Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
25/12/2008 15:51
Konu Sahibi
atthegates
Yorumlar
6
Okunma
2609
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

atthegates

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/10/2008
0
Adana
Ofis XP
19/11/2014,15:51
Çözüldü 
arkadaşlar eklentide gönderdiğim programda adres kısmından adresi seçtiğimde karakol ismi veya jandarma ismi otomatik olarak çıksın istiyorum. Mesela ben adreste beyazevleri seçtim aşağıda 100. yıl karakolu diye otomatik atsın. Mahallelere bağlı karakol ve jandarma ayırımlı bir program da bu onu kolaylaştırmak istiyorum ikisini ayrı seçmek istemiyorum.


Ek Dosyalar
.mdb   KARAKOL-JANDARMA TAHKİKAT PROGRAMI.mdb (Dosya Boyutu: 548 KB / İndirme Sayısı: 43)
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Mevcut tablo yapınız ile bunu yapmak bir nevi hamallık olur çünkü sizin karakolların isimleri tabloda kayıtlı değil. Siz bunları tabloda satır kaynağı olarak vermişsiniz. Böyle bir şey yapılır ama yeni karakol ve mahalle eklendiği zaman onlar çalışmaz bir daha Vba koduna girip düzenleme yapmanız gerekir.

Sitede Dlookup şeklinde arama yaptırın ve örnekleri inceleyin. Özellikle İl ve İlçe olayına göz atın yapmak istediğiniz şey buradan geçiyor.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.986
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:38
Çözüldü 
karakol adını duyunca dayanamadım ..Img-grin yapıvereyim dedim

kardeş bak sen önce karakolları ve bağlı olduğu mahalleleri tablo tblKrk ve tblMhl isimli tablolara gir sonrasında bu zaten tablo2'den tanıyacaktır.


Ek Dosyalar
.rar   Celoy-Cevap.rar (Dosya Boyutu: 36,85 KB / İndirme Sayısı: 24)
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,15:40
Çözüldü 
Sevgili Celoy'un çalışmasını incelemedim ama ben tablo oluşturup içine 5-6 mahalle koydum. Bunların karşısına da karakolları sallama girdim. (Siz doğrusunu oluşturun. Adı "adres" tablosu. Kolay gelsin..(Not: Bu arada Dlookup kullanmadım.)


Ek Dosyalar
.rar   KARAKOL-JANDARMA TAHKÄ°KAT PROGRAMI.rar (Dosya Boyutu: 48,05 KB / İndirme Sayısı: 46)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,15:40
Çözüldü 
Tabii bu arada siz bu mahalle ve ona bağlı karakol adlarını kolay girebilmek için bir form yaparsınız. Formunuz adres tablosuna bağlı olsun ve yazdığınız yeni adresin karşısındaki açılan kutudan Karakolları seçin. Yapamazsanız buraya yazın onu da hallederim.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

atthegates

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/10/2008
0
Adana
Ofis XP
19/11/2014,15:51
Çözüldü 
teşekkür ederim ya bu forum iyiki var


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 126 18/09/2017, 12:20 mehmetb84
Çözüldü İd Atama access acemisi 19 638 13/06/2017, 17:42 access acemisi
Çözüldü Vardiyeyi Random Atama blue_wall 14 886 31/05/2017, 08:46 blue_wall
Çözüldü bağımsız değişken oluşturma ve bağımsız değişkene değer atama drdeliTR 4 594 09/10/2016, 18:37 atoz112
Çözüldü Web Browser daki imputa deger atama moskovic 6 1.136 14/12/2015, 00:54 moskovic

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.