B Likit Fon Toplam Almada Yapamadıklarım
Tarih
28/04/2009 14:51
Konu Sahibi
assenucler
Yorumlar
3
Okunma
1531
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.053
31/10/2008
63
İstanbul
-
14/02/2017,20:46
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Değer dostlar ve hocalarım;

Bankalardaki paraların değerlendirilmesi amacıyla satın alınan B tipi Likit Fon hesaplarının izlenmesi konusundaki yardım isteğimi, Sayın Seruz bir kaç ay önce, sağolsun çözümlemiş ve dosyayı eklemişdi.

Şuan ki mevcut uygulamada "FonTakibi" formu açılan kutu'dan banka seçilince, seçilen bankadan yıl içinde satın alınan fonların ve satılan fonların toplam adet ve alış tutarı ile toplam satış adet ve tutarı, Form altında gözükmüyor, ben gözüksün istiyorum.

Açıklamaları WinRar dosyası içindeki resimde yaptım.

Yardımlarınız için önceden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   HKBLFon-2009.rar (Dosya Boyutu: 209,18 KB / İndirme Sayısı: 21)
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
Sayın assenucler
Çalışmayı inceledim. Yazılan toplam alma kodları tamamen seçilen değerlere bağlanmış. Mantık olarak bu değerlerin seçilmeden toplanması mümkün görülmüyor. Siz nasıl birşey düşünüyorsunuz bilemiyorum ama tüm sorguların ölçütleri liste kutularındaki değerlere tıklansıktan sonra görülebilir. Bu gayet normal görülüyor. Mesela

=DSum("AlimTutari";"FonTakibi_Satim")

Bu komutun doğru çalışması için önce Fontakibi_satım sorgusunun çalışması, banka kodunu alması, "Fon takibi" isimli formdaki "Alım listesi" alanındaki değerin seçilmesi gereklidir. Tüm bunları seçmeden gelecek olan sahı ancak genel toplam olacaktır. Yani bir banka seçilince o bankayla ilgili tüm alımların, tüm satışların toplamlarının verilmesi gerekir. Bunu yapaesanız da diğer tıklama eylemlerine bağlı değerler gelmeyecek. Benim önerim bunun için başka alanlar kullanmanız ve değerleri onlara göre göndermeniz. Yani eğer banka kodu seçilirse onunla ilgili tüm toplamları veren ya ayrı bir form ya da ayrı metin kutuları koymalısınız. İstediğiniz böyle bir şey mi?
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Selam
Ben bir toplam sorgusu ekledim
bir göz atarsanız, belki işinizi görür.

Banka combosu güncellemesine
DLookup ile toplam sorgudan almasını söyledim
Kolay gelsin

Not: sadece 2 alanı yaptım isterseniz ayni mantıkla
devam edebilirsiniz, veya ben tamamlarım


Ek Dosyalar
.rar   HKBLFon-2009_okileturc.rar (Dosya Boyutu: 39,07 KB / İndirme Sayısı: 16)
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.053
31/10/2008
63
İstanbul
-
14/02/2017,20:46
Çözüldü 
Sayın Mehmet Demiral ve okileturc;

İyi akşamlar.. Gösterdiğiniz yakın ilgi ve güzel yanıtınız için teşekkürler. Yazdıklarınızı dikkate alarak, istediklerimi gerçekleştirmeye çalışacağım. Takıldığım konuda yine değerli düşünce ve görüşlerinizi alırım.

Selam ve sevgiler.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  İsk2Sonuc Metin Kutusunu Urun Ara Toplam Metin Kutusuna Yazdırma haziran4 2 54 14/02/2017, 12:47 haziran4
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 250 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 203 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Metin Kutusunda Toplam Tutarları Göstermek. m_demir 4 169 22/12/2016, 20:16 m_demir
  Nöbet Çizelgesinde toplam aldırma ve sıralama alperadn01 6 425 12/09/2016, 10:49 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya