Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/11/2010 23:25
Konu Sahibi
stavuert
Yorumlar
8
Okunma
4286
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

stavuert

Aktif Üye
Aktif Üye
 37
 159
 22
 17/11/2008
16
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,

İnsan bu access'i uzun süre kullanmayınca gerçekten unutuyormuş. Daha evvel birçok uygulamamda DCount-dsum gibi komutları kullanmıştım.Ancak şimdi yapmaya çalıştığım uygulamada bir türlü çalıştıramadım.

Yapmak istediğim "Sorgu1" sorgusu içerisindeki "SİPARİŞ TİPİ" kolonundaki alanları saydırmak (yalnız burdaki ayrım şu olması gerekiyor "INTERNET" haricindekileri ayrı sayacak ve "INTERNET" hücrelerini ayrı sayacak).

Birde "AKTARIM TARİHİ" kolonundaki alanları saydırmak istiyorum ancak şu şekilde olmalı 01.11.2010 - 08 ile 02.11.2010 - 08 arasındakileri saymalı bunuda seçime göre yapmalı.

Ekteki dosyada bahsettiğim kolonlar mevcut.Yardım ve örneklerinizi bekliyorum.Her bir problemimden sadece 1'er örneği siz eklerseniz geri kalanını ben yaparım hemde hatırlamış olurum sayenizde.

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.


.rar   Veritabanı21.rar(Dosya Boyutu: 69,43 KB / İndirme Sayısı: 14)



Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.739
 69
 14/11/2008
 Ankara
 
 Ofis 2010 32 Bit
 03/03/2018,16:39
Çözüldü 
SiparisDurumDeneme Sorgu isimli sorguya eklenen ifade1 ve ifade2 alanlarını inceleyiniz lütfen.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı21_2010-11-08.rar(Dosya Boyutu: 69,69 KB / İndirme Sayısı: 35)

Kullanici Avatari

stavuert

Aktif Üye
Aktif Üye
 37
 159
 22
 17/11/2008
16
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Ercan hocam eline sağlık hatırladım saydırmayı ancak demek istediğim şuydu "INTERNET" haricindekileri bir toplasın tek bir hücrede (form içerisinde de olabilir) "INTERNET" olanıda ayrı toplasın.Mümkün müdür?



Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.739
 69
 14/11/2008
 Ankara
 
 Ofis 2010 32 Bit
 03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Bir form oluşturun, iki adet metin kutusu ekleyin.
Birinci Metin Kutusunun adı İNTERNET SAYISI olsun, denetim kaynağına;

SQL Code
=DCount("[SIPARIS TIPI]";"[SiparisDurumDeneme]";"[SIPARIS TIPI]='INTERNET'")


İkinci Metin Kutusunun adı DİĞERLERİNİN SAYISI olsun, denetim kaynağına;

SQL Code
=DCount("[SIPARIS TIPI]";"[SiparisDurumDeneme]";"[SIPARIS TIPI]<>'INTERNET'")

yazarak deneyin.



Kullanici Avatari

stavuert

Aktif Üye
Aktif Üye
 37
 159
 22
 17/11/2008
16
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Hocam çok teşekkür ederim.10 numara oldu Img-grin

Rep geliyor Img-grin



Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.739
 69
 14/11/2008
 Ankara
 
 Ofis 2010 32 Bit
 03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Rica ederim. Kolay gelsin. Rep için teşekkürler.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdan Girilen Kaydın Aynı Form'dan Sadece O Kayıt İçin Rapor Çıktısı Alamıyorum. Oğuz Türkyılmaz 9 197 20/09/2018, 18:26
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Form İlişkilendirmede Sınırlılık.iki Formda Aynı Veriyi Gösterme. antoryum 17 413 07/08/2018, 08:37
Son Yorum: antoryum
Çözüldü Access'i Birden Çok Kişinin Aynı Anda Kullanması enotr 4 184 25/07/2018, 11:20
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Bir Formu Kapatırken Diğer Formun Aynı Anda Açılması mmert06 17 435 11/07/2018, 18:00
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Tabloya Bağlı İki Farklı Alandaki Verileri Raporda Tek Alanda Gösterme mmert06 1 166 27/06/2018, 00:45
Son Yorum: mmert06

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.