Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
25/12/2008 15:51
Konu Sahibi
atthegates
Yorumlar
6
Okunma
2920
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

atthegates

Aktif Üye
Ne.... Ek.... Ka....
 41
 43
 130
 30/10/2008
0
 Adana
 
 Ofis XP
 01/02/2018,12:21
Çözüldü 
arkadaşlar eklentide gönderdiğim programda adres kısmından adresi seçtiğimde karakol ismi veya jandarma ismi otomatik olarak çıksın istiyorum. Mesela ben adreste beyazevleri seçtim aşağıda 100. yıl karakolu diye otomatik atsın. Mahallelere bağlı karakol ve jandarma ayırımlı bir program da bu onu kolaylaştırmak istiyorum ikisini ayrı seçmek istemiyorum.



Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
Ol....
 38
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 01/02/2019,07:14
Çözüldü 
Mevcut tablo yapınız ile bunu yapmak bir nevi hamallık olur çünkü sizin karakolların isimleri tabloda kayıtlı değil. Siz bunları tabloda satır kaynağı olarak vermişsiniz. Böyle bir şey yapılır ama yeni karakol ve mahalle eklendiği zaman onlar çalışmaz bir daha Vba koduna girip düzenleme yapmanız gerekir.

Sitede Dlookup şeklinde arama yaptırın ve örnekleri inceleyin. Özellikle İl ve İlçe olayına göz atın yapmak istediğiniz şey buradan geçiyor.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Me.... B.....
 46
 71
 3.189
 29/10/2008
983
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,06:38
Çözüldü 
karakol adını duyunca dayanamadım ..Img-grin yapıvereyim dedim

kardeş bak sen önce karakolları ve bağlı olduğu mahalleleri tablo tblKrk ve tblMhl isimli tablolara gir sonrasında bu zaten tablo2'den tanıyacaktır.



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 54
 218
 4.926
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 11/02/2019,21:56
Çözüldü 
Sevgili Celoy'un çalışmasını incelemedim ama ben tablo oluşturup içine 5-6 mahalle koydum. Bunların karşısına da karakolları sallama girdim. (Siz doğrusunu oluşturun. Adı "adres" tablosu. Kolay gelsin..(Not: Bu arada Dlookup kullanmadım.)


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 54
 218
 4.926
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 11/02/2019,21:56
Çözüldü 
Tabii bu arada siz bu mahalle ve ona bağlı karakol adlarını kolay girebilmek için bir form yaparsınız. Formunuz adres tablosuna bağlı olsun ve yazdığınız yeni adresin karşısındaki açılan kutudan Karakolları seçin. Yapamazsanız buraya yazın onu da hallederim.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

atthegates

Aktif Üye
Ne.... Ek.... Ka....
 41
 43
 130
 30/10/2008
0
 Adana
 
 Ofis XP
 01/02/2018,12:21
Çözüldü 
teşekkür ederim ya bu forum iyiki var




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Birkaç Koşula Göre Değer Atama Ve Hesaplama xctr 5 147 24/01/2019, 14:05
Son Yorum: xctr
Çözüldü Formdaki Butonlara İlişkisiz Tablodaki Ürünleri Atama Nasıl Yapılır. Oğuz Türkyılmaz 28 778 04/01/2019, 14:57
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Bulunan Kayıtalara Numara Atama barcins 9 301 30/07/2018, 17:45
Son Yorum: barcins
Çözüldü Mail Gönderme Koduna Mail Adresini Değişkenden Atama Hatası Mr.Midnight 1 476 30/01/2018, 10:43
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 573 18/09/2017, 12:20
Son Yorum: mehmetb84

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.