Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
21/01/2010 15:43
Konu Sahibi
toricelli
Yorumlar
16
Okunma
4443
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

toricelli

Üye
Üye
 38
5
1
19/01/2010
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
14/10/2013,02:34
Çözüldü 
Herkese merhabalar,
Sevgili arkadaşlar, accessle yeni yeni tanışıyorum. Çok basit sorular sorabilirim kusuruma bakmayın artık.
Şimdi elimde 1000'den fazla bilgilerimi sakladığım txt dosyaları var. Ben bu verileri tek tek dışardan veri al diyerek ekliyorum. Ancak ne var ki bu acayip zahmetli oluyor.
Acaba internette belirlediğim txt'leri otomatik veritabanına gönderebilecek ucuz yada bedava programlar varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
Kolay gelsin.


toricelli, 19-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
txt belgelerinin herhangi birisindeki verileri değiştirerek ekleyebilirmisin. yalnızca şekil olarak inceleyebileceğimiz kadar.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

toricelli

Üye
Üye
 38
5
1
19/01/2010
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
14/10/2013,02:34
Çözüldü 
Hocam dosya ektedir. Bu dosya gibi 1000'e yakın dosyam var. Bu dosyaları teker teker veri al'dan ekliyorum ama dediğim gibi gına geldi.
İlginiz için teşekkürler.
Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.txt   veri.txt(Dosya Boyutu: 901 Bayt / İndirme Sayısı: 10)
toricelli, 19-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
10000000000;ALİ;VELİ;XYZ SOKAK NO:1/1 ANKARA;2009-1;50300;2000;3000
veri alanların tüm textlerde bu şekildemi. sütun sayısı ; ile ayrılmış 8 alandan mı ibaret.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

toricelli

Üye
Üye
 38
5
1
19/01/2010
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
14/10/2013,02:34
Çözüldü 
evet üstadım, hepsi aynı şekilde.


toricelli, 19-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
istediğin olayı gerçekleştirecek örneği hazırladım. bunun içinde sayın maytasın yaptığı örnekte bulunmakta. üzerinde biraz değişiklik ve eklenti yaparak istediğin şekilde ayarladım. ancak senin elinde bulunan txt dosyaları umarım aynı standartlardadır.
bütün txt belgelerini bir klasörün içine at. formun üzerinden klasör seçi tıkla ve dosyalarının içinde olduğu klasörü seç. listeden istediğin belgeleri seç. verial dediğin zaman txt içindeki kayıtları accessin içine alacak.tblveri tablosunun içine. ayır tuşuna basacaksın ve ayrılanlar tablosunun içine ; işaretinin olduğu yerlerden ayırarak kaydedecek.
sonrası sana kalmış. her txt içinde bulunan başlık bölümlerini ayrılanlar tablosundan silebilirsin.


Ek Dosyalar
.rar   Maytas_Klasor+ Txt Veril al + ayır.rar(Dosya Boyutu: 144,02 KB / İndirme Sayısı: 39)
İyiki Varsın Access Img-grin


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Birden Fazla Tabloya Kayıt Yapmak m_demir 9 285 28/05/2018, 01:10
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Tek Butonla Birden Fazla Altformları Gizleme-gösterme. fascioğlu 12 367 13/05/2018, 01:11
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Birden Fazla Geçerlilik Kuralı Yazmak muharremB 2 138 09/05/2018, 12:04
Son Yorum: muharremB
Çözüldü Kayıtlar Arası Her Harekette Veri Tabanına Maliyet 1 Kat Fazla Kaydediliyor cevahir1 3 167 14/04/2018, 07:52
Son Yorum: cevahir1
Çözüldü Çok Fazla Alan Tanımlı Hatası cevahir1 2 181 20/03/2018, 09:02
Son Yorum: cevahir1

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.