Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
21/01/2010 15:43
Konu Sahibi
toricelli
Yorumlar
16
Okunma
4519
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

toricelli

Üye
Üye
 38
 5
 1
 19/01/2010
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 14/10/2013,02:34
Çözüldü 
Herkese merhabalar,
Sevgili arkadaşlar, accessle yeni yeni tanışıyorum. Çok basit sorular sorabilirim kusuruma bakmayın artık.
Şimdi elimde 1000'den fazla bilgilerimi sakladığım txt dosyaları var. Ben bu verileri tek tek dışardan veri al diyerek ekliyorum. Ancak ne var ki bu acayip zahmetli oluyor.
Acaba internette belirlediğim txt'leri otomatik veritabanına gönderebilecek ucuz yada bedava programlar varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
Kolay gelsin.


toricelli, 19-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 01/07/2013,13:21
Çözüldü 
txt belgelerinin herhangi birisindeki verileri değiştirerek ekleyebilirmisin. yalnızca şekil olarak inceleyebileceğimiz kadar.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

toricelli

Üye
Üye
 38
 5
 1
 19/01/2010
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 14/10/2013,02:34
Çözüldü 
Hocam dosya ektedir. Bu dosya gibi 1000'e yakın dosyam var. Bu dosyaları teker teker veri al'dan ekliyorum ama dediğim gibi gına geldi.
İlginiz için teşekkürler.
Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.txt   veri.txt(Dosya Boyutu: 901 Bayt / İndirme Sayısı: 10)
toricelli, 19-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 01/07/2013,13:21
Çözüldü 
10000000000;ALİ;VELİ;XYZ SOKAK NO:1/1 ANKARA;2009-1;50300;2000;3000
veri alanların tüm textlerde bu şekildemi. sütun sayısı ; ile ayrılmış 8 alandan mı ibaret.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

toricelli

Üye
Üye
 38
 5
 1
 19/01/2010
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 14/10/2013,02:34
Çözüldü 
evet üstadım, hepsi aynı şekilde.


toricelli, 19-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 01/07/2013,13:21
Çözüldü 
istediğin olayı gerçekleştirecek örneği hazırladım. bunun içinde sayın maytasın yaptığı örnekte bulunmakta. üzerinde biraz değişiklik ve eklenti yaparak istediğin şekilde ayarladım. ancak senin elinde bulunan txt dosyaları umarım aynı standartlardadır.
bütün txt belgelerini bir klasörün içine at. formun üzerinden klasör seçi tıkla ve dosyalarının içinde olduğu klasörü seç. listeden istediğin belgeleri seç. verial dediğin zaman txt içindeki kayıtları accessin içine alacak.tblveri tablosunun içine. ayır tuşuna basacaksın ve ayrılanlar tablosunun içine ; işaretinin olduğu yerlerden ayırarak kaydedecek.
sonrası sana kalmış. her txt içinde bulunan başlık bölümlerini ayrılanlar tablosundan silebilirsin.


Ek Dosyalar
.rar   Maytas_Klasor+ Txt Veril al + ayır.rar(Dosya Boyutu: 144,02 KB / İndirme Sayısı: 39)
İyiki Varsın Access Img-grin


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü En Fazla Gün İşlemi Hk. serkan1985 12 231 01/09/2018, 13:41
Son Yorum: serkan1985
Çözüldü Birden Fazla Access İle Çalışma alikatitas 9 209 24/08/2018, 18:23
Son Yorum: alikatitas
Çözüldü Çift Tıklama İle Veriye Dayalı Birden Fazla Form Açmak Seçeneği fascioğlu 6 186 17/08/2018, 14:00
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Çapraz Sorguda Birden Fazla Veri Hesaplaması aliyuzen 4 131 06/08/2018, 15:18
Son Yorum: aliyuzen
Çözüldü Access'i Birden Çok Kişinin Aynı Anda Kullanması enotr 4 189 25/07/2018, 11:20
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.