Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
09/03/2014 16:11
Konu Sahibi
SCavusoglu
Yorumlar
9
Okunma
3872
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

SCavusoglu

pmsata
Kullanici Avatari
Uzman
S.... C....
312
24/02/2014
116
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
26/08/2017,10:44
Çözüldü 
Merhaba,

Araç giriş çıkış kaydını tutmak adına bir program yapmaya çalışıyorum ancak listboxta arama sonucu bulduğum plaka ve araç kullanicisini formdaki ilgili alanlara çekmeyi başaramadım.

Yardımcı olabilirmisiniz ?Sadd

http://yadi.sk/d/yxrLa8PdKCVsH


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.797
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,11:33
Çözüldü 
Daha önce girilen kadı mı açacak yoksa yeni kayıt açıldığında liste kutusunda seçilen bilgileri forma mı aktaracak anlayamadım,

Liste kutusuna çift tıkladığında şahsa ait kaydı açar, daha önce giriş yapılmamışsa uyarıp ekler,

ayrıca aşağıdaki konuyu inceleyip tablolarınızı mutlaka düzeltiniz.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar


Ek Dosyalar
.rar   Araç Kayıtsld.rar (Dosya Boyutu: 32,96 KB / İndirme Sayısı: 69)
Cevapla

SCavusoglu

pmsata
Kullanici Avatari
Uzman
S.... C....
312
24/02/2014
116
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
26/08/2017,10:44
Çözüldü 
Hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.

Ancak ben tabloları oluştururken bir mantık hatası yapmışım bunu kendim düzelteceğim ancak size bir sorum olacak. (kullanıcıları kaldırıp sadece plaka bilgilerini bırakacağım. bunuda zorunlu olduğumu düşündüğüm için yapacağım.. çünkü çoğu zaman araçlar sabit kalıp kullanıcıları değişebiliyor.. Kullanıcı bilgileride çok önemli değil aslında.. plaka bilgisi yeterli olacaktır..)

Sorum : Yapmak istedigim listboxtan tek tıkla veya çift tıkla belirledigim aracı forma getirip, giriş saati veya çıkış saatini manuel olarak elle (butona tıklayarak) girmek. Böylece araç kayıt tablosuna giriş için ayrı kayıt, çıkış için ayrı kayıt oluşturulmasını sağlamaktır.

Sonrasında farklı sorgu ve raporlarla istedigim verilere almaya çalışmaktır.

Tekrar teşekkürler


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.797
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,11:33
Çözüldü 
Formdaki metin kutuları ilişkisiz olur, siz liste kutusunu tıklayarak bilgileri forma aktarır, giriş veya çıkış bilgilerini girdikten sonra eke butonunu kulanıp ADO ile verileri tabloya aktarabilirsin.

ADO ile kayıt ekleme, güncelleme, silme ve yürüyen bakiye örneği


Cevapla

SCavusoglu

pmsata
Kullanici Avatari
Uzman
S.... C....
312
24/02/2014
116
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
26/08/2017,10:44
Çözüldü 
Verdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.797
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,11:33
Çözüldü 
(09/03/2014, 19:59)pmsata Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Verdiginiz örnek dosya ilk açılırken FNAME.DLL ile ilgili anlamadığım bir hata veriyor.. Ardından açılıyor fakat bu seferde listboxtaki veriye tıkladığımda kod hatası veriyor.. Bilemiyorum benim win8 ile ilgili bir problemde olabilir.. Sonuç olarak bir yardımı olmadı.. Kafayı yemek üzereyim bir yerde hata yapıyorum ama bir türlü kafam basmadı.. Çünkü forumdan edindiğim bilgilerle harika bir ziyaretci kayit programi oluşturdum. bu programın çeşitli formlarinde bahsettigim uygulama oluyor.. Aynı kodları aynı listeleme yöntemlerini kullandığım halde beceremiyorum.. Of!

Linkteki örneği düzelttim, "servis_frm" isimli formdaki "Kaydet" butonunun kodlarını inceleyiniz, yapamazsanız örneğinizin tablolarını düzelttikten sonra son halini ekleyin yardımcı olmaya çalışırız.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü IT Envanter programı için ön çalışma mengok 4 2.328 12/09/2017, 15:01 team_quash
Çözüldü Envanter - Demirbaş Kayıt Programı [Bilgi İşlem Departmanı İçin] zlatan.ibo 3 2.394 09/09/2017, 14:34 anlezgn
Çözüldü Üst Formdan Alt Forma Veri Aktarma teo81a 2 127 21/08/2017, 08:45 teo81a
Çözüldü 3 Günlük Veri Getirme ertans 4 203 03/08/2017, 11:46 ertans
Çözüldü Açılır Kutudaki Değeri Alma Sorunu derzulya 5 217 11/07/2017, 16:08 derzulya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.