Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
29/05/2012 22:12
Konu Sahibi
arifeaccess
Yorumlar
5
Okunma
3617
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

arifeaccess

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... K....
110
5
12/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2010
25/04/2013,12:21
Çözüldü 
Veri tabanımızda kayıtlı olan soru kısmını Form3deki label a radiobutton kısımlarınada Form3 deki cevapların gelmesini istiyorum. Ama bağlamayı bir türlü yapamadım yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Ek Dosyalar
Anket Programı.rar


Arife KULAKAngel
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
OleDbConnection baglanti = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=anket.accdb");

 private void btnAccessTR_Click(object sender, EventArgs e)
 {
 OleDbDataAdapter dap = new OleDbDataAdapter("SELECT * FROM T_SORULAR WHERE Soru_No=6",baglanti);

 DataTable dt = new DataTable();

 dap.Fill(dt);
 DataRow dr = dt.Rows[0];
 label1.Text = dr["Soru"].ToString();
 radioButton1.Text = dr["a"].ToString();
 radioButton2.Text = dr["b"].ToString();
 radioButton3.Text = dr["c"].ToString();
 radioButton4.Text = dr["d"].ToString();
 }


kodları ile çözüm üretmiş olduk.

Diğer yandan ciddi iki eksik var:

  1. Birincil Anahtar/Otomatik Sayı alan yok
  2. Doğru şık hangisi belli olmuyor yani yeni bir alan eklemelisiniz


Ek Dosyalar
csharp_anket_datarow_örneği.rar


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

arifeaccess

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... K....
110
5
12/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2010
25/04/2013,12:21
Çözüldü 
yeni bir tablo oluşturup o tabloya hangi radiobutton seçildiyse o bilgiyi tutmalıyım ve bu seçilen radiobutton un hangi soruya ait olduğuda tutulmalı tabi.
Otomatik sayı olmasını istediğiniz kısımı pek anlayamadım ama...
Yardımınız için teşekkür ederim yinede.


Arife KULAKAngel
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
İşte birinci tablo ile ikinci tablo arasında ilişki kurabilmeniz için Otomatik Sayı türünde bir alanınız olmalı. Bu alan ile birlikte o alanı ilişkilendirebilirsiniz. Ayrıca sorular arası geçişlerde, boş bırakılan sorulara geri dönmek istediğinizde vs. kullanabilirsiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

arifeaccess

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... K....
110
5
12/11/2010
6
İstanbul
Ofis 2010
25/04/2013,12:21
Çözüldü 
aslında burada bir soru vardı ama sorunun cevabını buldum burdaki soruyu da silemeyince böyle bir yol denedim. Tüm accesstr.net e iyi geceler. Img-grin


Cevapla

afilli

Üye
Kullanici Avatari
Üye
42
8
06/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
25/10/2015,22:24
Çözüldü 
sayın arkadaşlar bunu webte kullanıbilirmiyiz veya nasıl kullanabiliriz
iyi çalışmalar


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Otomatik Tablo Bağlama Ve Güncelleme husem 7 605 02/04/2017, 14:20 atoz112
Çözüldü Access veritabanını MSSQL YADA MYSQL'e Aktarma IceMan7 4 687 05/02/2017, 13:25 atoz112
Çözüldü Veritabanını Ağda Paylaşımlı Kullanma ertans 3 638 16/11/2016, 09:15 ertans
Çözüldü Tablo Bağlama megasoftware 2 585 20/04/2016, 21:36 megasoftware
Çözüldü Veritabanını Bölme Hakkında notrino 2 487 08/04/2016, 06:33 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.