Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
26/01/2019 23:25
Konu Sahibi
Oğuz Türkyılmaz
Yorumlar
11
Okunma
298
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
Çözüldü 
Merhabalar. Uygulamamda yapmak istediğim işleyiş senaryoma göre

1-PortfoyTanımlama ekranı açıldığında F7 tuşuna basıyorum ve ekrana Müşteri listesi formu geliyor. Listede arama yapıp istediğim kişiyi buluyorum. ( İşleyişde yapmak istediğim ENTER tuşuyla ilgili kişiyi seçmek ama yöntemi bilmediğimden şu anda clik tuşu yordamına yazdığım kodla bilgileri çekmeye çalıştım. Yazdığım kod normalde forumda yaptığım aramalardan bulduğum liste kutusundan tek bir alandan veri çeken bir koddu. Ben bunu Müşteri listesi altformundan  birden fazla alandan verileri çekerek PortföyTanımlama formundaki ilgili alanlara yazdırma şeklinde uygulamaya çalıştığımda, resimde görülen hatayı aldım.  Yardımlarınız için teşekkürler. 

[Resim: do.php?img=8775]

[Resim: do.php?img=8772]

[Resim: do.php?img=8774]


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:25

Visual Basic Code
Forms!F_006_PortfoyTanimlama.Form.txtAdiSoyadi = Me.lstMusteriAF.Column(0)
Forms!F_006_PortfoyTanimlama.Form.txtTcNo = Me.lstMusteriAF.Column(1)
Forms!F_006_PortfoyTanimlama.Form.tctGsmNo1 = Me.lstMusteriAF.Column(2)


Şeklinde kod mevcut, ancak srg_musteriaf isimli formda lstMusteriAF adında liste kutusu yok, liste kutusu olmadığı için Column ile veri alamazsınız, adı soyadı için, srg_musteriaf isimli formdaki adi alanını kullanmalısınız,

Ayrıca DoCmd.CloseForm şeklinde bir kod  yazılım dilinde yok.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
İyi Akşamlar Ozan bey

Yazım dilinde olmayan dediğiniz kodu forumda çalışan depo takip programı diye bir örnekten aynen aldım çalışıp çalışmadığını merak ettim. Demek çalışmayacakmış. Asıl konumuzda ise ben kodu yazarken direk Müşteri listesindeki alt formun adından hareket ettim. Burayı liste kutusu şeklinde dizayn etseydim kodu rahatlıkla çalıştıracaktım ama alt form olduğu için iş değişiyor ve bende bu bölümden yola çıkmanın yanlış olmayacağını düşündüm. Sonuçta burasıda SRG_MusteriAf diye düşündüm.




[Resim: do.php?img=8777]


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:25
Merhaba, alt formun ismini lst.... şeklinde yazarak liste kutusunun özelliklerini kullanamazsınız.


Visual Basic Code
Forms!F_006_PortfoyTanimlama.Form.txtAdiSoyadi = Me.lstMusteriAF.Column(0)



şeklindeki kodu


Visual Basic Code
Formlar![F_006_PortfoyTanimlama]![txtAdiSoyadi] = Me.adi



olarak kullanmalısınız.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
Ozan bey teşekkür ederim. Özelliklerini kullanamayacağımı biliyorum sadece isimlendirme olarak müşteri listesinin,  listesi kısmından feyz aldım diyeyim. Yazdığınız kodu hemen deniyorum yalnız satırı seçerken klavyeden ENTER tuşu ile seçme seçeneği uygulanabilirmi yoksa yine F5, F6 gibi fonksiyon tuşlarınamı başvurmalıyım.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:25
F7 ile müşteri listesini açtığınızda imleç txtArama isimli metin kutusunda. Bu alana veri girip enter'a bastığınızda alt formdaki adı soyadı alanı seçili olur. Buradan klavyenin alt ok veya üst ok tuşları ile alt formdaki kayıtlara gidebilirsiniz. Herhangi bir satırda iken tekrar Enter'a bastığınızda o veri forma aktarılır.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Textbox A Veri Çekme Hk. icemeno 10 293 10/05/2019, 21:34
Son Yorum: icemeno
Çözüldü Kapalı Olan Access Tablosundan Bilgi Çekme cozum 3 166 11/03/2019, 13:58
Son Yorum: cozum
Çözüldü İnternetten veri Çekme (tjk) osman06 12 7.506 04/03/2019, 20:23
Son Yorum: hüseyin Kara
Çözüldü Tablodan Tabloya Veri Çekme access acemisi 8 373 19/02/2019, 22:45
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Farklı Access Dosyasından Tablo Çekme Hk. acar6783 7 343 26/01/2019, 17:58
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.