boş tabloda son ıd bulmak
Tarih
03/04/2011 18:30
Konu Sahibi
aydın3838
Yorumlar
13
Okunma
3943
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
aydın3838
Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
256
20/12/2009
8
Kayseri
Ofis 2003
15/12/2016,19:28
Çözüldü 
selam
örneğin tabloya daha önce veri girilmiş ve silinmiş tablo boşaltılmış
bu tabloya yeni kayıt komutu dediğimizde ıd alanı otomatik sayı göstermekte
soru burada başlıyor
benim istediğim ise bu konumda iken ıd nin kaçta kaldığını veri girmeden önce öğrenmek
bu veri girmeden önce mümkünmü
saygılarımla
aydın3838, 20-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

life_exciting
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
837
28/12/2009
361
Ankara
Ofis 2003
18/11/2010,00:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn.aydın3838 Örneğinizi Eklerseniz Daha İyi Yardımcı Olabiliriz.

Cevapla

aydın3838
Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
256
20/12/2009
8
Kayseri
Ofis 2003
15/12/2016,19:28
Çözüldü 
sayın lifeexciting
kullandığım bir çalışmada değişiklik yapmak istedim ön fikir almak açsından sormuştum
örneğin formda 1 tablonun ID alanını
4 ila 6 ayrı başka tabloya kaydetmem gerekli
yapılan işlemi iptal etmek istemediğimde ise 4 ile 6 tablodan girilen verileri sorgu ile silmekteyim yani işlemi iptal etmek diyebiliriz

buradan ulaşmak istediğimse 1 tabloda veri girmeden önce sıralama ID sini önceden alabilirsem hem işlemi tamamlarım istenirsede iptal dediğimde form veri kaynağına bağlı olmadığından kapandığında kayıtsız işlemi iptal etmiş olabilirim
düşüncem bu
saygılarımla
aydın3838, 20-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.901
29/10/2008
916
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
anlattıklarından yanlış yolda oldugunu anladım
örnek eklerseniz inceleme ve fikir verme şansımız olur diye düşünüyorum örneginizi ekleyin lütfen bakalım

Cevapla

aydın3838
Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
256
20/12/2009
8
Kayseri
Ofis 2003
15/12/2016,19:28
Çözüldü 
Taksit_Alis formunu açtığımızda işlemi görebilirsiniz


Ek Dosyalar
.rar   db1.rar (Dosya Boyutu: 409,94 KB / İndirme Sayısı: 12)
aydın3838, 20-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,21:19
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bu durumda otomatik sayı kullanmayınız. Otomatik sayı kendi içinde istediği şekilde sıralansın ve bunu işlemleri birbiri ile ilişkilendirmede kullanın. Siz otomatik sayı alanını kendiniz oluşturun. Bunun için formda "otomatik sayıyı el ile oluşturmak" ya da "otomatik sayı yerine" diye arama yapın.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloda Kayıt Yoksa Formu Açma barcins 3 98 16/05/2017, 11:20 barcins
  Tabloda Seçili Satıra Ait Veriyi Güncelleme pelitt 14 269 13/05/2017, 12:22 atoz112
  Giriş Yaparken Tabloda Tanımlı İse Kaydetsin barcins 8 149 12/05/2017, 10:14 barcins
  Farklı Tablodaki Satırların Idsi İle Yeni Tabloda Veri Nasıl Oluşturabilirim? uralcoder 5 276 14/03/2017, 16:09 atoz112
  Tabloda Telefon numarası yoksa eklesin. 53rize 7 331 18/12/2016, 15:30 53rize


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status