Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
17/01/2011 18:59
Konu Sahibi
Yandemir
Yorumlar
7
Okunma
3207
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Yandemir

Only Office 2003
Onursal Üye
MU.... YA....
 46
 1.440
 17
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 15/09/2018,00:39
Çözüldü 
arkadaşlar programım sabit kalacak ama müşterinin fatura dizaynı başka bir mdb içinde olacak ve ben program mdb si içinden bu fatura formatını nasıl çağırıp izlerim. her müşterinin dizaynını program mdb si içinde tutmak istemiyorum.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
Başka dosyadan rapor açtırıp yazıcıdan yazdırmak deseydiniz yardımcı olabilirdim.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Yandemir

Only Office 2003
Onursal Üye
MU.... YA....
 46
 1.440
 17
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 15/09/2018,00:39
Çözüldü 
aynen öyle zaten Img-grin
her müşterimin fatura dizaynını onun kendi makinasında örneğin (c:\Rapor.mdb) dosyasında saklamak istiyorum. sadece program mdb sinden de bu rapor.mdb dosyasındaki fatura raporunu izlemek yani kendi dizaynında görmek. şimdiki halinde program dosyası içinde her firmanın dizaynları gömülü
rptFatura_Ahmet
rptFatura_Mehmet
rptFatura_Derya gibi.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
Derken zaten bizim kod bankasında varmış Lol

Masaüstümde accesstr.accdb isimli bir dosya içinde tbl_ogrenciler isminde bir rapor var. Aşağıdaki kod ile açıp önizleme yapabilirsiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Dim a As Access.Application

Set a = New Access.Application

a.OpenCurrentDatabase CurrentProject.Path & "\" & "accesstr.accdb"
a.DoCmd.OpenReport "tbl_ogrenciler", acViewPreview
a.DoCmd.Maximize
a.Visible = True


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Yandemir

Only Office 2003
Onursal Üye
MU.... YA....
 46
 1.440
 17
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 15/09/2018,00:39
Çözüldü 
teşekkürler işime yarar ama bir eksik var gibi programı komple call ediyor.sadece dizaynı açamıyor. autorunlara takılıyor. ama biraz uğraşırsam hallederim gibi.
ellerine sağlık...


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
O zaman oradaki raporu import etmeniz işiniz bittikten sonrada silmeniz gerek. Kod içinde Nothing ile hafızayı boşaltma işlemi vs. de yapılmadı. Yani ya import ya harici Access ile açılması gerekecek ya da direkt yazdırılacak.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sürekli Formda Etiketlerin İçerisindeki Metnin Dikey Olarak Ortalanması mmert06 2 139 22/06/2018, 12:29
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Bir Sütuna Girilen Verileri Başka Bir Sütun İle Karşılaştırıp Hesaplama matkap911 1 205 19/06/2018, 14:45
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Union Sonucunu Baska Bi Tablo İle Left Join Yapma dabanli 4 193 23/04/2018, 14:45
Son Yorum: dabanli
Çözüldü Başka Bilgisayarda Aldığım Hata! Mci32.ocx mucit 6 407 03/04/2018, 13:10
Son Yorum: mucit
Çözüldü Sorgu İçerisindeki Verileri Tek Tek Kontrol Etme cazcaz678 4 305 22/03/2018, 22:09
Son Yorum: cazcaz678

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.