Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
21/01/2010 15:43
Konu Sahibi
toricelli
Yorumlar
16
Okunma
4237
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

toricelli

Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
1
19/01/2010
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
14/10/2013,02:34
Çözüldü 
Herkese merhabalar,
Sevgili arkadaşlar, accessle yeni yeni tanışıyorum. Çok basit sorular sorabilirim kusuruma bakmayın artık.
Şimdi elimde 1000'den fazla bilgilerimi sakladığım txt dosyaları var. Ben bu verileri tek tek dışardan veri al diyerek ekliyorum. Ancak ne var ki bu acayip zahmetli oluyor.
Acaba internette belirlediğim txt'leri otomatik veritabanına gönderebilecek ucuz yada bedava programlar varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
Kolay gelsin.


toricelli, 19-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
txt belgelerinin herhangi birisindeki verileri değiştirerek ekleyebilirmisin. yalnızca şekil olarak inceleyebileceğimiz kadar.


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

toricelli

Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
1
19/01/2010
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
14/10/2013,02:34
Çözüldü 
Hocam dosya ektedir. Bu dosya gibi 1000'e yakın dosyam var. Bu dosyaları teker teker veri al'dan ekliyorum ama dediğim gibi gına geldi.
İlginiz için teşekkürler.
Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.txt   veri.txt (Dosya Boyutu: 901 Bayt / İndirme Sayısı: 10)
toricelli, 19-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
10000000000;ALİ;VELİ;XYZ SOKAK NO:1/1 ANKARA;2009-1;50300;2000;3000
veri alanların tüm textlerde bu şekildemi. sütun sayısı ; ile ayrılmış 8 alandan mı ibaret.


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

toricelli

Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
1
19/01/2010
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
14/10/2013,02:34
Çözüldü 
evet üstadım, hepsi aynı şekilde.


toricelli, 19-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
istediğin olayı gerçekleştirecek örneği hazırladım. bunun içinde sayın maytasın yaptığı örnekte bulunmakta. üzerinde biraz değişiklik ve eklenti yaparak istediğin şekilde ayarladım. ancak senin elinde bulunan txt dosyaları umarım aynı standartlardadır.
bütün txt belgelerini bir klasörün içine at. formun üzerinden klasör seçi tıkla ve dosyalarının içinde olduğu klasörü seç. listeden istediğin belgeleri seç. verial dediğin zaman txt içindeki kayıtları accessin içine alacak.tblveri tablosunun içine. ayır tuşuna basacaksın ve ayrılanlar tablosunun içine ; işaretinin olduğu yerlerden ayırarak kaydedecek.
sonrası sana kalmış. her txt içinde bulunan başlık bölümlerini ayrılanlar tablosundan silebilirsin.


Ek Dosyalar
.rar   Maytas_Klasor+ Txt Veril al + ayır.rar (Dosya Boyutu: 144,02 KB / İndirme Sayısı: 37)
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Bat-vbs Dosyası İle exe üzerinden url açma angel1585 8 360 16/08/2017, 10:50 alpeki99
Çözüldü Kayıtlara Alt Form İle Birden Fazla Veri Girişi pfilcik 8 309 02/08/2017, 11:12 pfilcik
Çözüldü Access Lock File Dosyası Kimde Açık burhanb 9 680 20/06/2017, 08:30 burhanb
Çözüldü Sorgu Birden Fazla Kayıtların Silinmesi burhanb 2 257 25/05/2017, 08:32 burhanb
Çözüldü Accesste Resime Tıklama Ve Ses Dosyası Çalıştırma Nasıl Yapılır? mehami 2 324 14/04/2017, 00:26 mehami

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.