Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
12/06/2018 01:08
Konu Sahibi
fascioğlu
Yorumlar
9
Okunma
451
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

fascioğlu

Aktif Üye*
Fa.... Aş....
 63
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 26/08/2018,09:15
Çözüldü 
Sayın Hocalarım,

  Yaptığım çalışmanın sonuna gelmiş bulunmaktayım ve artık İmdaat
diye bağırıyorum ve artık konu açmaktan ben sıkılıyorum eminim sizede
gına gelmiştir.
 Bu nedenle sizlerden özür diliyorum.Burada isim vermek doğru olmadığını
biliyorum ama özellikle sorularımın hemen hemen tümüne cevap veren sayın
Ozan Akkaya hocam çok çok teşekkür ediyorum
 Şimdi projede;
 1-MAAS formunda ODENEN tutarı kasaya aktaramıyorum bosmaas sorgusu
hatasını veriyor.Sorgunun ölçütlerin ne şekilde denediysem olmadı.
 2-Musterı_Cari_Alt formunda veri girip odeme_bilgileri formuna
ödeme girişini yaptığımda Cari_alt formuna boş satır ekliyor.Ayrıca seç sil komutu siliyor ama seçilen satırı değil ve silme sonrası ödeme toplamından düşmüyor.
 Bu iki soruma cevap verirseniz çok memnun olurum 
 Saygılarımla.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 477
 11.718
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:15
(12/06/2018 01:08)fascioğlu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1-MAAS formunda ODENEN tutarı kasaya aktaramıyorum bosmaas sorgusu
hatasını veriyor.Sorgunun ölçütlerin ne şekilde denediysem olmadı.

Alt formda ODENEN metin kutusunun güncelleştirme sonrasında olayındaki kodu aşağıdaki ile değiştirerek deneyiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
    If MsgBox("İşlem kaydedilsin mi?", vbInformation + vbYesNo) = vbYes Then
    DoCmd.RunCommand acCmdSaveRecord
    DoCmd.SetWarnings False
    If DCount("*", "srg_bosmaas") > 0 Then
       
       
       
    DoCmd.RunSQL "UPDATE srg_bosmaas SET srg_bosmaas.GIDERCESIDI = '" & ADISOYADI & "', srg_bosmaas.NAKIT1 = " & [ODENEN] & ", srg_bosmaas.TURU1 = 'Maaş' WHERE (((clng(srg_bosmaas.[ISLEMTARIHI]))='" & CLng(Me.ODMTAR) & "'));"
    Else
    DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tbl_KASA ( ISLEMTARIHI, NAKIT1, GIDERCESIDI, TURU1 ) SELECT tbl_MAAS.ODMTAR, tbl_MAAS.ODENEN, tbl_PERSONEL.adisoyadi, 'Maaş' AS IslemTuru FROM tbl_MAAS INNER JOIN tbl_PERSONEL ON tbl_MAAS.PERSID = tbl_PERSONEL.PERSID WHERE (((clng(tbl_MAAS.ODMTAR))= " & CLng([ODMTAR]) & ") AND ((tbl_MAAS.ODENEN)=" & [ODENEN] & "));"
    End If
    DoCmd.SetWarnings True
    Else
    Me.Undo
    End If
    Me.Recalc



(12/06/2018 01:08)fascioğlu Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  2-Musterı_Cari_Alt formunda veri girip odeme_bilgileri formuna
ödeme girişini yaptığımda Cari_alt formuna boş satır ekliyor.Ayrıca seç sil komutu siliyor ama seçilen satırı değil ve silme sonrası ödeme toplamından düşmüyor.

2-Boş satır ile ilgili sorun göremedim, 
3-Seç sil için kriteri MUSID olarak belirlemişsiniz, sorguyu kriter odeme_ıd olacak şekilde düzeltin.
4- Ödeme toplamının kodu 

Visual Basic Code
DSum("[odeme_tutari]", "tbl_odeme_bilgileri", "[MUSID]= " & GMusid)


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

fascioğlu

Aktif Üye*
Fa.... Aş....
 63
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 26/08/2018,09:15
Sayın Ozan hocam,
Öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun,
Siz cevap yazana kadar,önceki çalışmalarımla siteden yaptığım araştırmalar sonucu bir takım eksiklikleri giderdim en son yaptığım düzenleme ektedir.
SİL kriterini değiştirdikten sonra odeme_tutarı'nı girdiğimde kasaya gönderme onayından sonra GMusid hatası veriyor,bu hatada Kasaya gönderme kodları
önceki kodlardan farklı olduğu için sanırım.
Yeni eklediğim çalışmada;
HESAPTOP,ODMTOP .KALAN ,SİL alanlarına ve KASA gönderme işleminde ya formu yada projeyi açıp kapadıktan sonra alanlar güncelleniyor.
İkinci husuda SİL komutu ile satırı silerken ODMTOP ile KASA dan silmesi gerekiyor,bu iki husuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Saygılarımla.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 477
 11.718
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:15
Alıntı:SİL kriterini değiştirdikten sonra odeme_tutarı'nı girdiğimde kasaya gönderme onayından sonra GMusid hatası veriyor

Üstte belirttiğiniz hususu göremedim, ancak diğer işlemler yapıldı.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

fascioğlu

Aktif Üye*
Fa.... Aş....
 63
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 26/08/2018,09:15
Sayın Ozan hocam,
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık.

Hocam sil komutu ile ilgi işlem tamam,yalnız silme işlemini yaptıktan sonra Kasa dan sildiğinde silinen satırın boş kalması doğrumu sizce bu husuda bir fikir verebilirmisiniz.
İkincisi MUSTERI_CAR_ALT formunda işlem yapıldıktan sonra MUSTERI_CARI formunda bulunan HESAPTOP alanında güncelleme yapmıyor,aynı husu F_GIRIS formunda bulunan
İSTATİSTİK BİLGİLERİ adındaki alanlar içinde geçerli.
Hocam bir husuda frm_odeme_bilgileri formunda acl_odeme_turu seçimini yaptığımızda Kasa ya seçtiğimiz Tür aktarılıyor doğal olarak.Seçtiğimiz odeme_turu'nu Genel İlaçlama vede İstasyon dediğimizde her iki durumda da KASA ya ISYERIUNVANI'nı yazdırabilirmiyiz.
Saygılarımla.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 477
 11.718
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:15
(19/06/2018 16:07)fascioğlu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam sil komutu ile ilgi işlem tamam,yalnız silme işlemini yaptıktan sonra Kasa dan sildiğinde silinen satırın boş kalması doğrumu sizce bu husuda bir fikir verebilirmisiniz.

Ben kodu sizin tasarımınıza göre düzenledim. tbl_kasa isimli tablodaki 132 KASAID numaralı satırdaki gelir kısmını tamamen silerseniz, aynı satırdaki maaş bilgisini de sildirmiş olursunuz.

(19/06/2018 16:07)fascioğlu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İkincisi MUSTERI_CAR_ALT formunda işlem yapıldıktan sonra MUSTERI_CARI formunda bulunan HESAPTOP alanında güncelleme yapmıyor,aynı husu F_GIRIS formunda bulunan
İSTATİSTİK BİLGİLERİ adındaki alanlar içinde geçerli.

Bu işlem için, tabloya veri aktarımı yaptırdığınız kodlara


Visual Basic Code
Forms![F_GIRIS].Requery


Kodunu eklerseniz ana formu yeniler.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formda Etikete Tıklandığında Tabloya Kayıtlı Değerler Mesajbox'ta Nasıl Gösterilir. Oğuz Türkyılmaz 8 200 Dün, 15:22
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Bir Formdan Başka Açık Bir Formda Bulunan Altformdaki Bir Alana Setfocus Yaptırabilme hbal09 2 73 11/01/2019, 16:20
Son Yorum: Allback
Çözüldü Formda Boş Ve Dolu Alanların Sayılması tamer duran 10 161 07/01/2019, 22:58
Son Yorum: tamer duran
Çözüldü Formda Düzenleme İzni Alt Forma Nasıl Veriler EROLAKSAKAL 2 61 04/01/2019, 14:32
Son Yorum: EROLAKSAKAL
Çözüldü Access İle Word Şablonuna Bilgi Aktarma biocsi 13 439 01/01/2019, 16:27
Son Yorum: biocsi

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.