Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
12/08/2009 22:09
Konu Sahibi
danke
Yorumlar
7
Okunma
2626
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

danke

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
12/08/2017,18:12
Çözüldü 
Arkadaşlar kolay gelsin, programda form üzerinde alt form var, ilgili kayıtlara göre alt formdaki kayıtları görebiliyoruz. Alt formda eğer veri varsa, form üzerinde bir etikette gösterebilirmiyiz, yine yoksa veri yok gibi bir bilgi etikette gösterebilirmiyiz.

Yardımcı olacak herkese teşekkür ediyorum.


Ek Dosyalar
.rar   Alfotru üst forma yazdırmak.rar (Dosya Boyutu: 28,34 KB / İndirme Sayısı: 16)
danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.986
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,17:26
Çözüldü 
sayın danke
data isimli form üzerine bir metin kutusu yapın,denetim kaynağına ise
=IIf([durumu]=Evet;"KAYIT VAR";"KAYIT YOK")
yazın istediğiniz olur,kolay gelsin


Cevapla

danke

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
12/08/2017,18:12
Çözüldü 
sayın C*E*L*O*Y*C*E ilginiz için teşekkür ediyorum.

Zannederim yanlış anlaşıldım, kayıt varsa olan kayıtları gösterecek, yoksa kayıt yok diyecek,

İlgilenip yardımcı olacak herkese teşekkürler.


danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla

Bilgisayarcı

Atçalı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Private Sub Kontrol()
Dim rs As Recordset
Dim s As String
On Error Resume Next

If Me.NewRecord Then
  Me.Etiket13.Caption = "Yeni Kayıt"
  Exit Sub
End If

Set rs = Me.Bilgisayarci.Form.RecordsetClone
rs.MoveFirst

If rs.RecordCount = 0 Then
  Me.Etiket13.Caption = "Kayit Yok"
Else
  While Not rs.EOF
    s = s & Nz(rs("sehiri"), "-") & ","
    rs.MoveNext
  Wend
  s = Left(s, Len(s) - 1)
  Me.Etiket13.Caption = "Kayitta " & s & " var..."
End If


Bunu da form_current de çağırmak yeterli olacaktır.
Örnek ekte. ( Sadece altform adını bilgisayarci yaptım )
Projeye devam etmeden önce Yapmamanız gereken ölümcül hataları okumalısınız.


Yaptıktan sonra aklıma geldi. Keşke Kontrol'u fonksiyon yapıp string değer geriye gönderseydim.
Böylece me.etiket13( ya da ne isiim verecekseniz).caption= kontrol olurdu....

Neyse Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   Alfotru üst forma yazdırmak.rar (Dosya Boyutu: 17,77 KB / İndirme Sayısı: 52)
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

danke

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
185
10/05/2009
0
Ankara
Ofis 2007
12/08/2017,18:12
Çözüldü 
Sayın Bilgisayarcı ilginiz ve verdiğiniz örnek için teşekkür ediyorum. İnsanın sorularına cevap bulması kadar güzel bir şey yoktur diye düşünüyorum. Böyle bir örneği nerede kullanacaksınız diye sormamışsınız. Ben söylim, wep tarzı bir çok uygulamalarda uygulanır diye zannediyorum, projemdede hayati bir pozisyonda yani müthiş bir sorun çözüldü sayenizde.

Ancak:
1-"Projeye devam etmeden önce Yapmamanız gereken ölümcül hataları okumalısınız." demişsiniz, halbuki ben hata yaptığımı düşünmüyordum Fur, belirttiğiniz yeride muhakkak okuyacam, ancak ölümcül hatam ne olabilir ki!
2-"Yaptıktan sonra aklıma geldi. Keşke Kontrol'u fonksiyon yapıp string değer geriye gönderseydim.
Böylece me.etiket13( ya da ne isiim verecekseniz).caption= kontrol olurdu...." demişsiniz. Bende bi fırka anlatayım bari "Adamın teki rahatsızlığı sebebiyle doktara gider, doktor muayene eder, ilaç yazar, son olarak da hastaya derki şu ilacı içerken KURT'u aklına getirme, hasta o ilacı ne zaman içmeye niyet etse KURT aklına gelir vesselam. Öyle de "Keşke Kontrol'u fonksiyon yapıp string değer geriye gönderseydim." demişsin ya program güzel olmuş ama bir de öyle olsaydı nasıl olurdu diye düşünmeye başladım.Fur

İlgilenip cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.


danke, 10-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir. AccessTr.neT formuna katıldığımdan beri hem ufkum genişledi, hem programlarla ilgili sorunlarımı çözdüm. Siteye emeği geçen herkese teşekkürler.
Cevapla

Bilgisayarcı

Atçalı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
wep?


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Son Tarihi Sorguda Göstermek metbal 4 174 10/09/2017, 22:57 metbal
Çözüldü Müşteri İşlemlerini Tek Formda Takip U.ALTUN 7 374 05/09/2017, 09:10 U.ALTUN
Çözüldü Sürekli Formda Kayıt Girdisi Üstte Olması Yardım... bilservisci 13 365 28/08/2017, 01:42 bilservisci
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 7 336 21/08/2017, 12:04 direnist
Çözüldü Belirli Kayıtları Arşivleme conquerora 6 376 17/08/2017, 03:44 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.