Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
10/03/2009 17:17
Konu Sahibi
Puletin
Yorumlar
8
Okunma
4391
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Puletin


 Belirtilmemiş
 1.717
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Arkadaşlar ekte ki örnek te Yılın günlerini sorguladığınız da sorunsuz sıralama yapıyor.
Ancak Ayın Günlerini sorgulama yaptığınızda hangi ayı isterseniz isteyin sorgulanan ayın günlerini 31 gün olarak algılama gibi bir problem ortaya çıkıyor.
Örnek: 2 ayı istediğinizde 28. günden sonra 3. ayın 1. , 2. ve 3. günlerini de gösteriyor yani gün sayısını 31 tamam lıyor bunu nasıl çözeriz acaba.

Birde form üzerinden girilecek bir tarih aralığının günlerini sıralama gibi bir olasılığımız varmıdır acaba?

Teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   Ay ın Gunleri.rar(Dosya Boyutu: 9,95 KB / İndirme Sayısı: 51)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

Seruz


SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 10/10/2018,17:31
Çözüldü 
Tam olarak niye böyle bir şey istediğinizi anlamadım ama
sanırım bu sorgu işinizi görür.

Kod:
SELECT Gunler.Gun
FROM Gunler
WHERE (((Gunler.Gun) Between 1 And Day(DateAdd("m",1,DateSerial([HANGİ YIL?],[HANGİ AY?],1))-1)));


2. isteğiniz olan "form üzerinden girilecek bir tarih aralığının günlerini sıralama" için direkt olarak aklıma bir şey gelmedi, bir düşüneyim.


Ek Dosyalar
.rar   AyGunleri_Seruz.rar(Dosya Boyutu: 8,76 KB / İndirme Sayısı: 74)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

Puletin


 Belirtilmemiş
 1.717
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sayın Seruz İlginiz İçin teşekkürler.

Benim istediğim tarih olarak sıralama yapmak ayın günlerini sadece gun sayısı olarak sıralama değil.

Örnek 01.01.2009
02.01.2009
...............
31.01.2009 gibi
Sayı olarak istemiyorum .
Bunu neden istiyorum
Önce istediğim ayın tarihsel olarak günlerini bir raporda sıralama yapacağım daha sonra bir kaç raporu da bu rapora tarih üzerinden ilişki kurarak bağlayacağım ve istenilen ayın hangi günlerinde veri olduğunu göstermeye çalışacağım.
Yani böylelikle boş olan tarihlerinde raporda görünmesini sağlaya bilirim diye düşündüm.

Altaki resim de ki şablonu oluşturmaya çalışacağım..


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e


ME.... B.....
 46
 3.150
 66
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,20:49
Çözüldü 
sayın PLTN
Eşref hocanın yaptığı EKDERS isminde bir örnek var bunun içinde takvim örneği var istersen bir bak belki işine yarayabilecek birşey bulabilirsin,örneği ekliyorum kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   EKDERS.rar(Dosya Boyutu: 90,21 KB / İndirme Sayısı: 154)
Celosoft Yazılım

Kullanici Avatari

Puletin


 Belirtilmemiş
 1.717
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Teşekkür ederim Sayın C E L O Y C E hocam.
Tarih olarak sıralamayı başarırsam gerçekten iyi olacak ..


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

esrefigit


 Belirtilmemiş
 599
 59
 30/10/2008
359
 Konya
 
 Ofis 2003
 20/09/2018,16:01
Çözüldü 
sayın puletin kardeş sanırım istediğin ekteki gibi bir şey diğerlerini sen halledersin

aslında bu tamamen dinamic yapılabilir çünkü sonuçta yapılan ya tarih ekleme yada süz alanına göre süzme o neden den dolayı koddaki tar isimli fonsiyonu çoklu değişkenli olacak şekile dönüştürebilrisin

yani şöyle formuna bir açılan kutud daha koyarsın buna senin excelldeki shettlerdeki alanlardan yaptığın tablolar ve o alanlardan yaptığın srg ,srg1 ,srg2 diye sorguların olur bu açılan kutuya günlük istatisdik ikinci stun ise srg olur diğer satır ekip faaaliyetleri ikinci stun srg1 olur sen yılı seçtin ayı seçtin bahsettiğimiz açılan kutudanda ekip faaliyetlerini seçtin o zaman alt form srg2 yi yükler eğer alt formda veri yoksa sen ayı yükle deiğinde kod açılan kutunun ikinci stununa bakar ve oradaki srg srg1 herneyse o sorguyu referans alarak işlem yapar bu arada fonsiyonun

function tar(hangisrg as string)
forms!srg.recordsource=hangisrg 'diyerek ise altforma seçtiğin srg sorgusunu yüklüyorsun
çağırma ise

hangisrg(me.açılankutu.column(1))
hangisrg.requery
bu arada
bböyle bir şey biraz çalışman gerekiyor yani


Ek Dosyalar
.rar   ÖRNEK.rar(Dosya Boyutu: 31,42 KB / İndirme Sayısı: 110)
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Raporda Sıralama te-kin 3 191 30/05/2018, 17:26
Son Yorum: te-kin
Çözüldü Raporda Tarih Filtreleme Ve Konu Sıralama cevdetmeric1 5 277 29/05/2018, 15:29
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Artan Sıralama karaayhan 3 212 25/05/2018, 08:57
Son Yorum: Seruz
Çözüldü Listede Sıralama m_demir 5 302 26/12/2017, 10:28
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Excel'de Sıralama İçin Örnek Kod Arıyorum. Uğur ŞİRİN 6 379 01/10/2017, 22:52
Son Yorum: Uğur ŞİRİN

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444