Birden fazla veritabanına bağlı Form Uygulması Örneği
Tarih
20/01/2011 16:36
Konu Sahibi
HSayar
Yorumlar
9
Okunma
2617
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
HSayar
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... S....
109
05/01/2011
0
Edirne
Ofis 2007
09/03/2011,09:32
Çözüldü 
Birden fazla veritabanına bağlı Form Uygulması Örneği elinde mevcut olan var mı?
Aklımdaki projede Şahıslar, Adresler, Firmalar, Araçlar kategorrolerini dbSAHIS, dbADRES vs. adlarda farklı mdblerde ilgili alt toblaoları ile beraber tutacam yine farklı bir Formlar dan çağıracam. bu na benzer örnek var mı?
Örnek:
Formlar.mdb içerisinde fSAHIS formunu çağırdım.
txtVATNO alanına vatandaşlık numaramı gireceğim ve txtADI txtSOYADI gibi bilgileri dbSAHIS.MDB içindeki tblSAHIS tablosundan alacak, lstADRESID nesnesine yine dbSAHIS.mdb içindeki tblADRES tablosundan AdresID'isi/leri gelecek. (vatno ile bağlı) bu ID ye bağlı adres, lstADRESID ye tıklanılınca dbADRES.mdb içindeki tblBAGBOLNO tablosundan tıklanan ID de ki adres gelecek.

Amaç bu tabloları içieren mdb lerim bitmek üzere form tasarımına geçmeden önce sormak istedim.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
ADO kullanmak zorundasınız. Diğer türlü aynı formda birden fazla tablo kullanımı programınızı çok yavaşlatacaktır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

HSayar
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... S....
109
05/01/2011
0
Edirne
Ofis 2007
09/03/2011,09:32
Çözüldü 
(20/01/2011, 16:41)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ADO kullanmak zorundasınız. Diğer türlü aynı formda birden fazla tablo kullanımı programınızı çok yavaşlatacaktır.


Excel vb ile ADODB yöntemini kullanıyorum ve iki vtXXX.mdb dosyaları ile çalışıyorum. Ancak Acces vb da ADODB kodları nasıl yazılıyor hala anlayamadım. O yüzden örnek araştırıyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sitemiz Kod Bankasında ADO diye arama yaptırırsanız Eşref Hoca'nın eklediği çok sayıda örneği inceleyebilirsiniz.

Diğer yandan tüm özellikler ile ADO örneği olan dosya adresi şu şekildedir:

<a href="https://www.accesstr.net/konu-ado-ile-yapilmis-tum-ozellikleri-ile-bir-form-uygulamasi.html">Ado İle Yapılmış Tüm özellikleri ile bir form uygulaması</a>

26 numaralı mesajda da ayrıca bir örnek dosya eklenmiş durumda.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

HSayar
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... S....
109
05/01/2011
0
Edirne
Ofis 2007
09/03/2011,09:32
Çözüldü 
teşekkürler hocam inceleyeceğim. Şimdilik bu kadar, yardımınıza ihtiyaç duyanda rahatsız edeceğimden emin olabilirsiniz Img-grin
Cevapla

HSayar
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H.... S....
109
05/01/2011
0
Edirne
Ofis 2007
09/03/2011,09:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
dış mdb deki tablolarla ilgili olan var mı hocam.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Şarta Bağlı Tarih Atma kübrashn 4 79 04/05/2017, 18:13 kübrashn
  Formunda Birden Fazla Bulunan Comboboxların Harflerle Açılmasını İstiyorum burhanb 7 177 21/02/2017, 13:08 burhanb
  Birden fazla tabloya birden fazla kayıt cazcaz678 5 156 19/02/2017, 17:26 cazcaz678
  Birden Fazla Seçenek İle Formda Filtreleme Yapmak dufrety 3 129 09/02/2017, 13:26 dufrety
  Birden Fazla Filtre Eklemek uiakouwr 11 360 02/02/2017, 11:13 uiakouwr


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status