Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
21/11/2009 12:34
Konu Sahibi
eyupakdas
Yorumlar
5
Okunma
1852
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

eyupakdas

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... A....
67
29/03/2009
0
Eskişehir
Ofis 2013 32 Bit
15/10/2017,17:43
Çözüldü 
Arkadaşlar merhaba
Seruz ustanın yardımları ile yaptığım formda bir sıkıntım var
Musteri_Formun da aynı bilgilere sahip kayıtlardan sonuncusunu arama yaparak tek sefende nasıl bulabilirim
İlgi ve sabrınız için teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   MÜŞTERİ TAKİP BETA10.rar (Dosya Boyutu: 83 KB / İndirme Sayısı: 13)
eyupakdas, 29-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Sn eyupakdas;
Sorunu tam anlatmamışsın, lütfen biraz daha açıklarmısın.




Yoksa bunu mu arıyorsun;
=Dlast("AlanAdı",TabloAdı","AlanAdı=Forms!FormAdı!Denetim")


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

eyupakdas

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... A....
67
29/03/2009
0
Eskişehir
Ofis 2013 32 Bit
15/10/2017,17:43
Çözüldü 
yapmak istediğim şu
aynı musteriden birden çok kayıt var diyelim ve ben arama yaptırdığımda bun musterının en son kaydını göstersın bana yapmak ıstedığım bu.
teşekkürler


eyupakdas, 29-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

makcavus

Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
1
26/06/2009
0
Antalya
Ofis 2003
29/09/2016,16:56
Çözüldü 
Tabloda otomatik artan alanı(otomatik sayı) da arama kriterine dahil edin ve önce bu alanın en büyük değerini bulun.
Örnek:Max([Kimlik]) and [Aranankisi]=Forms!kisiler!aranakisi şeklinde.


İlim ilim bilmektir.İlim kendin bilmektir.Sen kendini bilmezsen.Ya nice okumaktır.Yunus Emre
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.870
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:24
Çözüldü 
sn eyupaktas,

eklediğiniz örnekte kod olmadığından nasıl bir arama yapacağınız anlaşılmıyor, ayhan2122 ve maxcavus yardımcı olmak için bazı kodlar yazmışlar. Son kaydı bulma ile ilgili bir kod da ben yazayım.

Kod:
DLookup("Last(alanadi)", "[tabloadi]")


lütfen eklediğiniz örneğe arama özelliğini ekleyin. xxxxx kaydı seçtiğimde yyyyy kaydını görmeliyim şeklinde sorunuzu düzenleyin.


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.870
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:24
Çözüldü 
Sn eyupakdas, Sonuç ???


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Ortalama Bulma metin02 6 166 24/09/2017, 13:41 metin02
Çözüldü Aynı Numaranın Tekrarını Engelleme sormaneden07 13 497 22/09/2017, 10:59 sormaneden07
Çözüldü Listede Ayni Kişiden Tek Satır Görünmesi m_demir 3 210 12/08/2017, 19:39 m_demir
Çözüldü Combobox Açılan Kutu Yazdığım Metne Göre Otomatik Bulma keskin78 3 324 30/06/2017, 01:16 keskin78
Çözüldü Ayın Gün Sayısını Bulma odin 5 309 21/06/2017, 07:50 odin

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.