Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/12/2010 22:59
Konu Sahibi
kesoka
Yorumlar
8
Okunma
2710
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

kesoka

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
267
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
09/06/2017,19:48
Çözüldü 
sayın hocalarım aylık aldığım istatistiği Access üzerine taşımaya çalışıyorum. aşağıda ekde ekledim programımı. programda yapılanişlemler tarihe göre sayı olarak giriyorum mesela muayene kaç tane yapmışsam giriyorum hangi tarihteyse. günlük toplamı aldırabiliyorum. ama yapmaya çalıştığım o günlük toplamlarında toplamını almak aya göre. mesela bi texbox koyup forma bide açılan kutu sanırım açılan kutudan aralığı seçtiğimde listemde aralık ayı için girdiğim kayıtlar görünsün ve texboxdada aralık ayında girdiğim bütün verilerim toplamı gözüksün gibi. bu mümkünmüdür acaba.. teşkler şimdiden...


Ek Dosyalar
.rar   istatistik.rar (Dosya Boyutu: 17,39 KB / İndirme Sayısı: 6)
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Lütfen FRM_SORGU isimli formu inceleyiniz. Mevcut Tarih aralığına istediğiniz iki tarihi giriniz, örn. Şubat ayına ait raporu almak isterseniz 01.02.2010 ve 28.02.2010 olarak girebilirsiniz.

Bu arada tablonuzdaki Tarih alanının özelliğini Tarih/Saat olarak değiştirdiğimi hatırlatmalıyım. Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   istatistik_BlackEagle.rar (Dosya Boyutu: 23,83 KB / İndirme Sayısı: 15)
Cevapla

kesoka

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
267
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
09/06/2017,19:48
Çözüldü 
hocam güzel bir çalışma yapmışsınız teşekkrüler. iki tarih arası süzme işleminide bu şekilde öğrenmiş oldum. ama yapmak istediğim bu değildi. benim yapmak istediğim dedinizya mesela şubat ayı kayıtlarını çıkardık ordan bi texbox koyup forma ondada o şubat ayı için işlenen sayıların hepsinin toplamını almak. amacım bu. atıyorum şubat 5 te toplam yapılan işlem 10 şubat 8 de ise 15 şubat 14 de 20 gibi ve şubat toplamını yani 35 sayısını texboxsa almak. teşekkürler ilginiz ve yardımlarınız için


Cevapla

Hayri16

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
08/09/2017,22:49
Çözüldü 
Sayın kesoka;
Ercan hocamızın yaptığı çalışmaya küçük bir ek yaparak sorunu çözebiliriz.
1- Ercan Hocamızın hazırladığı FRM_SORGU formunda bir metin kutusu açınız ve adını "tumtop" yapınız.
2- Komut1 tuşunun olay yordamına gidiniz(Kodlarda Komut16 olarak geçiyor)
Oradaki "Me.Liste12.Requery" satırının altına "hesapla" yazınız.
3- Kod sayfasına aşağıdaki kodları kopyalayınız.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Private Sub hesapla()
Dim sut As Integer
Dim sat As Integer
Dim hepsi As Integer
hepsi = 0
For sut = 1 To Liste12.ListCount
  For sat = 2 To 15
    hepsi = hepsi + Nz(Liste12.Column(sat, sut), 0)
  Next
Next
Tumtop = hepsi
End Sub

Hem hocamızın yaptığı gibi tek tek göreceksiniz , hem de listedekilerin tümünün toplamını göreceksiniz. Saygılarımla , kolay gelsin.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

kesoka

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
267
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
09/06/2017,19:48
Çözüldü 
hocam dediklerinizi yaptım fakat hata veriyor siz düzenleyip buraya ekleyebilrimisiniz. tşkler


Cevapla

Hayri16

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
08/09/2017,22:49
Çözüldü 
Buyrun...


Ek Dosyalar
.rar   istatistik_BlackEagle-2.rar (Dosya Boyutu: 22,01 KB / İndirme Sayısı: 16)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 126 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Döneme Göre Kayıt Etme haziran4 5 200 17/08/2017, 08:22 haziran4
Çözüldü Raporun Son Sayfadaki Sayfa Toplamı Görüntülenmesin irfans 2 167 31/07/2017, 17:11 irfans
Çözüldü Formda İki Kritere Göre Filtre Uygulamak ertans 2 244 18/07/2017, 11:43 ertans
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 944 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.