Alt Formda Filtreleme
Tarih
01/04/2011 23:30
Konu Sahibi
estapan
Yorumlar
5
Okunma
1897
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
estapan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E....
247
03/07/2010
43
İstanbul
Ofis 2003
27/05/2017,18:40
Çözüldü 
Selamlar,

Bir Ana Formum var, Bu forma bağlı veri sayfası şeklinde alt formum var. Ana formda Alt formu filtreleyecek süzgeçler koydum. Ama VB.de bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   Taksit.rar (Dosya Boyutu: 116,63 KB / İndirme Sayısı: 11)
+repCahiller bilginin kölesi, Alimler ise efendisi olur.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
23/05/2017,21:19
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bu sorduğunuz şey başlıbaşına programın kendisi zatenImg-grin) Bunula ilgili sitemizde bolca örnekler var. İncelemenizi öneririm.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

estapan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E....
247
03/07/2010
43
İstanbul
Ofis 2003
27/05/2017,18:40
Çözüldü 
Sn mehmetdemiral,

birtane örnek var ama onda da ADO felan var, onuda ben anlamıyorum. acaba daha kolay anlayabileceğim CASE & SELECK deyimleriyle olmazmı.Sadece ikitane süzgeçin örneğini görsem gerisini ben yapabilirim. Aslında sorgu ve makrolarla yapabilirim ama ben vB.le yapmak istiyorum. Hem Öğrenmek hemde daha kısa yol olduğu için. Çünkü birden fazla süzgeç kullanmak istiyorum. Sorgularla yaparsam çok fazla sorgu yapmam gerek.
+repCahiller bilginin kölesi, Alimler ise efendisi olur.
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,12:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Estapan;
İstediğiniz Ekte Yapılmıştır... Kolay Gelsin.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
Option Compare Database

' Kodlar Kur@l Tarafından Yazılmıştır.

Private Sub Süzgeç_AfterUpdate()
On Error Resume Next

Dim sql, nerede, sira As String
 
 sql = "SELECT Taksit.[NO], Taksit.SıraNO, Taksit.Vadesi, Taksit.Tutar, Taksit.Giriştarihi, Taksit.Ödendimi, Taksit.TahsilatNO," _
& "Taksit.TahsilatTarihi , Taksit.TahsilTutar, Taksit.Açıklama, Taksit.EvrakNO, Taksit.CariNO, Taksit.ReferansNO, " _
& "Taksit.İşlemTürü , Taksit.BordroNO, Taksit.Kaynak   FROM Taksit "



Select Case Me.Süzgeç.Value
Case "Vadesi Geçen Taksitler"
nerede = "where Taksit.Vadesi<#" & Format(Date, "mm/dd/yyyy") & "# order by Taksit.Vadesi"
' bu kısımda ödenmişler vadesi geçmiş olarak gelmemeli

Case "Ödenmiş Taksitler"
nerede = "where Taksit.Ödendimi=-1"

Case "Bu Haftanın Taksitleri"

nerede = "where format(Taksit.Vadesi,'WW') =" & Format(Date, "ww") & " order by Taksit.Vadesi"

Case "Bu Ayın Taksitleri"
nerede = "where format(Taksit.Vadesi,'mm') =" & Format(Date, "mm") & " order by Taksit.Vadesi"

Case "İki Tarih Arası Taksitler"
Dim tar1, tar2 As String
tar1 = InputBox("İlk Tarihi Giriniz")
tar2 = InputBox("İkinci Tarihi Giriniz")

nerede = "where Taksit.Vadesi between # " & Format(tar1, "mm/dd/yyyy") & "#  and #" & Format(tar2, "mm/dd/yyyy") & "#order by Taksit.Vadesi"

Case "Ödenmemiş Taksitler"
nerede = "where Taksit.Ödendimi=0"

Case "Tüm Taksitler"
 nerede = " "

End Select

Me.Taksit_alt_formu1.Form.RecordSource = sql & nerede
Me.Taksit_alt_formu1.Requery
 


End Sub


Bu kodun düzgün çalışması için Tarih Ayracının "/" olması gerekmektedir. Ozan Hocamın Tarih Ayracı Değiştirme Örneğini İndirip tarih ayracını "/" işareti olarak ayarlayınız.Tekrar Kolay Gelsin.



Ek Dosyalar
.zip   tarihler_listele_Kur@l.zip (Dosya Boyutu: 121,51 KB / İndirme Sayısı: 42)
Cevapla

estapan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E....
247
03/07/2010
43
İstanbul
Ofis 2003
27/05/2017,18:40
Çözüldü 
sn Kural,

yaptığınız örnek çalışıyor.Problem çözülmüştür.Teşekkürler. + REP

+repCahiller bilginin kölesi, Alimler ise efendisi olur.
Cevapla

assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.053
31/10/2008
63
İstanbul
-
22/03/2017,13:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Kural ve estepan;

Katkı ve emek için teşekkürler..

Sevgiler
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Formda Veri Çoğaltma cagatay1234 6 135 27/05/2017, 15:36 cagatay1234
  Formda Açılan Websayfasının Sesini Kapatmak ALTANs 7 166 27/05/2017, 00:49 ozanakkaya
  Formda Koşullu Toplama cagatay1234 8 201 24/05/2017, 10:02 cagatay1234
  Formda Resim Ekleme mharman 4 137 13/05/2017, 19:29 mharman
  Açılan Formda Currentrecord Datasını Getirmek temre 5 109 07/05/2017, 20:45 temre


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status