Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
20/01/2009 01:01
Konu Sahibi
atlantis8334
Yorumlar
21
Okunma
6096
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

atlantis8334

Aktif Üye
Aktif Üye
 36
 295
 40
 30/10/2008
0
 İstanbul
 
 
 31/12/2014,13:10
Çözüldü 
çalışmamta tüm parasalları tek tabloda görecek bir form hazırladım.Adı tum diye kaydettim.
Bu formda sekme denetimi kullanıp bunların içine alt formlar kodum.Bu forma baktığınızda sekmelerde iki alt farm var.Bunlardan ilki tablodan k.çük olan sorgudan veri alıyor.Küçük olan toplam tutarı veriyor.Ben Bu sekmelerdeki çek,havale,nakit lerin toplam tutarlarını görecek bir şey yapmak istiyorum.
(çeklertoplamı+havaletoplamı+nakittoplamı diye üçünün toplam tutarını görmek istiyorum) fakat olmadı.Siz bana bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim..


Ek Dosyalar
.rar   ornek8.rar(Dosya Boyutu: 56,37 KB / İndirme Sayısı: 54)
Burda olmaktan MUTLUYUMM .... Img-grin

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
 3.130
 67
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,19:26
Çözüldü 
birşeyler yaptım incele


Ek Dosyalar
.mdb   ornek8-Celoy cevap.mdb(Dosya Boyutu: 360 KB / İndirme Sayısı: 58)

Kullanici Avatari

karam

Aktif Üye
Aktif Üye
 60
 360
 45
 01/12/2008
24
 Ankara
 
 Ofis 2003
 01/10/2017,02:02
Çözüldü 
atlantis8334

bende henüz bitmedi ama bir apartman programı yapıyoruz ( Üyelelerden Ali Ünveri )ile beraber Zannederim burda istediğin sorgular var umarım bir incele böyle bir şeymi istiyosun

ayrıca bitince tekrar paylaşacağız


Ek Dosyalar
.rar   SON APART.rar(Dosya Boyutu: 58,41 KB / İndirme Sayısı: 60)
Daha Çok Çalışmam Lazım Çooook !!!!

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,22:15
Çözüldü 
Ben programınızla ilgili çalıştım. Şu anda sorun yok ama eğer nakit-çek veya senetlerden herhangi birinin yoplamı null olursa Ana toplam hata döndürecektir. Bunu düzeltmek için NZ fonksiyonunun kullanılması gereklidir. Buraya kadar ben getirdim. Artık yatmam lazım. Gerisini de siz halledersiniz. Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   ornek8 demiral.rar(Dosya Boyutu: 74,84 KB / İndirme Sayısı: 90)
İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

atlantis8334

Aktif Üye
Aktif Üye
 36
 295
 40
 30/10/2008
0
 İstanbul
 
 
 31/12/2014,13:10
Çözüldü 
ya hepinizin eli öpülmesi gerek aslında.Soruları titizlikle cevaplıyorsunuz.Teşekkür ederim.Mesela mehmetdemiral üstadın örneği tam istediğim gibi.Fakat onda da bir sorun var.İkinci cariyi seçtiğimde hata veriyor.Bu yüzden NZ fonsiyonu nu kullanıcam.Formdan indirdiğim bir örnekte sanırım celoyce abinin örneği idi .Orda bu NZ ile toplam almıştı.Şimdi bunu uygulayıp bakıcam.
Bu arada NZ ile ilgili bir konu açıcam .Çünkü tam olarak ne işe yaradığını bilmek gerek bizim gibiler için.. Img-grin

teşekkürler..


Burda olmaktan MUTLUYUMM .... Img-grin

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,22:15
Çözüldü 
Yaşım 44 olduğu ve öğretmen olduğum için, sizin yaşınız gençse el öpülebilir de... Ama siz yine de öpmeyin. Bu tür sitelerde el öpme yerine "rep verme" geçerli oluyorImg-grin))

Nz ile ilgili biraz ipucu vereyim size.

Bir formumuz var ve 2 tane ( a ve b ) alanımız var. Tabii ki bunlar nümerik yani sayısal alanlar. Toplama veya çıkarma işlemi için öyle olması gerekir değil mi?

Bunların farkını alacağız diyelim. Yani çıkartma yapacağız. Denetim Kaynağına
=[a]-[b]
yazarsak bunlardan biri yada ikiside boşsa doğru sonucu alamayız. Doğru sonuç almak için null(boş) değer olmamalıdır. O zaman bu iş için NZ fonksiyonunu kullanırız. Mantığı gayet basittir.

= Nz([a];0)-Nz([b];0)

Yani eğer a değeri varsa yaz, yoksa yerine 0(sıfır) yaz demektir bu...
Sorgularda da aynı şekilde kullanılır.

Hadi gerisi kolay gelsin... Elini korkak alıştırma...


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Toplama İşlemi kübrashn 12 213 12/09/2018, 15:27
Son Yorum: kübrashn
Çözüldü Tarih Filtreli Toplama İslemi notrino 4 114 07/09/2018, 08:06
Son Yorum: notrino
Çözüldü Acces Tabloda Toplama,çıkartma Gibi Matematik İşlemi kursun 5 227 05/08/2018, 22:29
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Sorgudaki Alanları Raporun Ayrıntı Kısmındaki Alanlara Bağlama mmert06 8 356 29/06/2018, 14:45
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Açılan Kutuya Göre Aylık Üretim Toplama. Fikri güler 5 284 10/05/2018, 10:19
Son Yorum: Fikri güler

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.