Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
26/03/2014 14:50
Konu Sahibi
akdemir1
Yorumlar
9
Okunma
2846
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

akdemir1

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
T.... S....
189
05/06/2011
11
Erzurum
Ofis XP
26/01/2017,21:08
Çözüldü 
Merhaba değerli arkadaşlar,

Genel olarak bir sorum olacak sizlere ;

Stok giriş formu kapatılırken silme sorgusu devreye giriyor ve belirtilen alanlardan herhangi biri boşsa o kaydı tablodan siliyor, bu işlemi formun her kapanışında yapıyor
Dolayısıyla her form açıldığında birkaç boş kayıt gerçekleşmiş ve silinmiş oluyor, buraya kadar işleyişte herhangi bir sorun yok,

Benim sorum şu : otomatik ID alanı durmadan artıyor ama şu şekilde artıyor ;

ID102 = dolu kayıt
ID103 = boş
ID104 = boş
ID105 = boş
ID106 = dolu kayıt

tabloda listelenenler haliyle sadece dolu kayıtlar 102 ve 106 yani sadece arada kayıt numaralarını atlamış oluyor.

Bu durum veri tabanının zamanla şişmesine ve yavaşlamasına neden olurmu.?
yoksa
Veritabanı yavaşlamasına neden olan sadece dolu kayıtların kapladığı alan sayısı mıdır.?

Saygılarımla...


HAYAT BİR SINAVSA,,,
ADIMI YAZAR ÇIKARIM..
.
Cevapla

atoz112

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
5.716
9
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
25/09/2017,13:28
Çözüldü 
sayın akdemir1,

access uygulamalarının yavaşlamasına veya sizin tabirinizle aşırı şişmesine sebep olabilecek çeşitli etkenler mevcuttur.bunları azaltmak için yapılabileceklere dair ilk akla gelenler şöyle sıralanabilir;

- gerekmedikçe çok aşırı denetimler oluşturmayınız,
- özellikle tablolarınızı ve sorgularınızı belli kurallar çerçevesinde ve doğru-geçerli şekilde oluşturun ki performansı yormayınız,
- tablolarınızdaki alan adlarını ve veri türlerini doğru tanımlayınız,
- tablo-sorgu-formlarınızın isim tanımlamalarını boşluk bırakarak veya büyükharfla yazarak ya da türkçe karakter kullanarak oluşturmayınız,
- kodlarınızı mümkün mertebe kısa yazımlarla yazınız,
- uygulama için amacınızın dışında gereksiz form,rapor tasarımı yapmayınız,
- formülleri,hesaplamaları doğru yaptırın ki işlemlerin sonuçlara ulaşmasında ağır kalmasına imkan vermeyiniz,
- gerekmedikçe resim,animasyon eklemelerinde bulunmayınız,
- çoklu kullanımlarda uygulama bölme işlemini uygulamak suretiyle tabloları ve diğer ayrıntıları ayrı kullanınız,
- uygulamalarınzda belli bir miktarsal ya da dönemsel çalışmalara göre yedeklemeler oluşturup bu yedeklemeleri de başka bir alanda tutup,yeniden uygulamayı sıfır duruma getirerek kullanınız
.........
şimdilik bunlar yeterli gibi.

asıl önemlisi ise şu;mutlaka düzenli bir zamanlama ile,Düzenle-Onar çalışmasını gerçekleştiriniz.bunun için ya kod olarak yapabilirsiniz ya da

ARAÇLAR - VERİTABANI HİZMET PROGRAMLARI - VERİTABANINI DÜZENLE VE ONAR olarak işaretlek suretiyle yapınız.

Ayrıca,silinen kayıtlar herhangi bir birikim sağlamadığından veritabanında yer işgal etmez.bahsettiğiniz durum,sadece kayıt id sayısının artmasına sebeptir.

bilgilerinize,
iyi çalışmalar,
saygılar.


Cevapla

akdemir1

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
T.... S....
189
05/06/2011
11
Erzurum
Ofis XP
26/01/2017,21:08
Çözüldü 
Atoz hocam bu değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim,

Sorumun cevabına dair ip uçları içeriyor ama doğrusunu söylemek gerekirse sorum şu an cevapsız


HAYAT BİR SINAVSA,,,
ADIMI YAZAR ÇIKARIM..
.
Cevapla

atoz112

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
5.716
9
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
25/09/2017,13:28
Çözüldü 
sayın akdemir,

Alıntı:...Sorumun cevabına dair ip uçları içeriyor ama doğrusunu söylemek gerekirse sorum şu an cevapsız...


aslında yukarıda bahsi geçen hususların dışında son kısımda da belirttiğim ifade,bu cevapsız kaldı dediğiniz açıklamanıza da yeterli.zira,burada vurguladığınız ifade;veritabanının yavaşlamasına sebep olan boş kayıtlar mı yoksa dolu kayıtlar mı.

bunun da cevabı yukarıda mevcut sanırım.boş kayıtların bir hükmü yok,çünkü zaten silinmişlerdir.var olanlar da dolu kayıtlar neticede.bilgilerinize.

iyi çalışmalar,
saygılar.


Cevapla

akdemir1

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
T.... S....
189
05/06/2011
11
Erzurum
Ofis XP
26/01/2017,21:08
Çözüldü 
Pardon hocam ben dikkat etmeden cevap yazmışım özür olsun haklısınız,

Bu ID sayısının bir limiti vamıdır acaba, yoksa sınırsızmıdır,
bir ID sayısı örneğim 999999999999 olabilirmi

Saygılarımla..


HAYAT BİR SINAVSA,,,
ADIMI YAZAR ÇIKARIM..
.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.863
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:37
Çözüldü 
Veritabanı boyutunuz 2 Gb. olana kadar veri kaydedebilirsiniz. 1.219.416 satır olan 129 Mb. boyutunda tablom var. Önemli olan tablo yapısı. Mesela il için "KAHRAMANMARAŞ" yazmak yerine "46" yazarsanız veritabanı gereksiz yere şişmemiş olur.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 9 430 04/10/2017, 19:53 ozanakkaya
Çözüldü Sorgulama Sonrası Tabloya Mükerrer Kayıt U.ALTUN 2 116 30/09/2017, 11:27 U.ALTUN
Çözüldü Formda Otomatik Sayı Hatası ştekin 2 66 27/09/2017, 13:03 ştekin
Çözüldü Otomatik Hatırlatma SqL_MaN 13 8.292 18/09/2017, 12:36 AgresorQ
Çözüldü Otomatik Yapmak sormaneden07 3 138 12/09/2017, 16:59 sormaneden07

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.