Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
17/01/2011 18:59
Konu Sahibi
Yandemir
Yorumlar
7
Okunma
3300
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Yandemir

Onursal Üye
MU.... YA....
 46
 1.441
 17
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 01/12/2018,02:58
Çözüldü 
arkadaşlar programım sabit kalacak ama müşterinin fatura dizaynı başka bir mdb içinde olacak ve ben program mdb si içinden bu fatura formatını nasıl çağırıp izlerim. her müşterinin dizaynını program mdb si içinde tutmak istemiyorum.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.138
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 24/11/2018,10:13
Çözüldü 
Başka dosyadan rapor açtırıp yazıcıdan yazdırmak deseydiniz yardımcı olabilirdim.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Yandemir

Onursal Üye
MU.... YA....
 46
 1.441
 17
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 01/12/2018,02:58
Çözüldü 
aynen öyle zaten Img-grin
her müşterimin fatura dizaynını onun kendi makinasında örneğin (c:\Rapor.mdb) dosyasında saklamak istiyorum. sadece program mdb sinden de bu rapor.mdb dosyasındaki fatura raporunu izlemek yani kendi dizaynında görmek. şimdiki halinde program dosyası içinde her firmanın dizaynları gömülü
rptFatura_Ahmet
rptFatura_Mehmet
rptFatura_Derya gibi.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.138
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 24/11/2018,10:13
Çözüldü 
Derken zaten bizim kod bankasında varmış Lol

Masaüstümde accesstr.accdb isimli bir dosya içinde tbl_ogrenciler isminde bir rapor var. Aşağıdaki kod ile açıp önizleme yapabilirsiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Dim a As Access.Application

Set a = New Access.Application

a.OpenCurrentDatabase CurrentProject.Path & "\" & "accesstr.accdb"
a.DoCmd.OpenReport "tbl_ogrenciler", acViewPreview
a.DoCmd.Maximize
a.Visible = True


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Yandemir

Onursal Üye
MU.... YA....
 46
 1.441
 17
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 01/12/2018,02:58
Çözüldü 
teşekkürler işime yarar ama bir eksik var gibi programı komple call ediyor.sadece dizaynı açamıyor. autorunlara takılıyor. ama biraz uğraşırsam hallederim gibi.
ellerine sağlık...


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.138
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 24/11/2018,10:13
Çözüldü 
O zaman oradaki raporu import etmeniz işiniz bittikten sonrada silmeniz gerek. Kod içinde Nothing ile hafızayı boşaltma işlemi vs. de yapılmadı. Yani ya import ya harici Access ile açılması gerekecek ya da direkt yazdırılacak.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdan Başka Formda Kritere Göre Liste Gizleme Ve Görünmesi U.ALTUN 4 72 05/12/2018, 13:50
Son Yorum: U.ALTUN
Çözüldü Bir Veri Kutusunun Değerini, Başka Bir Veri Kutusuna Bağımlı Yapabilir Miyim ? A_day 10 195 18/11/2018, 22:24
Son Yorum: A_day
Çözüldü Raporu Önizleme İçin Yazılacak Vba Kodu Nedir. Oğuz Türkyılmaz 2 70 15/11/2018, 17:15
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Escape Tuşu İle Baskı Önizleme Raporu Kapatamıyorum hbal09 5 95 12/11/2018, 17:09
Son Yorum: hbal09
Çözüldü Sürekli Formda Etiketlerin İçerisindeki Metnin Dikey Olarak Ortalanması mmert06 2 196 22/06/2018, 12:29
Son Yorum: mmert06

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.