.

bu soruya bağlı olarak bir şey daha sormak istiyorum,

Textbox1 veya 2 farketmez bunların içinde " yasin ayhan accesstr " şeklinde 3 ve daha fazla kelime olduğunu varsayalım. bu kelimelerden hangisini seçersem onu msgbx veya herhangi bir yere farklı renkle yazıdırabilirmiyim. atıyorum cümledeki "ayhan" kelimesi kırmızı renkte olsun. gibi.

keyifli çalışmalar.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.024
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:47
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın byclever lütfen VB de yeni olabilirsiniz ancak sitemizde yeni sayılmazsınız. Lütfen Site Kurallarını okuyun ve her farklı sorunuz için yeni bir konu açınız. Konunuzu açarkende lütfen örnek dosyanızı ekleyiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Veri tabanındaki bilgiyi textbox'a aktarma sherlockholmes 4 1.774 24/01/2015, 20:31 sherlockholmes
Çözüldü Textbox da saat toplamlari veya cikarmalar Yakut 7 4.101 05/03/2014, 15:01 alpeki99
Çözüldü Combobox taki veriyi seçince textbox ları otomatik doldurma hyavuz 9 4.064 06/01/2014, 12:27 mcmaho
Çözüldü Textbox kullanımı ve içeriğinin yönetilmesi byclever 12 4.249 09/03/2012, 18:17 byclever
Çözüldü textbox içinde sayı artırma ve sıfırlama! byclever 2 3.297 06/03/2012, 23:04 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya