Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
05/11/2008 15:27
Konu Sahibi
ozanakkaya
Yorumlar
37
Okunma
19210
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
10.604
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,14:23
Eklediğim örnek, veritabanı bölücü ile uygulamamızdaki tabloları başka bir veritabanına aktardıktan sonra, tabloların bulunduğu veritabanının yeri değişirse, bağlı tabloları yenilemenize yardımcı olur.

Önce Veritabanı Bölme ile ilgili videoyu İZLEYİN.


Ekteki örnekte "Bagli_Tablo_Sihirbazi.mdb" ve data klasörü içerisinde "baglitablolar.mdb" isimlerinde iki dosya var.

baglitablolar.mdb'nin veritabanı parolası (tırnaklan hariç) "accesstr.net" tir.

Uygulama üzerinden anlatılacak olursa;
- "baglitablolar.mdb" isimli dosya ana bilgisayarda olacak ve bulunduğu klasör paylaşıma açılacak. Bu uygulama içerisinde sadece tablolar var.
- "Bagli_Tablo_Sihirbazi.mdb" isimli dosyanın birer kopyası (KISAYOLU DEĞİL) tüm bilgisayarlara kopyalanacak. Bu uygulamada da sorgu, form, rapor ve modül bulunmakta.

Son olarak "Bagli_Tablo_Sihirbazi.mdb" isimli dosya bilgisayarlarda tek tek çalıştırılıp tabloları paylaşıma açılan "baglitablolar.mdb" isimli dosyadaki tablolar ile bağlanacak.

Ayrıca, tüm pclerde Bagli_Tablo_Sihirbazi.mdb'yi açıp aşağıdakileri uygulayın

Araçlar-Seçenekler'den Gelişmiş sekmesini açın, Varsayılan Kayıt Kilitleme Kutusundaki Düzenlenmiş kayıt seçeneğini işaretleyin, Yenileme Sıklığı’nı 30 sn yapın, Güncelleştirme deneme sayısı: 5 yapın, Varsayılan Açma Modu'nu Paylaşılan yapın


Kendi Uygulamanızda kullanırken dikkat edilecek diğer hususlar;

1-)Uygulamadaki frm_tablobagla, uygulama açıldığında ilk açılacak formdur. Tablo bağlama işlemi tamamlandığında "frm_form" açılır.

Kendi uygulamanızda kullanırken form isimlerine dikkat etmelisiniz ve "frm_tablobagla" mutlaka ilk çalışacak form olmalıdır.

2-)Tabloların bulunduğu "baglitablolar.mdb" dosyasında veritabanı parolası belirlenmiş ise;
a-) Vba sayfasında "TablolariYenile" forksiyonundaki

Visual Basic Code
Parola = "accesstr.net" 

kodunun değiştirilmesi gerekli, sizin parolanız ne ise (tırnaklar hariç) "accesstr.net" yerine parolanızı yazmalısınız.
 b-)

Visual Basic Code
Call TablolariYenile(BagliTabloDizini, True)

şeklindeki koddaki True yerine false yazmalısınız, yani

Visual Basic Code
Call TablolariYenile(BagliTabloDizini, False) 

olmalıdır.


Parola kullanmayacaksanız, yukarıda belirtilen kod

Parola = "" şeklinde olmalı,

3-) Eğer tabloların bulunduğu baglitablolar.mdb isimli dosyanın ismini değiştirecekseniz,

Visual Basic Code
  .InitialFileName = "baglitablolar.mdb"

 
ve
 

Visual Basic Code
  BagliTabloDizini = CurrentProject.Path & "/data/baglitablolar.mdb"

 

kodlarını da düzeltmelisiniz.

Uygulamadan resimler.

resim

Uygulama ile aynı dizinde, data klasörü içerisinde "baglitablolar.mdb" var ise "Evet, Tabloları Bağla" butonunu tıkladığınızda tablo bağlantısı yapılır. 

resim

resim


Ek Dosyalar
.rar   bağlı tablo sihirbazi.rar(Dosya Boyutu: 53,64 KB / İndirme Sayısı: 210)

.rar   bağlı tablo sihirbazi2.rar(Dosya Boyutu: 57,04 KB / İndirme Sayısı: 67)
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.120
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
17/04/2018,11:04
Bilmeyen için anlamak zor olacaktır ancak bilen için çok iyi örnek. Teşekkürler.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

assenucler

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
A.... S.... Ş....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
03/02/2018,00:29
Sayın sledgeab;

Teşekkürler..

Selam ve sevgiler.


Cevapla

donepezil

Öğrenmek Lazım
Kullanici Avatari
Altın Üye
O.... D....
188
07/03/2009
43
İzmir
Fizikçi
Ofis 2013 32 Bit
15/04/2018,19:59
Hocam bu harika birşey. hatta harika ötesi bir kod. ağ için mükemmel bir çözüm. Teşekkür ederim.


Cevapla

Soundcraft

Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
2
17/01/2009
0
Bolu
Ofis 2003
13/10/2017,09:43
Değerli üstadlarım. Öncelikle bu güzel çalışma için teşekkür ederiz. Elinize ve fikrinize sağlık.

Birşeyi merak ediyorum. Sürçülisan eder isem affola. Acemiliğime verin.

Şimdi düzenlediğimiz ve kullandığımız program hem veri tabanı hemdeformları barındırıyor.
Biz veri tabanını ayırdığımızda yedekleme zamanı sadece veritabanının yedeğini alarak ilerde luzumu halinde tekrar veritabanını çalıştımamız yani yedekten geri yüklememiz veri tabanımızı kurtaracaktır. Doğru çözümleyebildiisem eğer bu şekilde.

Eğer böyleyse Programın(formların) 1 yedeğinin olması ama veritabanının yedeğinin güncel olması işimizi görecektir doğrumu?

Gelelim asıl merakıma;
Şimdi benim işyerimin şubesi var Oraya kurduğum programıda aynı şekilde yedekledik. Yedekleme için BURADAKİ yine sizin uygulamanızı programa adapte ettim. Ancak işyerimdeki programı kullanan kişilerin programı yedekten geri yükleyebilmesi için yine Veritabanı Yedekleme ve Bakım Uygulaması V3 içerisine Yedekten Geri Yükle butonu koyarak gözat diyedek programın veritabanının olduğu klasöre kendisi otomatik yedeği kopyalayabilirmi. Yani geri yüklenecek yolu kendisi bulup biz sadece yedek dosyasını gösterdiğimizde nbu olurmu. Ve yine burada şöyle bir şey öne çıkıyor. O dosya o an kullanımda olduğu için bu yapılabilirmi?

Çok karşıtırdım sanırım Neyapsam
Umarım anlatabilmişimdir.

Tekrardan emekleriniz için teşekkür ederim.

Edit: Bu arada ilk mesajdaki video linki kırık görünüyor. Teşekkürler.


Cevapla

simendifer

Onursal Üye
Kullanici Avatari
Onursal Üye
E.... Ç....
923
30/10/2008
327
Çankırı
emekli
Ofis 2007
Dün,22:36
sevgili kardeşim
geri yüklenecek yolu kendisi bulup biz sadece yedek dosyasını gösterdiğimizde bu olurmu sorunuza cevaben alttaki kod bir başka prg de D: nin içindeki Yedek adlı not detferi ni siliyor buna benzer bir kod yazarak geri yükleyebiliriz diye düşünüyorum tabi forumdaki üstatlarımız bu konuda daha iyi bir kod ilave edebilir
Private Sub Komut0_Click()
Dim LFilename As String
LFilename = "d:\Yedek.txt"
If Dir(LFilename) <> "" Then Kill LFilename
End Sub


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Acceste Şartlara (tarih Karşılaştırmalı) Bağlı Mesaj Yazdırma cevahir1 6 204 21/02/2018, 10:39 ozanakkaya
  Çapraz Sorguya Bağlı Rapor Mehmet_Akif 9 4.351 30/12/2016, 10:35 aliosman_54
  Tahsilat Makbuzu (geçici tablo özellikli) ozguryasin 15 5.917 11/10/2016, 14:31 alkon
  Tablo güvenliğine farklı bir yaklaşım? prtkl 1 777 19/07/2016, 22:29 ozanakkaya
  SQL SERVER Access Bağlantı Sihirbazı ve Sql Server Bağlı Tablo Yönetimi Coskun0559 9 7.102 06/05/2016, 09:50 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
 
 
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.