ASP ile tablodan çektiğim verileri toplama,çıkarma vs.
Tarih
07/04/2010 23:57
Konu Sahibi
stavuert
Yorumlar
9
Okunma
6426
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



stavuert
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar asp konu başlıklı eğitim aradım fakat bulamadım.

Asp bilgisi olan bir arkadaş bana yardımcı olabilirmi acaba?

Sorum özetce şöyle;

asp ile tablodan çektiğim verileri birbirleriyle toplama çarpma çıkarma gibi işlemler yapmak istiyorum.Nasıl yapılacağı konusunda örnek herhangi bir kod felan varmı?

Yada eğitim dökümanı felan.
Cevapla

chopper07
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E....
1.798
29/01/2008
365
Aydın
Ofis 2003
03/01/2017,10:40
Çözüldü 
<%
a = 10
b = 5
Toplam = a + b
Response.Write Toplam
%>

-------------------

<%
a = 10
b = 5
Fark = a - b
Response.Write Fark
%>

-------------------

<%
a = 10
b = 5
Carpim = a * b
Response.Write Carpim
%>

---------------------

<%
a = 10
b = 5
Bolum = a / b
Response.Write Bolum
%>

Yukarıdakiler 4 işlem in yapılışı gördüğün üzere; normal bir toplama, çıkarma, çarpma, bölme.
™Hiç Birimiz, Hepimiz Kadar Akıllı Olamayız...®

resim
resim
resim
Cevapla

stavuert
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hocam sağol bunu anladım ancak.Ben a ve b yerine tablodaki alanları nasıl yazacağım??
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.546
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
Dün,13:07
Çözüldü 
(07/04/2010, 23:57)stavuert Adlı Kullanıcıdan Alıntı: asp ile tablodan çektiğim verileri birbirleriyle toplama çarpma çıkarma gibi işlemler yapmak istiyorum.Nasıl yapılacağı konusunda örnek herhangi bir kod felan varmı?

Siz asp ile verileri nasıl çekiyorsunuz?
Kodları buraya yazar mısınız?
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

stavuert
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hocam kodları buraya yaz derken.database ile yaptığım bağlantı kodunumu yazayım?Yoksa ilişkili asp dosyalarınımı ekleyeyim siz bakın diye düşündüm.Ancak dosyaları ekledim buraya.Bakabilirsiniz.Kodlamaya.

Birde ben bunu şu anda webde kullanmaya başladım.Kendime ait olan bir domain ve hostta bunu kullanıyorum ancak sorumda yazdığım gibi dört işlemi yaptıramadım bir türlü Img-grin)


Ek Dosyalar
.rar   Örnek.rar (Dosya Boyutu: 52,27 KB / İndirme Sayısı: 64)
Cevapla

chopper07
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E....
1.798
29/01/2008
365
Aydın
Ofis 2003
03/01/2017,10:40
Çözüldü 
veritabanınız göremedim ama, hangi tablolardan hangi verileri çektireceksiniz onları da ekleyip yazabilir misiniz?
™Hiç Birimiz, Hepimiz Kadar Akıllı Olamayız...®

resim
resim
resim
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  İki Tarih Arası Sorgu Ve Toplama kadirba72 14 216 11 saat önce kadirba72
  Kayıt Kontrol Eksik Verileri Bulma Ve Hesaplama hknct 10 116 11/02/2017, 18:11 hknct
  Verileri Excele Aktarma Hatası hknct 7 95 09/02/2017, 12:33 atoz112
  ilişkili 2 tablodan birinde eksik veri arama sorgusu hbal09 5 62 09/02/2017, 12:25 atoz112
  Form Üzerinde Verileri Filitreleme Ve İlgili Toplamları Gösterme haziran4 6 121 06/02/2017, 08:53 haziran4


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya