Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
23/03/2014 17:08
Konu Sahibi
yucel62
Yorumlar
6
Okunma
2050
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

yucel62

Üye
Kullanici Avatari
Üye
15
5
14/02/2014
0
30/04/2014,19:19
Çözüldü 
Merhabalar,
İkinci sorum herkese hayırlı ve uğurlu olsunImg-grin
Soru şöyle:
3 adet formum var
1- Cari kart
2- Tahsilat
3- Ödeme

Her form üzerinde(cari kart formu hariç), cari kutusu ve yanında cari listeyi açmak için bir komut düğmesi var.
Her iki formda bu kutuya tek tıklayarak cari listeyi açıyorum.
İstediğim cari listeden şeçtiğim satıra tıklayarak ilgili formu (hangi formdan açıldıysa yani tahsilat ya da ödeme formu ya da 3üncü, 4üncü bir form) açmak
Konuyla ilgili örneği eklerde gönderiyorum.
Konunun bir çözümü var, o da her bir form için ayrı bir cari liste açmak gibi. Ama bu çözüm sanki DB yi şişirir gibi geliyor ve pek sıcak bakmıyorum.
Bu yüzden bunu çözecek bir kodlama yolu var mıdır? Yoksa yukarıda düşündüğüm yol tek çözüm müdür?
İlginiz ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler,

Not= Ödeme formu düzgün çalışıyor. Tahsilatta düzenlemeler yapmam gerek çalışması için.

Yücel Emir


Cevapla

atoz112

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
5.716
9
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Dün,13:28
Çözüldü 
merhaba,

uygulamanızı eklerken,2003 olarak da eklemek ister misiniz incelemek için.teşekkürler.

iyi çalışmalar.
saygılar.


Cevapla

yucel62

Üye
Kullanici Avatari
Üye
15
5
14/02/2014
0
30/04/2014,19:19
Çözüldü 
Tabiki, ama zaten 2003 formatında değil mi?
Bir daha 2000-2003 formatında kaydettim.
Bir problem olursa lütfen yine yazınız.

Teşekkürler,


Yücel Emir


Ek Dosyalar
.zip   veriaktarma1.zip (Dosya Boyutu: 244,33 KB / İndirme Sayısı: 10)
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.813
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:45
Çözüldü 
Yücel Bey, örneğinizi inceledim. Örnek uygulamanızda "carilisteodm" ve "carilistethslt" adlarında iki form var, siz bu iki formu 1 forma düşürmeye mi çalışıyorsunuz, yani ödeme formundaki butonu tıklayınca veya tahsilat formundaki butonu tıklayınca aynı form açılacak ve veri aktarma olayını formdaki alana aktaracak, veya 3. bir farklı form.


Cevapla

yucel62

Üye
Kullanici Avatari
Üye
15
5
14/02/2014
0
30/04/2014,19:19
Çözüldü 
Aynen öyle, eğer mümkünse. Çünkü diğer türlü bu tür uygulama için bir form yerine 2-3 veya daha fazla aynı formdan yapmam ve herbirinin ayarını ilişkili forma göre düzenlemem gerekecek.
Aynı formu yapmak kolay, kopyala yapıştırla ama bu DB yi şişirir diye düşünüyorum, bilmem yanlış mı düşünüyorum.
Cevabınız ve ilginiz için önceden teşekkürler,

Yücel Emir


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.813
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:45
Çözüldü 
ödeme ve tahsilat isimli formlardaki butona tıkladığınızda "cariliste" formu açılır, listeyi çift tıkladığınızda cariliste formunu açtırdığınız forma veriyi aktarır.

Uygulamanızdaki cariliste isimli modüle

Visual Basic Code
Global GeciciForm, GeciciKontrol As String

kodu ekledim,
Ödeme isimli formdaki butonun tıklandığında olayına

Visual Basic Code
GeciciForm = Me.Name
GeciciKontrol = "cariadi"
DoCmd.OpenForm "cariliste"

kodu ekledim,


cariliste isimli formdaki liste kutusunun çift tıklandığında olayına da

Visual Basic Code
DoCmd.OpenForm GeciciForm
Forms(GeciciForm)(GeciciKontrol) = Me.Liste0.Column(1)
DoCmd.Close

kodu ekledim.


Ek Dosyalar
.rar   veriaktarma_sld.rar (Dosya Boyutu: 157,16 KB / İndirme Sayısı: 15)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 127 18/09/2017, 12:20 mehmetb84
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 7 336 21/08/2017, 12:04 direnist
Çözüldü Liste Box In İçindeki Verilerin Hizalanması erensimsek 3 250 19/05/2017, 14:05 erensimsek
Çözüldü Seçime Göre Açılır Liste blue_wall 5 368 11/05/2017, 17:06 atoz112
Çözüldü Combobox Açılır Liste İle İlgili Örnek Uygulama Lazım erensimsek 8 530 06/05/2017, 03:41 erensimsek

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.