Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
06/06/2009 01:10
Konu Sahibi
simendifer
Yorumlar
13
Okunma
4355
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

simendifer


Kullanici Avatari
Altın Üye
E.... Ç....
898
30/10/2008
324
Çankırı
emekli
Ofis 2007
Bugün,18:59
Çözüldü 
degerli hocalarım ekteki projemde altformda yapılan işlemleri sürekli toplam olarak görmek istiyorum Excel de kolay ama Access de yapamadım yardımlarınızı bekliyorum
excel de A1*B1 Sonucu C1 görüyoruz =A1*B1 Birinci satırlar bunlar
ikinci satır C2 = A2*B2+C1 YAPIYORUZ yani bir önceki A1 ile B1 in çarpımının sonucu toplayacak
bu işlemi Access de nasıl yaparız
ilginize teşekkür ederim


Cevapla

okileturc

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sn Simendifer

Sizin istediğiniz Cari hesap ve Stok ekstrelerinde ihtiyaç
duyduğumuz "kümülatif bakiye" benzeri bir durum.
Raporlarda bunu yapabiliyorum ( siz de yaparsanız çok kolay )
"geçerli toplam" ile bu mümkün. Ama bildiğim kadarı ile form
üzerinde bu konu biraz karışık.

Umarım hocalar daha iyi bir çözüm sunar ama benim tek çözümüm
bir rapor tasarlayıp, kümülatif bakiye alanını oarada gösterip ( değer +
bir önceki satırın değeri ) bu kolondaki sonuçları görmek isteyenlerin
raporu açıp bakması

Kolay gelsin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Sanırım şöyle istediniz... Güle Güle Kullanınız.. Artık Repleri bol bol yollarsınızImg-grin))


Ek Dosyalar
.rar   bilgiler.rar (Dosya Boyutu: 41,87 KB / İndirme Sayısı: 112)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

okileturc

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
ben demiştim Img-grin eline sağlık hocam
Hocam bir de filtreye çözüm için el atsan
form üzerinde oratadaki kayda seçim hariç
süz dedim, yürüyen bakiyeyi değiştimedi
requery mi edeceğiz ?, farklı bir yöntem mi
olacak ?
Verileri değiştirince de kendisi tazelemeyecek
sanırım, ne yapmalıyız ?
Tşk


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Veri form üzerindeki değerlerden alınıyor ama filtreleme olayında değerler sadece gizleniyor ama orda yine bulunuyorlar sanırım. Çünkü kod Bakiye alanına bakıyor. Filtre yaptığımızda seçilen satırdaki Bakiye alanının değeri genel toplamdan çıkarılabilr. Başka da bir çözüm gelmiyor aklıma. En azından şu anda... Uyukluyorum çünküImg-grin))


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

simendifer


Kullanici Avatari
Altın Üye
E.... Ç....
898
30/10/2008
324
Çankırı
emekli
Ofis 2007
Bugün,18:59
Çözüldü 
sayın mehmet hocam ellerine saglık gecenin bu saatinde yapmış oldugunuz özveriden dolayı sonsuz teşekkür ederim ayrıca ilginizden dolayı sayın okileturc sizede teşekür ederim uzun zamandan beir forma giremiyordum rep vermenin nerden yapıldıgını unutmuşum ama bulup gönderecem hocam tekrar ellerinize saglık


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 11 383 19/10/2017, 17:29 U.ALTUN
Çözüldü Açılan İlişikli Kutular Rapor Alanında Sadece Sayı Olarak Gözüküyor whelkshell 8 322 10/10/2017, 14:36 ozanakkaya
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 9 439 04/10/2017, 19:53 ozanakkaya
Çözüldü Formda Otomatik Sayı Hatası ştekin 2 70 27/09/2017, 13:03 ştekin
Çözüldü Müşteri İşlemlerini Tek Formda Takip U.ALTUN 7 454 05/09/2017, 09:10 U.ALTUN

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.