Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
28/12/2011 12:47
Konu Sahibi
iscinar
Yorumlar
3
Okunma
1126
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

iscinar

İsmail ÇINAR
Onursal Üye
İS.... ÇI....
 46
878
30/05/2011
284
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
Dün,23:35
Çözüldü 
Uzun zamandır üzerinde çalıştığım bir taraftan kullanıp diğer taraftan eksiklerini giderdiğim projemin tasarımını değiştirme kararı aldım ve eski kodarı kopyalayarak yeni tasarıma başladım.

Ancak tek form üzerinde gayet rahat bir şekilde otomatik değer getirdiğim formları alt form olarak attığımda hata alıyorum. Örnek bir çalışma ekledim örnekte görüleceği üzere
Frm_AraclarAna formunda listeye çift tıkladığımda değerler geliyor
Frm_Ana Formundan tıkladığımda hata almamak için aşağıdaki kodu nasıl değiştirmem gerekiyor.

SQL Code
Forms!Frm_AraclarAna.Form!Plaka.Value = Liste.Column(0)


Sorgularda aynı sıkıntıyı yaşıyordum fakat orada Oluştur sihirbazı imdadıma yetişti ve

Visual Basic Code
 [Formlar]![Frm_Ana]![Form2].[Form]![plakagizli]

[Form2] kısmı ekleyerek çözdüm. Aynı mantığı buna uyarlamaya çalıştım fakat sonuç alamadım.

Ek Dosyalar
Yeni Araç Personel.rar
[169.63 KB]


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)

Kullanici Avatari

misilak

Aktif Üye
Aktif Üye
 41
123
08/02/2010
3
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
14/07/2018,11:02
Çözüldü 
Umarım işinizi görmüştür.

Ek Dosyalar
Altformda otomatik değer_misilak.rar
[20.9 KB]


misilak, 08-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

iscinar

İsmail ÇINAR
Onursal Üye
İS.... ÇI....
 46
878
30/05/2011
284
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
Dün,23:35
Çözüldü 
Teşekkürler. Ufak ayrıntılar iş çözüyor.
--------------------------------------
Sn.misilak

Örneğinizde çalışıyor ancak kendi çalışmama uyguladığımda Frm_AraclarAna formu bulunamadı uyarısı veriyor.
Verilerim bağlı tablolardan çekiliyor bayağı karmaşık bir yapı olduğu için projeyi küçültmek yerine basit örnek hazırlamayı tercih etmiştim ama malesef buna aktarmada sıkıntı çıktı. Örneği 1. mesajda güncelledim


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)

Kullanici Avatari

iscinar

İsmail ÇINAR
Onursal Üye
İS.... ÇI....
 46
878
30/05/2011
284
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
Dün,23:35
Çözüldü 
Sorun neredeydi bilmiyorum ama
Frm_Ana adlı formu diğer örneğin formuyla değiştirdim iş çözüldü.


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formda Resim Ekleme mharman 5 560 19/07/2018, 12:22
Son Yorum: delichon
Çözüldü Otomatik Resim getirme kusvam 22 5.376 19/07/2018, 12:04
Son Yorum: öğrenmeklazım
Çözüldü Form İlişkilendirmede Sınırlılık.iki Formda Aynı Veriyi Gösterme. antoryum 12 183 18/07/2018, 11:13
Son Yorum: antoryum
Çözüldü Sürekli Formda Matematiksel İşlem Hatası te-kin 2 81 03/07/2018, 19:33
Son Yorum: te-kin
Çözüldü Formda Silinecek Veri Yokken Butona Basıldığında Silme Uyarısının Ekrana Gelmesi mmert06 2 137 01/07/2018, 23:55
Son Yorum: mmert06

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.