Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
12/06/2018 01:08
Konu Sahibi
fascioğlu
Yorumlar
9
Okunma
523
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

fascioğlu

Aktif Üye*
Fa.... Aş....
 63
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 30/01/2019,00:37
Çözüldü 
Sayın Hocalarım,

  Yaptığım çalışmanın sonuna gelmiş bulunmaktayım ve artık İmdaat
diye bağırıyorum ve artık konu açmaktan ben sıkılıyorum eminim sizede
gına gelmiştir.
 Bu nedenle sizlerden özür diliyorum.Burada isim vermek doğru olmadığını
biliyorum ama özellikle sorularımın hemen hemen tümüne cevap veren sayın
Ozan Akkaya hocam çok çok teşekkür ediyorum
 Şimdi projede;
 1-MAAS formunda ODENEN tutarı kasaya aktaramıyorum bosmaas sorgusu
hatasını veriyor.Sorgunun ölçütlerin ne şekilde denediysem olmadı.
 2-Musterı_Cari_Alt formunda veri girip odeme_bilgileri formuna
ödeme girişini yaptığımda Cari_alt formuna boş satır ekliyor.Ayrıca seç sil komutu siliyor ama seçilen satırı değil ve silme sonrası ödeme toplamından düşmüyor.
 Bu iki soruma cevap verirseniz çok memnun olurum 
 Saygılarımla.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.975
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:20
(12/06/2018 01:08)fascioğlu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1-MAAS formunda ODENEN tutarı kasaya aktaramıyorum bosmaas sorgusu
hatasını veriyor.Sorgunun ölçütlerin ne şekilde denediysem olmadı.

Alt formda ODENEN metin kutusunun güncelleştirme sonrasında olayındaki kodu aşağıdaki ile değiştirerek deneyiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
    If MsgBox("İşlem kaydedilsin mi?", vbInformation + vbYesNo) = vbYes Then
    DoCmd.RunCommand acCmdSaveRecord
    DoCmd.SetWarnings False
    If DCount("*", "srg_bosmaas") > 0 Then
       
       
       
    DoCmd.RunSQL "UPDATE srg_bosmaas SET srg_bosmaas.GIDERCESIDI = '" & ADISOYADI & "', srg_bosmaas.NAKIT1 = " & [ODENEN] & ", srg_bosmaas.TURU1 = 'Maaş' WHERE (((clng(srg_bosmaas.[ISLEMTARIHI]))='" & CLng(Me.ODMTAR) & "'));"
    Else
    DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tbl_KASA ( ISLEMTARIHI, NAKIT1, GIDERCESIDI, TURU1 ) SELECT tbl_MAAS.ODMTAR, tbl_MAAS.ODENEN, tbl_PERSONEL.adisoyadi, 'Maaş' AS IslemTuru FROM tbl_MAAS INNER JOIN tbl_PERSONEL ON tbl_MAAS.PERSID = tbl_PERSONEL.PERSID WHERE (((clng(tbl_MAAS.ODMTAR))= " & CLng([ODMTAR]) & ") AND ((tbl_MAAS.ODENEN)=" & [ODENEN] & "));"
    End If
    DoCmd.SetWarnings True
    Else
    Me.Undo
    End If
    Me.Recalc



(12/06/2018 01:08)fascioğlu Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  2-Musterı_Cari_Alt formunda veri girip odeme_bilgileri formuna
ödeme girişini yaptığımda Cari_alt formuna boş satır ekliyor.Ayrıca seç sil komutu siliyor ama seçilen satırı değil ve silme sonrası ödeme toplamından düşmüyor.

2-Boş satır ile ilgili sorun göremedim, 
3-Seç sil için kriteri MUSID olarak belirlemişsiniz, sorguyu kriter odeme_ıd olacak şekilde düzeltin.
4- Ödeme toplamının kodu 

Visual Basic Code
DSum("[odeme_tutari]", "tbl_odeme_bilgileri", "[MUSID]= " & GMusid)


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

fascioğlu

Aktif Üye*
Fa.... Aş....
 63
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 30/01/2019,00:37
Sayın Ozan hocam,
Öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun,
Siz cevap yazana kadar,önceki çalışmalarımla siteden yaptığım araştırmalar sonucu bir takım eksiklikleri giderdim en son yaptığım düzenleme ektedir.
SİL kriterini değiştirdikten sonra odeme_tutarı'nı girdiğimde kasaya gönderme onayından sonra GMusid hatası veriyor,bu hatada Kasaya gönderme kodları
önceki kodlardan farklı olduğu için sanırım.
Yeni eklediğim çalışmada;
HESAPTOP,ODMTOP .KALAN ,SİL alanlarına ve KASA gönderme işleminde ya formu yada projeyi açıp kapadıktan sonra alanlar güncelleniyor.
İkinci husuda SİL komutu ile satırı silerken ODMTOP ile KASA dan silmesi gerekiyor,bu iki husuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Saygılarımla.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.975
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:20
Alıntı:SİL kriterini değiştirdikten sonra odeme_tutarı'nı girdiğimde kasaya gönderme onayından sonra GMusid hatası veriyor

Üstte belirttiğiniz hususu göremedim, ancak diğer işlemler yapıldı.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

fascioğlu

Aktif Üye*
Fa.... Aş....
 63
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 30/01/2019,00:37
Sayın Ozan hocam,
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık.

Hocam sil komutu ile ilgi işlem tamam,yalnız silme işlemini yaptıktan sonra Kasa dan sildiğinde silinen satırın boş kalması doğrumu sizce bu husuda bir fikir verebilirmisiniz.
İkincisi MUSTERI_CAR_ALT formunda işlem yapıldıktan sonra MUSTERI_CARI formunda bulunan HESAPTOP alanında güncelleme yapmıyor,aynı husu F_GIRIS formunda bulunan
İSTATİSTİK BİLGİLERİ adındaki alanlar içinde geçerli.
Hocam bir husuda frm_odeme_bilgileri formunda acl_odeme_turu seçimini yaptığımızda Kasa ya seçtiğimiz Tür aktarılıyor doğal olarak.Seçtiğimiz odeme_turu'nu Genel İlaçlama vede İstasyon dediğimizde her iki durumda da KASA ya ISYERIUNVANI'nı yazdırabilirmiyiz.
Saygılarımla.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.975
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:20
(19/06/2018 16:07)fascioğlu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam sil komutu ile ilgi işlem tamam,yalnız silme işlemini yaptıktan sonra Kasa dan sildiğinde silinen satırın boş kalması doğrumu sizce bu husuda bir fikir verebilirmisiniz.

Ben kodu sizin tasarımınıza göre düzenledim. tbl_kasa isimli tablodaki 132 KASAID numaralı satırdaki gelir kısmını tamamen silerseniz, aynı satırdaki maaş bilgisini de sildirmiş olursunuz.

(19/06/2018 16:07)fascioğlu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İkincisi MUSTERI_CAR_ALT formunda işlem yapıldıktan sonra MUSTERI_CARI formunda bulunan HESAPTOP alanında güncelleme yapmıyor,aynı husu F_GIRIS formunda bulunan
İSTATİSTİK BİLGİLERİ adındaki alanlar içinde geçerli.

Bu işlem için, tabloya veri aktarımı yaptırdığınız kodlara


Visual Basic Code
Forms![F_GIRIS].Requery


Kodunu eklerseniz ana formu yeniler.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Access te başka bir dosyadan form aktarma te-kin 2 87 13/03/2019, 14:39
Son Yorum: te-kin
Çözüldü İki Tarih Arası Ay Bazında Satır Ekleme fkilic76 6 221 06/03/2019, 09:13
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Yeni Formda Açma access acemisi 4 174 02/03/2019, 10:23
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü İki Tarih Arası Satır Ekleme Ve Veri Kaydetme fkilic76 5 153 26/02/2019, 18:04
Son Yorum: fkilic76
Çözüldü 2007 Raporu Excele Aktarma hegu 10 303 13/02/2019, 12:53
Son Yorum: hegu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.