Alt formdan toplam almak
Tarih
26/02/2014 12:58
Konu Sahibi
derbederali1971
Yorumlar
12
Okunma
2171
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



derbederali1971
Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
5
20/02/2014
0
04/06/2014,09:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba sitenizde baya doyurucu bilgi bulabiliyorum.
Yeni başladım ve yolun başındayım. Bir kaç sorum var anlatarak cevaplarsanız sevinirim.

Satış formunda,

1.Alt form yaptım fakat bu altformundan Mal bedelinin toplamını Fatura no kriter alınarak Formdaki Metin kutusuna almak istedim ama bir türlü anlıyamadım mantığını. Dsum kullandım ama olmadı.
2.Kont. no seçildiğinde o kontrata ait Kontrat miktarını metin kutusuna getiriyorum ama datalar arası dolaştığımda o sürekli Tümünü yenile kullanmak durumunda kalıyorum yenilemeyi yapmıyor.

sayfanın genelinde bu refresh sorunu yaşıyorum nedendir acaba.
Saygılar,


Ek Dosyalar
.zip   proje2.zip (Dosya Boyutu: 927,66 KB / İndirme Sayısı: 17)
Cevapla

atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
5.222
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Dün,18:34
Çözüldü 
merhaba,

çalışmanızı 2003 oalrak da eklemek ister misiniz,incelemek için.teşekkürler.

iyi çalışmalar.
saygılar.
Cevapla

derbederali1971
Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
5
20/02/2014
0
04/06/2014,09:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
maalesef 2003 olarak kadetmiyor.

konu şu aslında bir türlü yapamadım. Bir Formum va ve alt formda var alt formda Mal bedellerinin alt toplamı var ama ben bu veriyi ana formun üzerindeki metin içine almak istiyorum. bunu açılır listede sorgu ile yaptım ama ben metin kutusuna Dsum komutu ile basit almayı yapamadım.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
1- Alt formun adresini tam olarak belirtmelisiniz. En mantıklısı toplamı o alt formun alt bilgisindeki bir metin kutusuna alıp o metin kutusunun adını ana formda kullanmak. Bu durumda alt formdaki metin kutusuna şu söz dizimiyle ulaşırsınız:

=[SatisAltForm].[Form]![Metin1]

2- Bu durumda formun geçerli olduğunda olayında "requery" komutu kullanmalısınız.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

derbederali1971
Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
5
20/02/2014
0
04/06/2014,09:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Mehmet Bey Teşekkürler,
1. Olayı sizin dediğiniz gibi çözdüm ama.
2. Olayı bir türlü çözemedim. "requery" komutunu formun geçerli olduğunda olay yordamına yazdım ama bu seferde sürekli refresh yapıyor kitleniyor.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.306
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,16:03
Çözüldü 
(27/02/2014, 12:28)derbederali1971 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2. Olayı bir türlü çözemedim. "requery" komutunu formun geçerli olduğunda olay yordamına yazdım ama bu seferde sürekli refresh yapıyor kitleniyor.

Metin17'nin denetim kaynağına aşağıdaki kodu ekleyiniz.

SQL Code
=DLookUp("[KontratMiktari]";"KontratTable";"[KontratNo]=" & "'" & [KontratNo] & "'")


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formdan Excelle Veri Aktarma 1453asi 4 60 22/02/2017, 16:40 1453asi
  İsk2Sonuc Metin Kutusunu Urun Ara Toplam Metin Kutusuna Yazdırma haziran4 2 57 14/02/2017, 12:47 haziran4
  Tablolara Tek Formdan Kayıt Girmek Ve Kayıtları Görmek ozer1971 5 56 09/02/2017, 13:32 atoz112
  Müşteri Bazlı Rapor Almak m_demir 5 91 08/02/2017, 20:13 m_demir
  Dinamik Excel İle Sorgu Cevabı Almak dufrety 6 76 08/02/2017, 13:02 dufrety


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya