Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
26/04/2009 19:06
Konu Sahibi
kahraman701
Yorumlar
7
Okunma
3233
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

kahraman701

Üye
Üye
 47
 21
 7
 08/11/2008
0
 Ankara
 
 Ofis XP
 05/02/2012,19:27
Çözüldü 
Arkadaşlar verileri arşive göndermek için aşağıdaki kodu kullanıyorum. Verileri göndermede sorun yok ancak en alt bölümde yer alan onarma ve şıkıştırmaya yarayan komut çalışmıyor şöyle bir uyarı veriyor "bir makro veya visual basic kodu çalıştırırken açık veritabanını sıkıştıramazsınız" bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Private Sub Komut47_Click()
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
DoCmd.RunSQL "insert into ArşivT select * from VeriT Where VeriT.Kimlik=[Forms]![VeriF]![Kimlik]"
DoCmd.RunSQL "delete  from veriT Where VeriT.Kimlik=[Forms]![VeriF]![Kimlik]"
Me.Requery
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
DoCmd.ShowToolbar ("Menü Çubuğu"), acToolbarYes
Application.CommandBars.FindControl(ID:=2071).accDoDefaultAction
End Sub



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 23/09/2018,22:15
Çözüldü 
Sıkıştırma komutunu yeni kayıttan sonra değil önce kullansanız. Bir de öyle deneyin. Hatta ilk önce sıkıştır ve onarı kullanın sonra arşive gönderin, sora yeni kayıt açın.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Private Sub Komut47_Click()

DoCmd.ShowToolbar ("Menü Çubuğu"), acToolbarYes
Application.CommandBars.FindControl(ID:=2071).accDoDefaultAction

DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
DoCmd.RunSQL "insert into ArşivT select * from VeriT Where VeriT.Kimlik=[Forms]![VeriF]![Kimlik]"
DoCmd.RunSQL "delete from veriT Where VeriT.Kimlik=[Forms]![VeriF]![Kimlik]"
Me.Requery
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
End Sub 


bir de böyle denediniz mi?


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

kahraman701

Üye
Üye
 47
 21
 7
 08/11/2008
0
 Ankara
 
 Ofis XP
 05/02/2012,19:27
Çözüldü 
HOCAM SAĞOLUN AMA MALESEF AYNI HATAYI VERDİFur



Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.716
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Mehmet Hocanın gönderdiği kod çalışıyor bakınız....

Bu arada Örnek için CELOYCE hocama teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   Arşiv örneği.rar(Dosya Boyutu: 18,04 KB / İndirme Sayısı: 56)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

kahraman701

Üye
Üye
 47
 21
 7
 08/11/2008
0
 Ankara
 
 Ofis XP
 05/02/2012,19:27
Çözüldü 
benim problemim arşive gönderdikten sonra otamatik sayının sıfırlanmaması, yoksa kaydı arşive gönderiyor onda bir sorun yok... teşekkürler



Kullanici Avatari

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Aktif Üye
 36
 778
 27
 06/11/2008
231
 Kütahya
 
 Ofis 2003
 31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Bu şekilde otomatik sayı sıfırlanmaz. Otomatik sayıyı sıfırlamak için birden fazla yöntem var ancak bunun için ayrıca birkaç tane işlem yapmak gerekiyor. Otomatik Sayı dinamik bir yapıya sahiptir. Bir kaydı yaptınız ve sonra sildiniz diyelim. Aldığı otomatik sayı 1 ise, bundan sonra açacağınız yeni kayıt 2 olarak açılır otomatik olarak. 1 numaralı kaydı silmiş olmanıza rağmen bundan sonraki kayıtlar en son kullandığınız otomatik sayı değerinin bir fazlası olarak açılır. Siz 43. kaydı sildiğinizde 44. kayıt 43 olmaz. O 44 olarak kalmaya devam eder. 43 nolu kaydı da bir daha kullanamazsınız...

Tabi buraya kadar anlattıklarım bu işin normal koşulları. Otomatik sayıyı değiştirmek için başka başka yöntemler var. Bunun için yazılmış kodlar var. Yeni açtığınız kayıtları önceki boşlukları doldurarak yapan ve otomatik sayının boş kalmadan sırasıyla yapılmasını sağlayan bir örneği Mehmetdemiral hocam ekledi geçenlerde.

Ayrıca bununla ilgili forumda arama yapmanızı tavsiye ederim. Tabi otomatik sayıyı değiştirmekte ısrarcıysanız...

Kolay gelsin...




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Whatsapp Link İle Mesaj Gönderirken Tüm Metin Değil İlk Kelime Gidiyor zetyu 2 84 23/09/2018, 15:26
Son Yorum: zetyu
Çözüldü Formu Excele Bağladıktan Sonra Form Üzerinde Değişklik Yapamıyorum ankaram 4 481 09/06/2017, 09:21
Son Yorum: ankaram
Çözüldü Macro İle Mail Gönderirken Ekranda Mesaj Çıkıyor. Mail Göndermiyor. burhanb 15 1.245 24/04/2017, 08:30
Son Yorum: burhanb
Çözüldü Vb tarafında textbox içerik kontrolü yapamıyorum pelitt 3 473 08/04/2017, 11:57
Son Yorum: atoz112
Çözüldü Excel'e Gönderirken Biçimlendirme husem 1 293 22/02/2017, 00:38
Son Yorum: husem

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.