Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
10/01/2017 21:54
Konu Sahibi
orderyazbim
Yorumlar
4
Okunma
529
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

orderyazbim

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
58
17/12/2010
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/05/2017,04:00
Tüm arkadaşlara iyi akşamlar. Ekteki vt.de bulunan form üzerinde liste kutusunda iki tarih aralığını çapraz soguyla between komutunu kullanarak seçme sorgusunda sonuç alıyorum. Fakat çapraz sorguda hata veriyor. Birde between komutunu like komutuyla kullanabilirmiyiz. Saygılarımla iyi çalışmalar.


Ek Dosyalar
.rar   Örnek.rar (Dosya Boyutu: 4,3 MB / İndirme Sayısı: 5)
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.813
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:45
Merhaba,

örnek uygulamanızdaki liste kutusunun satır kaynağındaki sorgu çalışmadığı için yenilendi. Sorgu sonucu doğru mu bilmiyorum.


Modüle aşağıdaki kodu ekleyiniz

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Public Function GeciciIlkTarih()
    If IsNull([Forms]![Form1]![ilk]) Then
        GeciciIlkTarih = "01/01/2015"
    Else
        GeciciIlkTarih = [Forms]![Form1]![ilk]
    End If
End Function
Public Function GeciciSonTarih()
    If IsNull([Forms]![Form1]![son]) Then
        GeciciSonTarih = Date
    Else
        GeciciSonTarih = [Forms]![Form1]![son]
    End If
End Function




Liste kutusunun satır kaynağındaki sorguyu

Kod:
1
2
3
4
5
6
TRANSFORM Count(tbl_kayit.t_sırano) AS Sayt_sırano
SELECT tbl_kayit.t_tarih, Var(tbl_kayit.t_sırano) AS [Toplam t_sırano]
FROM tbl_kayit
WHERE (((tbl_kayit.t_tarih) Between GeciciIlkTarih() And GeciciSonTarih()))
GROUP BY tbl_kayit.t_tarih
PIVOT tbl_kayit.t_ilce;

kodu ile değiştiriniz.


Diğer sorunuz olan between ile like komutunu nasıl kullanmak istediğinizi anlamadığım için yorum yazamadım.


Cevapla

kadirdursun

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
K.... D....
1.282
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
21/09/2017,12:03
Merhaba;
Sayın ozanakkaya ile aynı anda yazmaya başladık sanırım. Cevap yazarken mesajı yoktu.

T_Katılımcı tablosu olmadığından çapraz sorguyu çalıştıramadım.


Srg_Capraz sorgusunu tasarım görünümünde açın
Parametreler kısmına girin
Parametre bölümüne Between [forms]![FRM_CAPRAZ]![ilktarih] And [forms]![FRM_CAPRAZ]![sontarih] kopyala yapıştır yapın
veri türünü tarih/saat seçin 
kaydet kapat

Böyle deneyince hata veriyor mu?

resim


Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

atoz112

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
5.716
9
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Dün,13:28
sayın orderyazbim,

Alıntı:form üzerinde liste kutusunda iki tarih aralığını çapraz soguyla between komutunu kullanarak seçme sorgusunda sonuç alıyorum. Fakat çapraz sorguda hata veriyor. 


ifadenize yönelik olarak;
alternatif bir kullanım olması amacı ile iki yöntem ile de elde edebilirsiniz.

YÖNTEM 1

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
PARAMETERS [Forms]![Form1]![ilk] DateTime, [Forms]![Form1]![son] DateTime;
TRANSFORM Count(tbl_kayit.t_sırano) AS Sayt_sırano
SELECT tbl_kayit.[t_tarih], Count(tbl_kayit.t_sırano) AS [Toplam t_sırano]
FROM tbl_kayit
WHERE (tbl_kayit.[t_tarih] Between [Forms]![Form1]![ilk] And [Forms]![Form1]![son])
GROUP BY tbl_kayit.[t_tarih]
PIVOT tbl_kayit.t_ilce;


form üzerindeki listenin kaynağında yer alan sorguyu,yukarıdaki kodlar ile kullanarak deneyiniz.

YÖNTEM 2

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
PARAMETERS [Forms]![Form1]![ilk] DateTime, [Forms]![Form1]![son] DateTime;
TRANSFORM Count(tbl_kayit.t_sırano) AS Sayt_sırano
SELECT tbl_kayit.t_tarih, Count(tbl_kayit.t_sırano) AS [Toplam t_sırano]
FROM tbl_kayit
WHERE (((tbl_kayit.t_tarih)>=[Forms]![Form1]![ilk] And (tbl_kayit.t_tarih)<=[Forms]![Form1]![son]))
GROUP BY tbl_kayit.t_tarih
PIVOT tbl_kayit.t_ilce;


form üzerindeki listenin kaynağında yer alan sorguyu,yukarıdaki kodlar ile kullanarak deneyiniz.

Alıntı:Birde between komutunu like komutuyla kullanabilirmiyiz. 


ifadenize yönelik olarak;
sadece bilgilendirme olması amacı ile,

LIKE komutunun tarih değerlerine dair kullanılmasının bir anlamı yok,bana göre.çünkü,zaten direkt tarih değerini yazıp bu tarihe göre kontrol işlemi uygulanacaktır.

bu komutu,daha çok;Metin denetimi arama işlemleri için Kriter niyetine kullanmak daha yerinde olacaktır.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.


Cevapla

orderyazbim

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
58
17/12/2010
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/05/2017,04:00
(12/01/2017, 14:31)atoz112 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sayın orderyazbim,

Alıntı:form üzerinde liste kutusunda iki tarih aralığını çapraz soguyla between komutunu kullanarak seçme sorgusunda sonuç alıyorum. Fakat çapraz sorguda hata veriyor. 

ifadenize yönelik olarak;
alternatif bir kullanım olması amacı ile iki yöntem ile de elde edebilirsiniz.

YÖNTEM 1

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
PARAMETERS [Forms]![Form1]![ilk] DateTime, [Forms]![Form1]![son] DateTime;
TRANSFORM Count(tbl_kayit.t_sırano) AS Sayt_sırano
SELECT tbl_kayit.[t_tarih], Count(tbl_kayit.t_sırano) AS [Toplam t_sırano]
FROM tbl_kayit
WHERE (tbl_kayit.[t_tarih] Between [Forms]![Form1]![ilk] And [Forms]![Form1]![son])
GROUP BY tbl_kayit.[t_tarih]
PIVOT tbl_kayit.t_ilce;


form üzerindeki listenin kaynağında yer alan sorguyu,yukarıdaki kodlar ile kullanarak deneyiniz.

YÖNTEM 2

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
PARAMETERS [Forms]![Form1]![ilk] DateTime, [Forms]![Form1]![son] DateTime;
TRANSFORM Count(tbl_kayit.t_sırano) AS Sayt_sırano
SELECT tbl_kayit.t_tarih, Count(tbl_kayit.t_sırano) AS [Toplam t_sırano]
FROM tbl_kayit
WHERE (((tbl_kayit.t_tarih)>=[Forms]![Form1]![ilk] And (tbl_kayit.t_tarih)<=[Forms]![Form1]![son]))
GROUP BY tbl_kayit.t_tarih
PIVOT tbl_kayit.t_ilce;


form üzerindeki listenin kaynağında yer alan sorguyu,yukarıdaki kodlar ile kullanarak deneyiniz.

Alıntı:Birde between komutunu like komutuyla kullanabilirmiyiz. 

ifadenize yönelik olarak;
sadece bilgilendirme olması amacı ile,

LIKE komutunun tarih değerlerine dair kullanılmasının bir anlamı yok,bana göre.çünkü,zaten direkt tarih değerini yazıp bu tarihe göre kontrol işlemi uygulanacaktır.

bu komutu,daha çok;Metin denetimi arama işlemleri için Kriter niyetine kullanmak daha yerinde olacaktır.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.

Sayın atoz112 vermiş olduğunuz örneği uyguladım ve çalıştı. yardımınız için teşekkür eder saygılarımı sunarım.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Son Tarihi Sorguda Göstermek metbal 4 174 10/09/2017, 22:57 metbal
Çözüldü Sorguda Veri Sayma İşlemi ertans 10 318 25/08/2017, 16:34 ertans
Çözüldü Upper Komutu sameDeveloper 1 143 19/07/2017, 15:44 ozanakkaya
Çözüldü Sorguda Önceki Aydan Devir dayko 7 458 24/06/2017, 10:51 dayko
Çözüldü Formda Butona Say Komutu Ekleme ramazanemrullah 7 429 23/06/2017, 21:21 ramazanemrullah

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.