Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
21/11/2009 12:34
Konu Sahibi
eyupakdas
Yorumlar
5
Okunma
2009
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

eyupakdas

Aktif Üye
EY.... AK....
 67
 17
 29/03/2009
0
 Eskişehir
 
 Ofis 2013 32 Bit
 15/10/2017,17:43
Çözüldü 
Arkadaşlar merhaba
Seruz ustanın yardımları ile yaptığım formda bir sıkıntım var
Musteri_Formun da aynı bilgilere sahip kayıtlardan sonuncusunu arama yaparak tek sefende nasıl bulabilirim
İlgi ve sabrınız için teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   MÜŞTERİ TAKİP BETA10.rar(Dosya Boyutu: 83 KB / İndirme Sayısı: 13)
eyupakdas, 29-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ayhan2122

Uzman
 41
 681
 26
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 26/07/2018,20:20
Çözüldü 
Sn eyupakdas;
Sorunu tam anlatmamışsın, lütfen biraz daha açıklarmısın.




Yoksa bunu mu arıyorsun;
=Dlast("AlanAdı",TabloAdı","AlanAdı=Forms!FormAdı!Denetim")


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

eyupakdas

Aktif Üye
EY.... AK....
 67
 17
 29/03/2009
0
 Eskişehir
 
 Ofis 2013 32 Bit
 15/10/2017,17:43
Çözüldü 
yapmak istediğim şu
aynı musteriden birden çok kayıt var diyelim ve ben arama yaptırdığımda bun musterının en son kaydını göstersın bana yapmak ıstedığım bu.
teşekkürler


eyupakdas, 29-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

makcavus

Üye
 47
 21
 1
 26/06/2009
0
 Antalya
 
 Ofis 2003
 29/09/2016,16:56
Çözüldü 
Tabloda otomatik artan alanı(otomatik sayı) da arama kriterine dahil edin ve önce bu alanın en büyük değerini bulun.
Örnek:Max([Kimlik]) and [Aranankisi]=Forms!kisiler!aranakisi şeklinde.


İlim ilim bilmektir.İlim kendin bilmektir.Sen kendini bilmezsen.Ya nice okumaktır.Yunus Emre

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 41
 11.593
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,23:51
Çözüldü 
sn eyupaktas,

eklediğiniz örnekte kod olmadığından nasıl bir arama yapacağınız anlaşılmıyor, ayhan2122 ve maxcavus yardımcı olmak için bazı kodlar yazmışlar. Son kaydı bulma ile ilgili bir kod da ben yazayım.

Kod:
DLookup("Last(alanadi)", "[tabloadi]")


lütfen eklediğiniz örneğe arama özelliğini ekleyin. xxxxx kaydı seçtiğimde yyyyy kaydını görmeliyim şeklinde sorunuzu düzenleyin.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 41
 11.593
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,23:51
Çözüldü 
Sn eyupakdas, Sonuç ???


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Mükerrrer Kayıt Bulma access acemisi 17 347 17/11/2018, 12:51
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Stok Hareketlerinde Ters Kaydın Görülmemesi aliyuzen 5 163 18/10/2018, 09:50
Son Yorum: aliyuzen
Çözüldü Sipariş Formunda Ürün Bulma İşleminde Hata Cima Yilci 9 310 15/10/2018, 08:18
Son Yorum: Cima Yilci
Çözüldü İki Alandaki Veri Farkı Bulma access acemisi 7 274 12/10/2018, 09:47
Son Yorum: Allback
Çözüldü Veritabanına 2 Farklı Kullanıcı Birbirinden Bağımsız Aynı Anda Nasıl Kayıt Yapar Oğuz Türkyılmaz 11 337 02/10/2018, 16:34
Son Yorum: Allback

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444