Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
01/04/2011 23:30
Konu Sahibi
estapan
Yorumlar
5
Okunma
2086
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

estapan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E....
254
03/07/2010
46
İstanbul
Ofis 2003
Bugün,14:30
Çözüldü 
Selamlar,

Bir Ana Formum var, Bu forma bağlı veri sayfası şeklinde alt formum var. Ana formda Alt formu filtreleyecek süzgeçler koydum. Ama VB.de bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   Taksit.rar (Dosya Boyutu: 116,63 KB / İndirme Sayısı: 11)
+repCahiller bilginin kölesi, Alimler ise efendisi olur.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Bu sorduğunuz şey başlıbaşına programın kendisi zatenImg-grin) Bunula ilgili sitemizde bolca örnekler var. İncelemenizi öneririm.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

estapan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E....
254
03/07/2010
46
İstanbul
Ofis 2003
Bugün,14:30
Çözüldü 
Sn mehmetdemiral,

birtane örnek var ama onda da ADO felan var, onuda ben anlamıyorum. acaba daha kolay anlayabileceğim CASE & SELECK deyimleriyle olmazmı.Sadece ikitane süzgeçin örneğini görsem gerisini ben yapabilirim. Aslında sorgu ve makrolarla yapabilirim ama ben vB.le yapmak istiyorum. Hem Öğrenmek hemde daha kısa yol olduğu için. Çünkü birden fazla süzgeç kullanmak istiyorum. Sorgularla yaparsam çok fazla sorgu yapmam gerek.


+repCahiller bilginin kölesi, Alimler ise efendisi olur.
Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
17/10/2017,17:58
Çözüldü 
Sayın Estapan;
İstediğiniz Ekte Yapılmıştır... Kolay Gelsin.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
Option Compare Database

' Kodlar Kur@l Tarafından Yazılmıştır.

Private Sub Süzgeç_AfterUpdate()
On Error Resume Next

Dim sql, nerede, sira As String
 
 sql = "SELECT Taksit.[NO], Taksit.SıraNO, Taksit.Vadesi, Taksit.Tutar, Taksit.Giriştarihi, Taksit.Ödendimi, Taksit.TahsilatNO," _
& "Taksit.TahsilatTarihi , Taksit.TahsilTutar, Taksit.Açıklama, Taksit.EvrakNO, Taksit.CariNO, Taksit.ReferansNO, " _
& "Taksit.İşlemTürü , Taksit.BordroNO, Taksit.Kaynak   FROM Taksit "



Select Case Me.Süzgeç.Value
Case "Vadesi Geçen Taksitler"
nerede = "where Taksit.Vadesi<#" & Format(Date, "mm/dd/yyyy") & "# order by Taksit.Vadesi"
' bu kısımda ödenmişler vadesi geçmiş olarak gelmemeli

Case "Ödenmiş Taksitler"
nerede = "where Taksit.Ödendimi=-1"

Case "Bu Haftanın Taksitleri"

nerede = "where format(Taksit.Vadesi,'WW') =" & Format(Date, "ww") & " order by Taksit.Vadesi"

Case "Bu Ayın Taksitleri"
nerede = "where format(Taksit.Vadesi,'mm') =" & Format(Date, "mm") & " order by Taksit.Vadesi"

Case "İki Tarih Arası Taksitler"
Dim tar1, tar2 As String
tar1 = InputBox("İlk Tarihi Giriniz")
tar2 = InputBox("İkinci Tarihi Giriniz")

nerede = "where Taksit.Vadesi between # " & Format(tar1, "mm/dd/yyyy") & "#  and #" & Format(tar2, "mm/dd/yyyy") & "#order by Taksit.Vadesi"

Case "Ödenmemiş Taksitler"
nerede = "where Taksit.Ödendimi=0"

Case "Tüm Taksitler"
 nerede = " "

End Select

Me.Taksit_alt_formu1.Form.RecordSource = sql & nerede
Me.Taksit_alt_formu1.Requery
 


End Sub


Bu kodun düzgün çalışması için Tarih Ayracının "/" olması gerekmektedir. Ozan Hocamın Tarih Ayracı Değiştirme Örneğini İndirip tarih ayracını "/" işareti olarak ayarlayınız.Tekrar Kolay Gelsin.


Ek Dosyalar
.zip   tarihler_listele_Kur@l.zip (Dosya Boyutu: 121,51 KB / İndirme Sayısı: 42)
Cevapla

estapan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E....
254
03/07/2010
46
İstanbul
Ofis 2003
Bugün,14:30
Çözüldü 
sn Kural,

yaptığınız örnek çalışıyor.Problem çözülmüştür.Teşekkürler. + REP


+repCahiller bilginin kölesi, Alimler ise efendisi olur.
Cevapla

assenucler

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... S.... Ş....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
01/09/2017,15:34
Çözüldü 
Sayın Kural ve estepan;

Katkı ve emek için teşekkürler..

Sevgiler


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 9 435 04/10/2017, 19:53 ozanakkaya
Çözüldü Formda Otomatik Sayı Hatası ştekin 2 67 27/09/2017, 13:03 ştekin
Çözüldü Müşteri İşlemlerini Tek Formda Takip U.ALTUN 7 448 05/09/2017, 09:10 U.ALTUN
Çözüldü Sürekli Formda Kayıt Girdisi Üstte Olması Yardım... bilservisci 13 406 28/08/2017, 01:42 bilservisci
Çözüldü Tek Formda Bilgilerin Açılması Hk. serkan1985 2 214 01/08/2017, 22:13 serkan1985

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.