Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
06/11/2008 18:13
Konu Sahibi
nihatkr
Yorumlar
5
Okunma
2848
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Altın Üye
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
Arkadaşlar.
Bana bağlı değer sayın karşılığı Access formülü lazım.

Tablomun adı muhasebe dıyelım
açılan kutunun karşılığı sayılacak alanın adı hesap olsun diyelim
Sartımda açılankutu1 olsun.

Buna nasıl bir işlem yapmalıyımki açılan kutudan seçtiğim değeri muhasebe tablosunda bulup saysın.
örneği anca gece ekleyebilirim. bu saygısızlığım yüzündende özür ilerim. Ozur Fur
Bazan kafa basmıyor. Bugünde onlardan.


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Hocam mesaj biraz karışmış gibi ancak anladığım şey şu:

Herhangi bir tablodan açılan kutudaki alanı seçince o alandaki kayıt sayısını istiyorsun. Bunu Sorgularda yapabiliyorsun, Sql çıktısıda şu şekilde:

SELECT Count(Tablo1.Alan_Adi) AS SayAlan_Adi FROM Tablo1;

Bilmem doğru anladım mı?


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Altın Üye
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
(06/11/2008, 18:25)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam mesaj biraz karışmış gibi ancak anladığım şey şu:

Herhangi bir tablodan açılan kutudaki alanı seçince o alandaki kayıt sayısını istiyorsun. Bunu Sorgularda yapabiliyorsun, Sql çıktısıda şu şekilde:

SELECT Count(Tablo1.Alan_Adi) AS SayAlan_Adi FROM Tablo1;

Bilmem doğru anladım mı?



doğru anlattında. ben sorguda ıstemıyorum. formda bu işlemi yapmak istiyorum. DCount olayı


Cevapla

Bilgisayarcı

Atçalı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Örnek lazım sayın Nihat, tam anlayamıyorum. bir alandaki belirli bir koşula uyan kayıtların sayısını istiyorsunuz sanırım. Bunun için alanın metin,tarih,sayı... gibi tipini de bilmek gerekir.
Siz istediğiniz örneği ekleyin üzerine konuşalım


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Altın Üye
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
bendemiştim zaten.
örneksiz olmaz diye Img-grin
hocam ben muhasebe fiş alanındaki aynı hesap ismi, nosu her neyse onu saydırmak istiyorum. daha doğrusu diyelimki kackere hareket gördüğünü saydırmak istiyorum. ama formda. sorgudaki işime yaramıyor.

Tamam söz kodu burdan aldım dıye de not dusecem Roflmao


Ek Dosyalar
.rar   muhasebe.rar (Dosya Boyutu: 105,35 KB / İndirme Sayısı: 64)
Cevapla

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Altın Üye
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
Sayın Bilgisayarcı verdiğin ilham için teşekkürler.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Değer Hatası Hk. serkan1985 4 115 02/10/2017, 23:39 serkan1985
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 175 18/09/2017, 12:20 mehmetb84
Çözüldü Bir Alanın After Update Olayına Baglı Baska Bir Alan Guncellenmesi Problemi keskin78 7 508 02/08/2017, 01:32 ozanakkaya
Çözüldü Şarta Bağlı Tarih Atma kübrashn 4 338 04/05/2017, 18:13 kübrashn
Çözüldü Bağlı Tablo Yöneticisi "Geçersiz Parola" Hatası cudii 3 287 03/05/2017, 20:39 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.