Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
13/06/2009 22:05
Konu Sahibi
karaayhan
Yorumlar
12
Okunma
4111
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

karaayhan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
433
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
20/10/2017,19:52
Çözüldü 
bir rapor var kayıt kaynağı sorgudan oluşuyor.
kayıt kaynağında veri yoksa rapor alttoplamı #Hata# veriyor...!
=Topla(Nz(([ToplaHARÇLIK TUTARI]);0))
şeklinde yazdım ama nafile kayıt olmayınca #Hata
veriyor...
nedeni ve çözümü hakkında bilgisi olan var mı?

teşekkürler..kolay gelsin..


Cevapla

adnanyurdakul

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
03/06/2016,23:55
Çözüldü 
toplama işlemeini Sql de yapsan daha iyi olmaz mı?
orada sıfır ıda rahatlıkla hatasız yazdırabilirsin NZ başa yazdığında yazdığında hatayı keser ; (null to zero)


Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.995
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
=NZ(Topla([ToplaHARÇLIK TUTARI]);0)
şeklinde deneyin


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Bazen de hem IIF hem de NZ kullanmadan olmaz..

Deyim1: nz(Sum(IIf([ToplaHARÇLIK TUTARI] Is Null;0;[ToplaHARÇLIK TUTARI]));0)

Bu arada ToplaHARÇLIK TUTARI ifadesinin de bir başka sorgudan geldiğini, orada da NZ ile bir ifade kurmanız gerekebileceğini söyleyeyim. Madem birden çok sorguyla bu işi hallediyorsunuz, o zaman orada da NZ kullanabilirsiniz. İş sağlam olsun. ToplaHARÇLIK TUTARI derken eğer değer yoksa null döneceği için sıkıntı olur. O sorguda da yine NZ ve Topla ifadelerini kullanın derim ben..
Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

karaayhan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
433
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
20/10/2017,19:52
Çözüldü 
sayın celoyce ve mehmetdemiral'ın yöntemlerinde de #Hata ile karşılaştı sonuç....

kullandığım sorgu şu;

--------------------------sorgu---------------------------------------------
SELECT maaş.[RütbesiNe?], Count(maaş.[RütbesiNe?]) AS [SayRütbesiNe?], maaş.HGÜNSAYISI, maaş.kıst, Sum(maaş.[HARÇLIK TUTARI]) AS [ToplaHARÇLIK TUTARI]
FROM maaş
GROUP BY maaş.[RütbesiNe?], maaş.HGÜNSAYISI, maaş.kıst, maaş.[GÜN SAYISI]
HAVING (((maaş.kıst)=-1))
ORDER BY Count(maaş.[RütbesiNe?]);
--------------------------sorgu bitiş-----------------------------------

nerede hata yapıyorum....!


Cevapla

adnanyurdakul

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Sayın Karaayhan
örnek eklerseniz daha kolay çözüm elde edilebilir.iyi çalışmalar


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Alt Alta Olan Verileri İd Bazında Yan Yana Getirmek ufukcem 6 528 29/05/2017, 18:06 atoz112
Çözüldü Dış Veri Alı Butona Atamak. Güven Ongun 6 601 06/05/2017, 01:41 Güven Ongun
Çözüldü Formda Arkaplan Renginin Değere Göre Değişmesi semalp 9 631 12/04/2017, 00:55 semalp
Çözüldü Formumda açılan kutu içinde seçtiğim değere dayalı kayıt bul misak70 6 635 30/01/2017, 15:17 misak70
Çözüldü Raporda boş ve veri olan alanları sayı olarak görme murat dikme 3 598 22/01/2017, 13:46 murat dikme

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.