Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
05/04/2010 18:26
Konu Sahibi
ErkanDemir
Yorumlar
12
Okunma
3842
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ErkanDemir

Aktivasyon Bekleyen
 42
 3
 12
 23/05/2009
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 28/06/2018,16:54
Çözüldü 
Herkese merhaba.benim sorum ek teki dosyada,MUSTERI formundaki alt formda ODENEN kısmındaki rakamları toplayarak KALAN kısmına hesaplayarak otomatik atması.Yani istediğim resimdeki gibi olması.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


Ekran Görüntüleri
   

Kullanici Avatari

Taruz

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 4
 104
 04/10/2009
20
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 10/06/2014,13:15
Çözüldü 
Merhaba..

Alt forumun kaynağını bu sorgu ile değiştiriniz..:

SELECT trz.ODEMEID, trz.ID, trz.TARIH, trz.ACIKLAMA, trz.ODENEN,
(select sum(odenen) from Odeme where ID=trz.ID AND ODEMEID<=TRZ.ODEMEID) AS KALAN
FROM ODEME AS trz


Tercihe göre kriterler geliştirilebilir..

İlave Not: Aynı anda kayıt da gireyim istiyorsanız benzer mantıkla, ilgili alanda Dsum fonksiyonundan faydalanabilirsiniz..



Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.755
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 19/03/2019,00:01
Çözüldü 
Teşekkürler Sn Taruz..

Sn ErkanDemir örneği inceleyiniz lütfen..



Kullanici Avatari

ErkanDemir

Aktivasyon Bekleyen
 42
 3
 12
 23/05/2009
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 28/06/2018,16:54
Çözüldü 
Teşekkürler arkadaşlar yazdıklarınızı uyguluyorum hemen



Kullanici Avatari

ErkanDemir

Aktivasyon Bekleyen
 42
 3
 12
 23/05/2009
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 28/06/2018,16:54
Çözüldü 
Tekrar Merhaba.Gönderdiğiniz mesajları değerlendirerek biraz değişiklikler yaptım.uygulamanın yönü biraz değişti.şimdi gönderdiğim veritabanında da ODEME2 ve SIPARIS2 formlarını yaptım.ODEME2 formunda hesaplamayı yaptırıyorum ama DOKTOR formunda Toplam Ödeme metin kutusuna hesabı aktaramıyorum #Ad? hatası veriyor.SIPARIS2 formunda ise eklediğim Metin14 alanı sıfır sonuç veriyor.anladığım kadarı ile sıfır sonuç vermese bile DOKTOR formunda yine #Ad? hatası verecek gibi görünüyor.İlginize teşekkürler.


Ekran Görüntüleri
   

Kullanici Avatari

ErkanDemir

Aktivasyon Bekleyen
 42
 3
 12
 23/05/2009
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 28/06/2018,16:54
Çözüldü 
Yine merhaba arkadaşlar.Bir önceki mesajımda yapamadığım Odeme ve Siparis toplamlarını yeni formlar oluşturarak yaptım.Ama kalan bakiyeyi yine yapamadım.Bu arada #Ad? hatasının ilişkili formların arka planda açık olmadığından verdiğini fark ettim.
Yeni gönderdiğim dosyada da Kalan Bakiye yi görmek için önce Odeme ve Siparis formlarını açıyorum sonra Doktor formunu açıyorum #Ad? hatası vermiyor ama ilgili formlardaki tüm toplamları yada çıkarmaları yapıyor.
Benim istediğim sadece Doktor formunu açmak ve Kalan Bakiye Metin kutusunun o an ekrandaki ilgili doktora ait bakiyeyi vermesi.Arka planda ilgli formları açsam bile kalan bakiye hep aynı sonucu veriyor.
Sorgu ile Odeme ve Siparis tablolarını bir araya getirip ordan form yapmayı denedim o zaman da doğal olarak kayıtları birbirine eşitlemek için bazı kayıtları iki kere yapıyor.Yani bir türlü yapamadım yardımlarınızı bekliyorum.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Süre Hesaplama access acemisi 3 111 02/03/2019, 14:27
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Yeni Formda Açma access acemisi 4 168 02/03/2019, 10:23
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Hesaplama oosmaner 2 149 12/02/2019, 09:04
Son Yorum: oosmaner
Çözüldü Formda Çıkarma İşlemi. kalabakli 5 116 02/02/2019, 23:02
Son Yorum: kalabakli
Çözüldü Aynı Formda Farklı Tablo Değerlerini Nasıl Kullabilirim? sipuasfaf 2 170 02/02/2019, 15:43
Son Yorum: sipuasfaf

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.