Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
06/11/2008 18:13
Konu Sahibi
nihatkr
Yorumlar
5
Okunma
2961
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Onursal Üye
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
Arkadaşlar.
Bana bağlı değer sayın karşılığı Access formülü lazım.

Tablomun adı muhasebe dıyelım
açılan kutunun karşılığı sayılacak alanın adı hesap olsun diyelim
Sartımda açılankutu1 olsun.

Buna nasıl bir işlem yapmalıyımki açılan kutudan seçtiğim değeri muhasebe tablosunda bulup saysın.
örneği anca gece ekleyebilirim. bu saygısızlığım yüzündende özür ilerim. Ozur Fur
Bazan kafa basmıyor. Bugünde onlardan.



Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,15:54
Çözüldü 
Hocam mesaj biraz karışmış gibi ancak anladığım şey şu:

Herhangi bir tablodan açılan kutudaki alanı seçince o alandaki kayıt sayısını istiyorsun. Bunu Sorgularda yapabiliyorsun, Sql çıktısıda şu şekilde:

SELECT Count(Tablo1.Alan_Adi) AS SayAlan_Adi FROM Tablo1;

Bilmem doğru anladım mı?


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Onursal Üye
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
(06/11/2008, 18:25)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam mesaj biraz karışmış gibi ancak anladığım şey şu:

Herhangi bir tablodan açılan kutudaki alanı seçince o alandaki kayıt sayısını istiyorsun. Bunu Sorgularda yapabiliyorsun, Sql çıktısıda şu şekilde:

SELECT Count(Tablo1.Alan_Adi) AS SayAlan_Adi FROM Tablo1;

Bilmem doğru anladım mı?


doğru anlattında. ben sorguda ıstemıyorum. formda bu işlemi yapmak istiyorum. DCount olayı



Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Örnek lazım sayın Nihat, tam anlayamıyorum. bir alandaki belirli bir koşula uyan kayıtların sayısını istiyorsunuz sanırım. Bunun için alanın metin,tarih,sayı... gibi tipini de bilmek gerekir.
Siz istediğiniz örneği ekleyin üzerine konuşalım


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Onursal Üye
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
bendemiştim zaten.
örneksiz olmaz diye Img-grin
hocam ben muhasebe fiş alanındaki aynı hesap ismi, nosu her neyse onu saydırmak istiyorum. daha doğrusu diyelimki kackere hareket gördüğünü saydırmak istiyorum. ama formda. sorgudaki işime yaramıyor.

Tamam söz kodu burdan aldım dıye de not dusecem Roflmao


Ek Dosyalar
.rar   muhasebe.rar(Dosya Boyutu: 105,35 KB / İndirme Sayısı: 66)

Kullanici Avatari

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Onursal Üye
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
Sayın Bilgisayarcı verdiğin ilham için teşekkürler.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Access Penceresini Gizledikten Sonra Butonlara Bağlı Olayların Çalışmaması mmert06 4 192 08/07/2018, 23:31
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Tabloya Bağlı İki Farklı Alandaki Verileri Raporda Tek Alanda Gösterme mmert06 1 106 27/06/2018, 00:45
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Tablo Ve Sorguya Bağlı Rapordaki Alanlarda Geçersiz Denetim Kaynağı Hatası mmert06 4 106 25/06/2018, 12:03
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Listeye Veri Ekleme Ve Listeye Bağlı Sorgu Oluşturma. karaca10 8 241 03/06/2018, 14:55
Son Yorum: karaca10
Çözüldü Bağlı Tablonun Sonraki Kaydına Veri Atamak mehmetb84 16 507 23/02/2018, 11:34
Son Yorum: mehmetb84

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.