Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
21/11/2009 12:34
Konu Sahibi
eyupakdas
Yorumlar
5
Okunma
2047
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

eyupakdas

Aktif Üye
Ey.... Ak....
 17
 67
 29/03/2009
0
 Eskişehir
 
 Ofis 2013 32 Bit
 15/10/2017,17:43
Çözüldü 
Arkadaşlar merhaba
Seruz ustanın yardımları ile yaptığım formda bir sıkıntım var
Musteri_Formun da aynı bilgilere sahip kayıtlardan sonuncusunu arama yaparak tek sefende nasıl bulabilirim
İlgi ve sabrınız için teşekkür ederim.


eyupakdas, 29-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ayhan2122

Onursal Üye
 41
 26
 680
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 23/02/2019,01:03
Çözüldü 
Sn eyupakdas;
Sorunu tam anlatmamışsın, lütfen biraz daha açıklarmısın.




Yoksa bunu mu arıyorsun;
=Dlast("AlanAdı",TabloAdı","AlanAdı=Forms!FormAdı!Denetim")


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

eyupakdas

Aktif Üye
Ey.... Ak....
 17
 67
 29/03/2009
0
 Eskişehir
 
 Ofis 2013 32 Bit
 15/10/2017,17:43
Çözüldü 
yapmak istediğim şu
aynı musteriden birden çok kayıt var diyelim ve ben arama yaptırdığımda bun musterının en son kaydını göstersın bana yapmak ıstedığım bu.
teşekkürler


eyupakdas, 29-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

makcavus

Üye
 48
 1
 21
 26/06/2009
0
 Antalya
 
 Ofis 2003
 29/09/2016,16:56
Çözüldü 
Tabloda otomatik artan alanı(otomatik sayı) da arama kriterine dahil edin ve önce bu alanın en büyük değerini bulun.
Örnek:Max([Kimlik]) and [Aranankisi]=Forms!kisiler!aranakisi şeklinde.


İlim ilim bilmektir.İlim kendin bilmektir.Sen kendini bilmezsen.Ya nice okumaktır.Yunus Emre

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.975
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:45
Çözüldü 
sn eyupaktas,

eklediğiniz örnekte kod olmadığından nasıl bir arama yapacağınız anlaşılmıyor, ayhan2122 ve maxcavus yardımcı olmak için bazı kodlar yazmışlar. Son kaydı bulma ile ilgili bir kod da ben yazayım.

Kod:
DLookup("Last(alanadi)", "[tabloadi]")


lütfen eklediğiniz örneğe arama özelliğini ekleyin. xxxxx kaydı seçtiğimde yyyyy kaydını görmeliyim şeklinde sorunuzu düzenleyin.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.975
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:45
Çözüldü 
Sn eyupakdas, Sonuç ???


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Yaş Aralığını Sorgu Yaparak Bulma tamer duran 8 254 11/02/2019, 22:52
Son Yorum: tamer duran
Çözüldü Aynı Kayıt Kontrol Kodu 2 Farklı Sonuç... Oğuz Türkyılmaz 3 189 08/02/2019, 16:27
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formdaki İlişkili Ve İlişkisiz Metin Kutularını Aynı Tabloya Kaydettirme akdemir1 8 238 03/02/2019, 01:15
Son Yorum: akdemir1
Çözüldü Aynı Formda Farklı Tablo Değerlerini Nasıl Kullabilirim? sipuasfaf 2 172 02/02/2019, 15:43
Son Yorum: sipuasfaf
Çözüldü Keydown İle Aynı Arama Listesinden 2 Ayrı Formdan Birine Veri Çekebildim. Oğuz Türkyılmaz 7 253 31/01/2019, 13:17
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.