Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
24/02/2011 15:11
Konu Sahibi
Mehmet_Akif
Yorumlar
12
Okunma
4023
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Mehmet_Akif

sevgi_bilgi
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
12/11/2010
20
Düzce
Ofis 2003
14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Merhaba değerli Arkadaşlar ;
Bu aralar çok soru soruyorum ama üzerinde 4-5 aydır belediyemiz için yapmaya çalıştığım programın son aşamalasına gelmiş bulunmaktayım. Birkaç küçük eksik dışında birşey kalmadı sayılır. Bu seferki sorunum şu;
"2011_kontor_e_frm " adındaki forum içinde bulunan [GENEL TOPLAM] değerini "giriş_frm" adındaki formun alt bilgisine taşımak istiyorum.

Bunu yapmak istememin sebebi. "2011_kontor_e_frm" formunda ilgili tahsildarın yaptığı tahsildarlar ve bunların toplamı bulunmaktadır. ben buradaki toplamı "giriş_frm" olan programımın ana sayfasında görünmesini istiyorum. Yani anasayfadan bakınca kim ne kadar tahsilat yapmış görmek istiyroum.
Herkese iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   Mehmet_akif_forum.rar (Dosya Boyutu: 28,68 KB / İndirme Sayısı: 20)
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
16/10/2017,18:10
Çözüldü 
basit bi listbox oluştur toplam rakamları olsun yeterli bence. form içine form koyma eğer üzerinde işlem yapmayacaksan listbox yeterlidir. birde günlük toplam mı alınacak yoksa bugüne kadarki tüm toplamlarmı.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

Mehmet_Akif

sevgi_bilgi
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
12/11/2010
20
Düzce
Ofis 2003
14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Merhaba yandemir hocam;
Hocam örneği incelediyseniz forumlar içinde "2011_kontor_e_frm" formunu açtığınızda iki tane kutucuk var. Ben makbuz aralığını buradan belirleyeceğim. Yani günlük yada tarihe göre falan değil. "başlangıç makbuz no" ile "bitiş makbuz no". ben buraya hangi değerleri yazdıysam ona göre toplam değer değişiyor. ben buradaki toplam değeri giriş foruma taşımak isiyorum hocam.


Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
17/10/2017,17:32
Çözüldü 
"giriş_frm" adlı formda ilgili toplamı görebilmeniz için "2011_kontor_e_frm" adlı formun açık ve Makbuz nolarının girilmiş olması lazım.

"2011_kontor_e_frm" adlı formu açıp, makbuz no'larını girdiğinizde toplaım zaten görüyor olacaksınız, "giriş_frm" adlı formu tekrar açmaya ne gerek var. Birde "2011_kontor_m_frm" adlı form var, sanırım ondaki toplamı da görmek istiyorsunuz, aynı şeyler o form içinde gerekli olacak.
Burada bir çelişki var.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

Mehmet_Akif

sevgi_bilgi
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
12/11/2010
20
Düzce
Ofis 2003
14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Değerli hocam yapmak istediğim şuydu kısaca.
tahsilat toplamlarını görmek için İki tahsilat için iki tane forum var.(2011_kontor_m_frm - 2011_kontor_e_frm) Ben bu forum üzerindeki toplamları ana forum olan giriş_frm üzerine çekmek istiyorum sebebi ise ana sayfada kim ne kadar tahsilat yapmış görmek istiyorum. ve 1700,00 tl büyük olduğunda da yanıp sönme şeklinde bir uyarı vererek kullanıcıyı uyarmasını istiyorum. Çünkü bir tahsildar 1700 tl tahsil ettiği anda bu miktarı bankaya yatırması gerekiyor. Bende bunun için böyle bir estetik yapmak istedim Img-grin


Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
17/10/2017,17:32
Çözüldü 
"giriş_frm" adlı formda; diğer formların açık olup olmadığı kod ile kontrol edilerek Dlookup , alt form, listbox vs. ile yapılabilir.

Ancak bundan önce sizin çözmeniz gereken şeyler görüyorum.
* Öncelikle tahsildar isimlerini sorgulara yazmak doğru değil, yarın bir tahsildar gidip, başkası geldiğinde ne yapacaksınız?
* Ayrıca Yıl ismini de tabloların adına yazmışsınız (2011_tahsilat_tbl vs..), Yeni yılda ne yapacaksınız?
* Tabloda Makbuz Tarihi alanını Text (Metin) olarak belirtmişsiniz, bu kesinlikle doğru değil, Tarih olarak ayarlamalısınız.

Bunlara ilaveten aşağıdaki konudaki uyarılara da dikkat etmelisiniz.
<a href="https://www.accesstr.net/konu-yapilmamasi-gereken-olumcul-hatalar.html">Yapılmaması gereken ölümcül hatalar</a>


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Üst Formdan Alt Forma Veri Aktarma teo81a 2 162 21/08/2017, 08:45 teo81a
Çözüldü Bir Alanın After Update Olayına Baglı Baska Bir Alan Guncellenmesi Problemi keskin78 7 511 02/08/2017, 01:32 ozanakkaya
Çözüldü Web Browserdeki Checkbox Değerini Alma idrisy 4 250 31/07/2017, 23:33 ozanakkaya
Çözüldü Açılır Kutuya Başka Tablodan Veri Çekme Hk. mborazan 2 218 17/07/2017, 17:40 mborazan
Çözüldü Tarihe Göre Toplam Almak m_demir 11 485 20/06/2017, 22:41 m_demir

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.