Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
05/11/2008 15:27
Konu Sahibi
ozanakkaya
Yorumlar
37
Okunma
20616
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 39
 11.608
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,17:51
Eklediğim örnek, veritabanı bölücü ile uygulamamızdaki tabloları başka bir veritabanına aktardıktan sonra, tabloların bulunduğu veritabanının yeri değişirse, bağlı tabloları yenilemenize yardımcı olur.

Önce Veritabanı Bölme ile ilgili videoyu İZLEYİN.


Ekteki örnekte "Bagli_Tablo_Sihirbazi.mdb" ve data klasörü içerisinde "baglitablolar.mdb" isimlerinde iki dosya var.

baglitablolar.mdb'nin veritabanı parolası (tırnaklan hariç) "accesstr.net" tir.

Uygulama üzerinden anlatılacak olursa;
- "baglitablolar.mdb" isimli dosya ana bilgisayarda olacak ve bulunduğu klasör paylaşıma açılacak. Bu uygulama içerisinde sadece tablolar var.
- "Bagli_Tablo_Sihirbazi.mdb" isimli dosyanın birer kopyası (KISAYOLU DEĞİL) tüm bilgisayarlara kopyalanacak. Bu uygulamada da sorgu, form, rapor ve modül bulunmakta.

Son olarak "Bagli_Tablo_Sihirbazi.mdb" isimli dosya bilgisayarlarda tek tek çalıştırılıp tabloları paylaşıma açılan "baglitablolar.mdb" isimli dosyadaki tablolar ile bağlanacak.

Ayrıca, tüm pclerde Bagli_Tablo_Sihirbazi.mdb'yi açıp aşağıdakileri uygulayın

Araçlar-Seçenekler'den Gelişmiş sekmesini açın, Varsayılan Kayıt Kilitleme Kutusundaki Düzenlenmiş kayıt seçeneğini işaretleyin, Yenileme Sıklığı’nı 30 sn yapın, Güncelleştirme deneme sayısı: 5 yapın, Varsayılan Açma Modu'nu Paylaşılan yapın


Kendi Uygulamanızda kullanırken dikkat edilecek diğer hususlar;

1-)Uygulamadaki frm_tablobagla, uygulama açıldığında ilk açılacak formdur. Tablo bağlama işlemi tamamlandığında "frm_form" açılır.

Kendi uygulamanızda kullanırken form isimlerine dikkat etmelisiniz ve "frm_tablobagla" mutlaka ilk çalışacak form olmalıdır.

2-)Tabloların bulunduğu "baglitablolar.mdb" dosyasında veritabanı parolası belirlenmiş ise;
a-) Vba sayfasında "TablolariYenile" forksiyonundaki

Visual Basic Code
Parola = "accesstr.net" 

kodunun değiştirilmesi gerekli, sizin parolanız ne ise (tırnaklar hariç) "accesstr.net" yerine parolanızı yazmalısınız.
 b-)

Visual Basic Code
Call TablolariYenile(BagliTabloDizini, True)

şeklindeki koddaki True yerine false yazmalısınız, yani

Visual Basic Code
Call TablolariYenile(BagliTabloDizini, False) 

olmalıdır.


Parola kullanmayacaksanız, yukarıda belirtilen kod

Parola = "" şeklinde olmalı,

3-) Eğer tabloların bulunduğu baglitablolar.mdb isimli dosyanın ismini değiştirecekseniz,

Visual Basic Code
  .InitialFileName = "baglitablolar.mdb"

 
ve
 

Visual Basic Code
  BagliTabloDizini = CurrentProject.Path & "/data/baglitablolar.mdb"

 

kodlarını da düzeltmelisiniz.

Uygulamadan resimler.

[Resim: do.php?img=4777]

Uygulama ile aynı dizinde, data klasörü içerisinde "baglitablolar.mdb" var ise "Evet, Tabloları Bağla" butonunu tıkladığınızda tablo bağlantısı yapılır. 

[Resim: do.php?img=4778]

[Resim: do.php?img=4779]



.rar   bağlı tablo sihirbazi.rar(Dosya Boyutu: 53,64 KB / İndirme Sayısı: 222)

.rar   bağlı tablo sihirbazi2.rar(Dosya Boyutu: 57,04 KB / İndirme Sayısı: 80)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.138
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 24/11/2018,10:13
Bilmeyen için anlamak zor olacaktır ancak bilen için çok iyi örnek. Teşekkürler.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

assenucler

Aktif Üye*
A..... SE.... ŞE....
 2.057
 125
 31/10/2008
63
 İstanbul
 
 -
 01/12/2018,10:52
Sayın sledgeab;

Teşekkürler..

Selam ve sevgiler.



Kullanici Avatari

donepezil

Aktif Üye*
ON.... DÖ....
 42
 190
 22
 07/03/2009
43
 İzmir
 Fizikçi
 Ofis 2013 32 Bit
 10/12/2018,02:02
Hocam bu harika birşey. hatta harika ötesi bir kod. ağ için mükemmel bir çözüm. Teşekkür ederim.



Kullanici Avatari

Soundcraft

Üye
 40
 9
 2
 17/01/2009
0
 Bolu
 
 Ofis 2003
 13/10/2017,09:43
Değerli üstadlarım. Öncelikle bu güzel çalışma için teşekkür ederiz. Elinize ve fikrinize sağlık.

Birşeyi merak ediyorum. Sürçülisan eder isem affola. Acemiliğime verin.

Şimdi düzenlediğimiz ve kullandığımız program hem veri tabanı hemdeformları barındırıyor.
Biz veri tabanını ayırdığımızda yedekleme zamanı sadece veritabanının yedeğini alarak ilerde luzumu halinde tekrar veritabanını çalıştımamız yani yedekten geri yüklememiz veri tabanımızı kurtaracaktır. Doğru çözümleyebildiisem eğer bu şekilde.

Eğer böyleyse Programın(formların) 1 yedeğinin olması ama veritabanının yedeğinin güncel olması işimizi görecektir doğrumu?

Gelelim asıl merakıma;
Şimdi benim işyerimin şubesi var Oraya kurduğum programıda aynı şekilde yedekledik. Yedekleme için BURADAKİ yine sizin uygulamanızı programa adapte ettim. Ancak işyerimdeki programı kullanan kişilerin programı yedekten geri yükleyebilmesi için yine Veritabanı Yedekleme ve Bakım Uygulaması V3 içerisine Yedekten Geri Yükle butonu koyarak gözat diyedek programın veritabanının olduğu klasöre kendisi otomatik yedeği kopyalayabilirmi. Yani geri yüklenecek yolu kendisi bulup biz sadece yedek dosyasını gösterdiğimizde nbu olurmu. Ve yine burada şöyle bir şey öne çıkıyor. O dosya o an kullanımda olduğu için bu yapılabilirmi?

Çok karşıtırdım sanırım Neyapsam
Umarım anlatabilmişimdir.

Tekrardan emekleriniz için teşekkür ederim.

Edit: Bu arada ilk mesajdaki video linki kırık görünüyor. Teşekkürler.



Kullanici Avatari

simendifer

Onursal Üye
EK.... ÇE....
 60
 940
 92
 30/10/2008
327
 Çankırı
 emekli
 Ofis 2007
 Bugün,12:02
sevgili kardeşim
geri yüklenecek yolu kendisi bulup biz sadece yedek dosyasını gösterdiğimizde bu olurmu sorunuza cevaben alttaki kod bir başka prg de D: nin içindeki Yedek adlı not detferi ni siliyor buna benzer bir kod yazarak geri yükleyebiliriz diye düşünüyorum tabi forumdaki üstatlarımız bu konuda daha iyi bir kod ilave edebilir
Private Sub Komut0_Click()
Dim LFilename As String
LFilename = "d:\Yedek.txt"
If Dir(LFilename) <> "" Then Kill LFilename
End Sub




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Acceste Şartlara (tarih Karşılaştırmalı) Bağlı Mesaj Yazdırma cevahir1 6 493 21/02/2018, 10:39
Son Yorum: ozanakkaya
  Çapraz Sorguya Bağlı Rapor Mehmet_Akif 9 4.639 30/12/2016, 10:35
Son Yorum: aliosman_54
  Tahsilat Makbuzu (geçici tablo özellikli) ozguryasin 15 6.412 11/10/2016, 14:31
Son Yorum: alkon
  Tablo güvenliğine farklı bir yaklaşım? prtkl 1 934 19/07/2016, 22:29
Son Yorum: ozanakkaya
  SQL SERVER Access Bağlantı Sihirbazı ve Sql Server Bağlı Tablo Yönetimi Coskun0559 9 8.046 06/05/2016, 09:50
Son Yorum: atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.