Arşive Gönderirken Onar ve Sıkıştır Yapamıyorum
Tarih
26/04/2009 19:06
Konu Sahibi
kahraman701
Yorumlar
7
Okunma
2611
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
kahraman701
Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
7
08/11/2008
0
Ankara
Ofis XP
05/02/2012,19:27
Çözüldü 
Arkadaşlar verileri arşive göndermek için aşağıdaki kodu kullanıyorum. Verileri göndermede sorun yok ancak en alt bölümde yer alan onarma ve şıkıştırmaya yarayan komut çalışmıyor şöyle bir uyarı veriyor "bir makro veya visual basic kodu çalıştırırken açık veritabanını sıkıştıramazsınız" bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Private Sub Komut47_Click()
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
DoCmd.RunSQL "insert into ArşivT select * from VeriT Where VeriT.Kimlik=[Forms]![VeriF]![Kimlik]"
DoCmd.RunSQL "delete  from veriT Where VeriT.Kimlik=[Forms]![VeriF]![Kimlik]"
Me.Requery
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
DoCmd.ShowToolbar ("Menü Çubuğu"), acToolbarYes
Application.CommandBars.FindControl(ID:=2071).accDoDefaultAction
End Sub


Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,09:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sıkıştırma komutunu yeni kayıttan sonra değil önce kullansanız. Bir de öyle deneyin. Hatta ilk önce sıkıştır ve onarı kullanın sonra arşive gönderin, sora yeni kayıt açın.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Private Sub Komut47_Click()

DoCmd.ShowToolbar ("Menü Çubuğu"), acToolbarYes
Application.CommandBars.FindControl(ID:=2071).accDoDefaultAction

DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
DoCmd.RunSQL "insert into ArşivT select * from VeriT Where VeriT.Kimlik=[Forms]![VeriF]![Kimlik]"
DoCmd.RunSQL "delete from veriT Where VeriT.Kimlik=[Forms]![VeriF]![Kimlik]"
Me.Requery
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
End Sub 


bir de böyle denediniz mi?

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

kahraman701
Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
7
08/11/2008
0
Ankara
Ofis XP
05/02/2012,19:27
Çözüldü 
HOCAM SAĞOLUN AMA MALESEF AYNI HATAYI VERDİFur
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Mehmet Hocanın gönderdiği kod çalışıyor bakınız....

Bu arada Örnek için CELOYCE hocama teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   Arşiv örneği.rar (Dosya Boyutu: 18,04 KB / İndirme Sayısı: 55)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

kahraman701
Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
7
08/11/2008
0
Ankara
Ofis XP
05/02/2012,19:27
Çözüldü 
benim problemim arşive gönderdikten sonra otamatik sayının sıfırlanmaması, yoksa kaydı arşive gönderiyor onda bir sorun yok... teşekkürler
Cevapla

tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bu şekilde otomatik sayı sıfırlanmaz. Otomatik sayıyı sıfırlamak için birden fazla yöntem var ancak bunun için ayrıca birkaç tane işlem yapmak gerekiyor. Otomatik Sayı dinamik bir yapıya sahiptir. Bir kaydı yaptınız ve sonra sildiniz diyelim. Aldığı otomatik sayı 1 ise, bundan sonra açacağınız yeni kayıt 2 olarak açılır otomatik olarak. 1 numaralı kaydı silmiş olmanıza rağmen bundan sonraki kayıtlar en son kullandığınız otomatik sayı değerinin bir fazlası olarak açılır. Siz 43. kaydı sildiğinizde 44. kayıt 43 olmaz. O 44 olarak kalmaya devam eder. 43 nolu kaydı da bir daha kullanamazsınız...

Tabi buraya kadar anlattıklarım bu işin normal koşulları. Otomatik sayıyı değiştirmek için başka başka yöntemler var. Bunun için yazılmış kodlar var. Yeni açtığınız kayıtları önceki boşlukları doldurarak yapan ve otomatik sayının boş kalmadan sırasıyla yapılmasını sağlayan bir örneği Mehmetdemiral hocam ekledi geçenlerde.

Ayrıca bununla ilgili forumda arama yapmanızı tavsiye ederim. Tabi otomatik sayıyı değiştirmekte ısrarcıysanız...

Kolay gelsin...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Macro İle Mail Gönderirken Ekranda Mesaj Çıkıyor. Mail Göndermiyor. burhanb 15 261 24/04/2017, 08:30 burhanb
  Vb tarafında textbox içerik kontrolü yapamıyorum pelitt 3 113 08/04/2017, 11:57 atoz112
  Excel'e Gönderirken Biçimlendirme husem 1 103 22/02/2017, 00:38 husem
  Oluşturmuş Olduğum Forma Bilgi Ekleyemiyorum ve İçerisinde Arama Yapamıyorum. zgr54 4 464 15/05/2016, 22:18 zgr54
Çözüldü Kesilen faturaları arşive kaldırmak kenan827 6 698 17/01/2016, 18:06 kenan827


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status