boş olan değere sıfır atamak?
Tarih
13/06/2009 22:05
Konu Sahibi
karaayhan
Yorumlar
12
Okunma
3620
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
karaayhan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
428
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
05/05/2017,20:10
Çözüldü 
bir rapor var kayıt kaynağı sorgudan oluşuyor.
kayıt kaynağında veri yoksa rapor alttoplamı #Hata# veriyor...!
=Topla(Nz(([ToplaHARÇLIK TUTARI]);0))
şeklinde yazdım ama nafile kayıt olmayınca #Hata
veriyor...
nedeni ve çözümü hakkında bilgisi olan var mı?

teşekkürler..kolay gelsin..
Cevapla

adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
toplama işlemeini Sql de yapsan daha iyi olmaz mı?
orada sıfır ıda rahatlıkla hatasız yazdırabilirsin NZ başa yazdığında yazdığında hatayı keser ; (null to zero)
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.909
29/10/2008
916
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
=NZ(Topla([ToplaHARÇLIK TUTARI]);0)
şeklinde deneyin
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
23/05/2017,21:19
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bazen de hem IIF hem de NZ kullanmadan olmaz..

Deyim1: nz(Sum(IIf([ToplaHARÇLIK TUTARI] Is Null;0;[ToplaHARÇLIK TUTARI]));0)

Bu arada ToplaHARÇLIK TUTARI ifadesinin de bir başka sorgudan geldiğini, orada da NZ ile bir ifade kurmanız gerekebileceğini söyleyeyim. Madem birden çok sorguyla bu işi hallediyorsunuz, o zaman orada da NZ kullanabilirsiniz. İş sağlam olsun. ToplaHARÇLIK TUTARI derken eğer değer yoksa null döneceği için sıkıntı olur. O sorguda da yine NZ ve Topla ifadelerini kullanın derim ben..
Kolay gelsin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

karaayhan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
428
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
05/05/2017,20:10
Çözüldü 
sayın celoyce ve mehmetdemiral'ın yöntemlerinde de #Hata ile karşılaştı sonuç....

kullandığım sorgu şu;

--------------------------sorgu---------------------------------------------
SELECT maaş.[RütbesiNe?], Count(maaş.[RütbesiNe?]) AS [SayRütbesiNe?], maaş.HGÜNSAYISI, maaş.kıst, Sum(maaş.[HARÇLIK TUTARI]) AS [ToplaHARÇLIK TUTARI]
FROM maaş
GROUP BY maaş.[RütbesiNe?], maaş.HGÜNSAYISI, maaş.kıst, maaş.[GÜN SAYISI]
HAVING (((maaş.kıst)=-1))
ORDER BY Count(maaş.[RütbesiNe?]);
--------------------------sorgu bitiş-----------------------------------

nerede hata yapıyorum....!
Cevapla

adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Karaayhan
örnek eklerseniz daha kolay çözüm elde edilebilir.iyi çalışmalar
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Alt Alta Olan Verileri İd Bazında Yan Yana Getirmek ufukcem 4 68 25/05/2017, 15:35 ufukcem
  Dış Veri Alı Butona Atamak. Güven Ongun 6 167 06/05/2017, 01:41 Güven Ongun
  Formda Arkaplan Renginin Değere Göre Değişmesi semalp 9 258 12/04/2017, 00:55 semalp
  Formumda açılan kutu içinde seçtiğim değere dayalı kayıt bul misak70 6 336 30/01/2017, 15:17 misak70
  Raporda boş ve veri olan alanları sayı olarak görme murat dikme 3 428 22/01/2017, 13:46 murat dikme


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status