Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
04/02/2009 16:16
Konu Sahibi
osman06
Yorumlar
16
Okunma
4964
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

osman06

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
237
22/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
12/09/2017,23:44
Çözüldü 
aşağıda butona atana şifre kodu var gelen ekranda şifrenin yazılırken yıldız olarak görünmesini istiyorum yardımlarınızı için teşekkürler

Private Sub Komut82_Click()

sifre = "SKM06" 'şifreyi başka bir yerden almak isterseniz değişken tanımlayıp yapabilirsiniz.
On Error GoTo Err_Komut82_Click

cevap = InputBox("Lütfen şifreyi yazınız", vbOKOnly, "ŞİFRE GİRİN")
If cevap = sifre Then

DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acEditMenu, 8, , acMenuVer70
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acEditMenu, 6, , acMenuVer70

Else
MsgBox "şifre kabul edilmedi", vbOKOnly, "ŞİFRE YANLIŞ"
End If
Exit_Komut82_Click:
Exit Sub

Err_Komut82_Click:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_Komut82_Click
End Sub


Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.986
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,20:04
Çözüldü 
biçimini pasword yap görünür


Cevapla

osman06

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
237
22/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
12/09/2017,23:44
Çözüldü 
SAYIN CELOY BUTONDA BİÇİM DİYE BİŞEY YOK NEYİ NERESİNE YAPACAM BUTONA BASINCA ŞİFRE SORUYOR


Cevapla

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Bunun için örnekteki gibi bişey yapmanız daha doğru olur bence...

Küçük bir formda Metin Kutusuna Password biçimi atarsınız... Örneği inceleyin. Hocamın bahsettiği bu tarz bişey bence...


Ek Dosyalar
.rar   password2k.rar (Dosya Boyutu: 18,54 KB / İndirme Sayısı: 36)
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,23:03
Çözüldü 
Bununla ilgili bir class var ama onu accesse uyarlamak lazım. Aşağıya veriyorum. Uygun zamanı olan arkadaşlarım mutlaka bu kodları accesse uyarlayacaktır.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Public Class Form1

Private Declare Function FindWindow Lib "user32" Alias "FindWindowA" (ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowName As String) As Int32
Private Declare Function GetWindow Lib "user32" (ByVal hwnd As Int32, ByVal wCmd As Int32) As Int32
Public Declare Function SendMessage Lib "user32" Alias "SendMessageA" (ByVal hwnd As Int32, ByVal wMsg As Int32, ByVal wParam As Int32, ByVal lParam As Int32) As Int32

Dim inputTitle As String = "Enter the Password!"
Dim returnedPW As String
Const asteriskKeyCode = 42
Public Const EM_SETPASSWORDCHAR = &HCC
Public Const WM_CREATE = &H1
Dim windowHandle As Int32
Public Const GW_CHILD = 5

Public Sub setPassword()
Dim editWindow As Int32
editWindow = GetWindow(windowHandle, GW_CHILD)
SendMessage(editWindow, EM_SETPASSWORDCHAR, asteriskKeyCode, 0)
End Sub
Protected Overrides Sub WndProc(ByRef m As System.Windows.Forms.Message)
MyBase.WndProc(m)
If m.Result.ToInt32 = WM_CREATE Then
windowHandle = FindWindow(vbNullString, inputTitle)
ElseIf windowHandle > 0 Then
setPassword()
windowHandle = 0
End If
End Sub

Private Sub btnDisplay_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnDisplay.Click
lblPw.Text = "InputBox Password:"
returnedPW = InputBox("Enter the Password In the box!", inputTitle, "password!", 0)
If Not returnedPW = Nothing AndAlso returnedPW = "password!" Then
lblPw.Text = "InputBox Password Is: " & returnedPW
Else
lblPw.Text = "InputBox Password Is: Wrong!"
MessageBox.Show("Wrong Password!", " Try Again")
End If
End Sub
End Class


Bir not: Api kullanmadan yapılabilir mi bilmiyorum ama bu örnek windows apisi kullanıyor.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Mehmet Hocam, ben de aynı örneği eklemek üzereydim... Img-grin

Benden çok yaşayacaksınız... Img-grin

Elinize sağlık...


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Listede Ayni Kişiden Tek Satır Görünmesi m_demir 3 182 12/08/2017, 19:39 m_demir
Çözüldü Butona Atanan Macroda Hata damacanasu 4 225 02/07/2017, 15:12 damacanasu
Çözüldü Formda Butona Say Komutu Ekleme ramazanemrullah 7 428 23/06/2017, 21:21 ramazanemrullah
Çözüldü Dış Veri Alı Butona Atamak. Güven Ongun 6 566 06/05/2017, 01:41 Güven Ongun
Çözüldü Form her açıldığına en son kaydın görünmesi ertans 2 254 23/12/2016, 11:22 ertans

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.