Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
28/01/2019 19:12
Konu Sahibi
ahmet025896
Yorumlar
5
Okunma
350
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ahmet025896

Üye
99361
 38
 2
 8
 19/09/2018
0
 İstanbul
 memur
 Ofis 2013 32 Bit
 15/04/2019,09:46
Çözüldü 
Herkese kolay gelsin.
Benim İCRA_DOSYALARI ve KESİNTİ_ANA_TABLO isminde iki adet tablom var.
KESİNTİ_ANA_TABLO içinde bulunan aynı dosya_kimlik numarasına ait icra dosyası kesinti tutar toplamlarını(KES_TOPLAM) İCRA_DOSYALARI ismindeki tabloda bulunan kimlik no ile eşleştirerek o dosyaya ait yapılan kesinti tutar toplamı sütununa (KES_TUTAR_TOPLAM) getirmek istiyorum. 
Lakin yapamadım. 
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.


 [Resim: do.php?img=8787]

[Resim: do.php?img=8788]

Denediğim sorgularda aldığım hata mesajları
[Resim: do.php?img=8793]
[Resim: do.php?img=8794]



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:25
Merhaba, sorgunun Sql kaynağını aşağıdaki ile değiştirerek deneyiniz.

SQL Code
UPDATE İCRA_DOSYALARI SET İCRA_DOSYALARI.KES_TUTAR_TOPLAM = DSum("KES_TOPLAM","KESİNTİ_ANA_TABLO","[dosya_kimlik]=" & [Kimlik]);


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

ahmet025896

Üye
99361
 38
 2
 8
 19/09/2018
0
 İstanbul
 memur
 Ofis 2013 32 Bit
 15/04/2019,09:46
(29/01/2019 10:54)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, sorgunun Sql kaynağını aşağıdaki ile değiştirerek deneyiniz.

SQL Code
UPDATE İCRA_DOSYALARI SET İCRA_DOSYALARI.KES_TUTAR_TOPLAM = DSum("KES_TOPLAM","KESİNTİ_ANA_TABLO","[dosya_kimlik]=" & [Kimlik]);


Bu şekilde uyarı veriyor. 

[Resim: do.php?img=8795]

KESİNTİ_ANA_TABLOSU tablosunda bulunan kesinti tutarlarını toplayarak İCRA_DOSYALARI tablosundaki 57 satırı güncelleştirmek istiyorum.



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:25
Merhaba, tablonuzda kaç satır var bilmiyorum. Eklediğim sorguyu çalıştırmayı denediniz mi acaba? Sorgu KESİNTİ ANA TABLO isimli tablodaki KES_TOPLAM alanındaki veriyi dosya kimlik sütunundaki değere göre toplayıp icra dosyaları tablosuna aktarır.

Örneğinizde 276 dosya kimlik numaralı 3 satır var, toplamı 993. Bu toplamı icra tablosundaki Kimlik alanı 276 olan satırda 993 olarak aktarır. Siz ne istiyorsunuz anlamadım.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:25
Sadece aktarım yapılacak alanlar için, sorguyu aşağıdaki ile değiştirip deneyiniz.

SQL Code
UPDATE İCRA_DOSYALARI SET İCRA_DOSYALARI.KES_TUTAR_TOPLAM = DSum("KES_TOPLAM","KESİNTİ_ANA_TABLO","[dosya_kimlik]=" & [Kimlik])
WHERE (((İCRA_DOSYALARI.Kimlik) In (SELECT dosya_kimlik FROM KESİNTİ_ANA_TABLO LEFT JOIN İCRA_DOSYALARI ON KESİNTİ_ANA_TABLO.dosya_kimlik = İCRA_DOSYALARI.Kimlik GROUP BY KESİNTİ_ANA_TABLO.dosya_kimlik;)));


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

ahmet025896

Üye
99361
 38
 2
 8
 19/09/2018
0
 İstanbul
 memur
 Ofis 2013 32 Bit
 15/04/2019,09:46
(29/01/2019 12:07)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sadece aktarım yapılacak alanlar için, sorguyu aşağıdaki ile değiştirip deneyiniz.

SQL Code
UPDATE İCRA_DOSYALARI SET İCRA_DOSYALARI.KES_TUTAR_TOPLAM = DSum("KES_TOPLAM","KESİNTİ_ANA_TABLO","[dosya_kimlik]=" & [Kimlik])
WHERE (((İCRA_DOSYALARI.Kimlik) In (SELECT dosya_kimlik FROM KESİNTİ_ANA_TABLO LEFT JOIN İCRA_DOSYALARI ON KESİNTİ_ANA_TABLO.dosya_kimlik = İCRA_DOSYALARI.Kimlik GROUP BY KESİNTİ_ANA_TABLO.dosya_kimlik;)));


Öncelikle söze özür dileyerek başlamak istiyorum.  
"57 satırı güncellemek istiyorum" derken aklım örnek dosyaya değil proje dosyasına gitti.

"Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp" darbı meselinden hareketle kendim araştırıp yapayım, yaparken de bir şeyler öğrenirim dedim. Bulduğum örnekleri kendi dosyama uyarladım ancak olmadı. 
Ancak son gönderdiğiniz sorguyla istediğim oldu. 
Teşekkür ederim.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Kayıt Silindiğinde Silinenler Tablosuna Aktarma haziran4 4 90 Dün, 11:58
Son Yorum: haziran4
Çözüldü İlişkisiz Form Da Listenin Filtrelenen Alanını İlişkisiz Metin Kutusu İle Update ask200075 4 98 29/04/2019, 11:27
Son Yorum: ask200075
Çözüldü Web Sitesinden Tabloya Veri Alma aliyuzen 3 297 10/04/2019, 15:43
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Access Formdaki Renkli Alanları Excele Renkli Olarak Aktarma IceMan7 6 376 10/04/2019, 15:27
Son Yorum: IceMan7
Çözüldü Tablodan Tabloya Veri access acemisi 28 700 05/04/2019, 02:37
Son Yorum: haliliyas

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.