Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
20/01/2009 01:01
Konu Sahibi
atlantis8334
Yorumlar
21
Okunma
5755
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

atlantis8334

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
295
30/10/2008
0
İstanbul
31/12/2014,13:10
Çözüldü 
çalışmamta tüm parasalları tek tabloda görecek bir form hazırladım.Adı tum diye kaydettim.
Bu formda sekme denetimi kullanıp bunların içine alt formlar kodum.Bu forma baktığınızda sekmelerde iki alt farm var.Bunlardan ilki tablodan k.çük olan sorgudan veri alıyor.Küçük olan toplam tutarı veriyor.Ben Bu sekmelerdeki çek,havale,nakit lerin toplam tutarlarını görecek bir şey yapmak istiyorum.
(çeklertoplamı+havaletoplamı+nakittoplamı diye üçünün toplam tutarını görmek istiyorum) fakat olmadı.Siz bana bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim..


Ek Dosyalar
.rar   ornek8.rar (Dosya Boyutu: 56,37 KB / İndirme Sayısı: 52)
Burda olmaktan MUTLUYUMM .... Img-grin
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.995
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:18
Çözüldü 
birşeyler yaptım incele


Ek Dosyalar
.mdb   ornek8-Celoy cevap.mdb (Dosya Boyutu: 360 KB / İndirme Sayısı: 58)
Cevapla

karam


Kullanici Avatari
Altın Üye
360
01/12/2008
24
Ankara
Ofis 2003
01/10/2017,02:02
Çözüldü 
atlantis8334

bende henüz bitmedi ama bir apartman programı yapıyoruz ( Üyelelerden Ali Ünveri )ile beraber Zannederim burda istediğin sorgular var umarım bir incele böyle bir şeymi istiyosun

ayrıca bitince tekrar paylaşacağız


Ek Dosyalar
.rar   SON APART.rar (Dosya Boyutu: 58,41 KB / İndirme Sayısı: 59)
Daha Çok Çalışmam Lazım Çooook !!!!
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Ben programınızla ilgili çalıştım. Şu anda sorun yok ama eğer nakit-çek veya senetlerden herhangi birinin yoplamı null olursa Ana toplam hata döndürecektir. Bunu düzeltmek için NZ fonksiyonunun kullanılması gereklidir. Buraya kadar ben getirdim. Artık yatmam lazım. Gerisini de siz halledersiniz. Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   ornek8 demiral.rar (Dosya Boyutu: 74,84 KB / İndirme Sayısı: 87)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

atlantis8334

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
295
30/10/2008
0
İstanbul
31/12/2014,13:10
Çözüldü 
ya hepinizin eli öpülmesi gerek aslında.Soruları titizlikle cevaplıyorsunuz.Teşekkür ederim.Mesela mehmetdemiral üstadın örneği tam istediğim gibi.Fakat onda da bir sorun var.İkinci cariyi seçtiğimde hata veriyor.Bu yüzden NZ fonsiyonu nu kullanıcam.Formdan indirdiğim bir örnekte sanırım celoyce abinin örneği idi .Orda bu NZ ile toplam almıştı.Şimdi bunu uygulayıp bakıcam.
Bu arada NZ ile ilgili bir konu açıcam .Çünkü tam olarak ne işe yaradığını bilmek gerek bizim gibiler için.. Img-grin

teşekkürler..


Burda olmaktan MUTLUYUMM .... Img-grin
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Yaşım 44 olduğu ve öğretmen olduğum için, sizin yaşınız gençse el öpülebilir de... Ama siz yine de öpmeyin. Bu tür sitelerde el öpme yerine "rep verme" geçerli oluyorImg-grin))

Nz ile ilgili biraz ipucu vereyim size.

Bir formumuz var ve 2 tane ( a ve b ) alanımız var. Tabii ki bunlar nümerik yani sayısal alanlar. Toplama veya çıkarma işlemi için öyle olması gerekir değil mi?

Bunların farkını alacağız diyelim. Yani çıkartma yapacağız. Denetim Kaynağına
=[a]-[b]
yazarsak bunlardan biri yada ikiside boşsa doğru sonucu alamayız. Doğru sonuç almak için null(boş) değer olmamalıdır. O zaman bu iş için NZ fonksiyonunu kullanırız. Mantığı gayet basittir.

= Nz([a];0)-Nz([b];0)

Yani eğer a değeri varsa yaz, yoksa yerine 0(sıfır) yaz demektir bu...
Sorgularda da aynı şekilde kullanılır.

Hadi gerisi kolay gelsin... Elini korkak alıştırma...


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Alt Tablodaki Veriyi Hesaba Ekleme (Toplama) aliyuzen 6 165 26/09/2017, 16:03 aliyuzen
Çözüldü Access Sorguda Toplama İşlemi onrask 6 436 16/06/2017, 18:13 ozanakkaya
Çözüldü Formda Farklı Tablolardan Toplama İşlemi Yapmak ALTANs 5 440 01/06/2017, 17:12 ALTANs
Çözüldü Formda Koşullu Toplama cagatay1234 8 576 24/05/2017, 10:02 cagatay1234
Çözüldü Akıllı Pc Toplama Rehberi mharman 2 312 19/05/2017, 06:02 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.