boş olan değere sıfır atamak?
Tarih
13/06/2009 22:05
Konu Sahibi
karaayhan
Yorumlar
12
Okunma
3521
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



karaayhan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
428
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
20/02/2017,21:06
Çözüldü 
bir rapor var kayıt kaynağı sorgudan oluşuyor.
kayıt kaynağında veri yoksa rapor alttoplamı #Hata# veriyor...!
=Topla(Nz(([ToplaHARÇLIK TUTARI]);0))
şeklinde yazdım ama nafile kayıt olmayınca #Hata
veriyor...
nedeni ve çözümü hakkında bilgisi olan var mı?

teşekkürler..kolay gelsin..
Cevapla

adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
toplama işlemeini Sql de yapsan daha iyi olmaz mı?
orada sıfır ıda rahatlıkla hatasız yazdırabilirsin NZ başa yazdığında yazdığında hatayı keser ; (null to zero)
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.867
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,21:08
Çözüldü 
=NZ(Topla([ToplaHARÇLIK TUTARI]);0)
şeklinde deneyin
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,20:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bazen de hem IIF hem de NZ kullanmadan olmaz..

Deyim1: nz(Sum(IIf([ToplaHARÇLIK TUTARI] Is Null;0;[ToplaHARÇLIK TUTARI]));0)

Bu arada ToplaHARÇLIK TUTARI ifadesinin de bir başka sorgudan geldiğini, orada da NZ ile bir ifade kurmanız gerekebileceğini söyleyeyim. Madem birden çok sorguyla bu işi hallediyorsunuz, o zaman orada da NZ kullanabilirsiniz. İş sağlam olsun. ToplaHARÇLIK TUTARI derken eğer değer yoksa null döneceği için sıkıntı olur. O sorguda da yine NZ ve Topla ifadelerini kullanın derim ben..
Kolay gelsin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

karaayhan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
428
02/11/2008
12
Muğla
Ofis 2003
20/02/2017,21:06
Çözüldü 
sayın celoyce ve mehmetdemiral'ın yöntemlerinde de #Hata ile karşılaştı sonuç....

kullandığım sorgu şu;

--------------------------sorgu---------------------------------------------
SELECT maaş.[RütbesiNe?], Count(maaş.[RütbesiNe?]) AS [SayRütbesiNe?], maaş.HGÜNSAYISI, maaş.kıst, Sum(maaş.[HARÇLIK TUTARI]) AS [ToplaHARÇLIK TUTARI]
FROM maaş
GROUP BY maaş.[RütbesiNe?], maaş.HGÜNSAYISI, maaş.kıst, maaş.[GÜN SAYISI]
HAVING (((maaş.kıst)=-1))
ORDER BY Count(maaş.[RütbesiNe?]);
--------------------------sorgu bitiş-----------------------------------

nerede hata yapıyorum....!
Cevapla

adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Karaayhan
örnek eklerseniz daha kolay çözüm elde edilebilir.iyi çalışmalar
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formumda açılan kutu içinde seçtiğim değere dayalı kayıt bul misak70 6 234 30/01/2017, 15:17 misak70
  Raporda boş ve veri olan alanları sayı olarak görme murat dikme 3 373 22/01/2017, 13:46 murat dikme
  Seçilen Değere Göre Veri Getirme hk Serkan Çevik 4 187 22/12/2016, 21:47 alpeki99
Rainbow accdb formatda olan veri tabanının parolasini bulmak Ramin Vaqif Humbatov 3 297 04/12/2016, 04:22 ozanakkaya
  Fiyat Listesi Atamak 53rize 11 303 04/11/2016, 13:32 53rize


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya