Alt Alta Toplam
Tarih
06/12/2010 14:29
Konu Sahibi
n0s
Yorumlar
7
Okunma
2251
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
n0s
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
17/04/2009
0
Edirne
Ofis 2003
13/01/2011,16:44
Çözüldü 
Forumda arattım fakat tam benim istediğim şeklini yapan birşey bulamadım.

Şöyle anlatayım,

Önceden bi devreden bakiyem var, bu da 100.000 TL olsun.

Tarih.............. İşlem .............................Tutar...........Bakiye
----------------------------------------------------------------
01.01.2010......Gelen Havale...................15.000..........115.000
05.01.2010......Bankadan Para Çekme.......-7.500..........107.500
08.01.2010......Giden Havale...................-3.750..........103.750

Yani anlayacağınız üzre sorguda veya veri sayfası veya sürekli formda bakiye kısmının hesaplanmasını istiyorum. Modüle fonksiyon tanımladım ama bu da istediğim değerleri vermiyor, üstelik her yenilendiğinde değer artıyor.

Sonuç itibari ile sorguda veye versi sayfasında önceki bakiye + tutar = şimdiki bakiye
ama buradaki işlemler hep bir sonraki işlemde şimdiki bakiye + tutar olmalı. Fakat bunu tam sağlayacak bir şeyler bulamadım maalesef. Sum() işlemi ile çözmeye çalıştım o da olmuyor. Bir fikri olan ya da çözüm önerisi ?
n0s, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mustafa_atr
CafeINTeaCam
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
393
15/12/2009
38
Ankara
-
31/07/2016,10:33
Çözüldü 
Sponsor Reklam
örnek ekleyin...
Cevapla

n0s
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
17/04/2009
0
Edirne
Ofis 2003
13/01/2011,16:44
Çözüldü 
Örneği ekte Ekliyorum.

Sorguda yeni bir alan açılsa, alan adı x olsa istediğim olay x = nz(x,0) + Tutar

Ama bunu bir türlü sorguya ekleyemedim.

Yani

Tutar
1.1500
2.-500
3.-200
4.1000

de Bu sütunda sırasıyla hesaplanmasını istediğim alanın böyle olması gerek.

Bakiye
1.1500
2.1000
3.800
4.1800


Ek Dosyalar
.mdb   Örnek.mdb (Dosya Boyutu: 192 KB / İndirme Sayısı: 13)
n0s, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.910
29/10/2008
916
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:45
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(x,0) Burası tam olarak anlaşılmadı,burda bir hata yapıyorsunuz gibi geldi,kendi degerini kendisi ile topluyorsunuz ,?
= NZ(Topla(.......)+([TUTAR]);0)
Şeklinde Toplam elde edebilirsiniz...
şimdi gördüm üst msjlarınızı,siz yürüyen bakiye yapacaksınız sanırım, Yürüyen bakiye şeklinde arama yapın
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.859
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Dün,21:05
Çözüldü 
Sayın n0s,

Ekteki örneği incelermisiniz.

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız.

Not : Lütfen örneklerinizi sıkıştırıp öyle yükleyiniz.

Sizin eklediğiniz örnek 192 K
Aynı örnek sıkıştırılmış 14.7 K


Ek Dosyalar
.rar   Örnek.rar (Dosya Boyutu: 14,77 KB / İndirme Sayısı: 38)
Please return your positive or negative ...
Cevapla

n0s
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
17/04/2009
0
Edirne
Ofis 2003
13/01/2011,16:44
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(06/12/2010, 15:24)horozufuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın n0s,

Ekteki örneği incelermisiniz.

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız.

Not : Lütfen örneklerinizi sıkıştırıp öyle yükleyiniz.

Sizin eklediğiniz örnek 192 K
Aynı örnek sıkıştırılmış 14.7 K


Harika olmuş ellerinize sağlık.


n0s, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Alt Alta Olan Verileri İd Bazında Yan Yana Getirmek ufukcem 6 96 Dün, 18:06 atoz112
  Genel Toplam Hatası SOSS06 6 108 27/05/2017, 12:19 SMMM.
  Sorguda Genel Toplam Ve Farkları Bulma access acemisi 12 222 01/05/2017, 14:58 access acemisi
  Personelin Toplam Çalışma Süresini Bulma scil 6 239 10/04/2017, 15:27 atoz112
  İsk2Sonuc Metin Kutusunu Urun Ara Toplam Metin Kutusuna Yazdırma haziran4 2 102 14/02/2017, 12:47 haziran4


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status