Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
16/04/2014 14:14
Konu Sahibi
yturan
Yorumlar
4
Okunma
1017
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

yturan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y.... T....
108
11/11/2008
0
Karaman
Ofis XP
28/08/2017,11:52
Çözüldü 
Merhabalar...

Bir anket oluşturmak istiyorum. Sitede arama yaptım ama düşündüğüm gibisini bulamadım.
Sorguda veya formda alanların içeriklerinin saydırılarak bir yerde gösterilmesi gerekiyor. Excel'de topla.çarpım formülü ile yapabiliyorum. Ancak Access'de yapamadım.
Gönderdiğim örnekteki "cinsiyete dağılımı" formunda DCount ile olmadı....
Nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim...
Yunus Turan - Karaman


Ek Dosyalar
.rar   anket2_accesstr.rar (Dosya Boyutu: 63,45 KB / İndirme Sayısı: 9)
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.875
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,09:55
Çözüldü 
Merhaba,
Örnek uygulamadaki formda 811 isimli metin kutusunda sanırım tablodaki 8-1 alanındaki 1 leri saydırmak istiyorsunuz, bunun için metin kutusunun denetim kaynağına

Visual Basic Code
=DCount("[8-1]";"001_anketgiris";"[cinsiyet]=1")

yazmalısınız.

İstediğiniz bu değil ise biraz daha açıklayıcı bilgiler yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız.


Cevapla

yturan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y.... T....
108
11/11/2008
0
Karaman
Ofis XP
28/08/2017,11:52
Çözüldü 
Tam da buydu....
Çok teşekkür ediyorum... İyi ki varsınız...

-------------------

Ozan bey,
Dediğiniz yaptım ancak olmadı....
Örneği dediğiniz gibi yaptım, gönderiyorum... Açıklamasını da yaptım... Teşekkür ederim....


Ek Dosyalar
.rar   anket2_accesstr.rar (Dosya Boyutu: 64,06 KB / İndirme Sayısı: 8)
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.875
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,09:55
Çözüldü 
881'e

Visual Basic Code
=DCount("[8-1]";"001_anketgiris";"[8-1]=1 and cinsiyet=1")

Metin65'e

Visual Basic Code
=DCount("[8-1]";"001_anketgiris";"[8-1]=2 and cinsiyet=1")

Metin66'ya

Visual Basic Code
=DCount("[8-1]";"001_anketgiris";"[8-1]=1 and cinsiyet=2")

Metin68'e

Visual Basic Code
=DCount("[8-1]";"001_anketgiris";"[8-1]=2 and cinsiyet=2")


Cevapla

yturan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y.... T....
108
11/11/2008
0
Karaman
Ofis XP
28/08/2017,11:52
Çözüldü 
Ozan kardeşim... Çok teşekkür ediyorum... Tamamdır. Büyük bir yükten kurtardınız... Kolay gelsin...


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Bir Alanın After Update Olayına Baglı Baska Bir Alan Guncellenmesi Problemi keskin78 7 507 02/08/2017, 01:32 ozanakkaya
Çözüldü Access Alan Sayısı Ve Güncelleme vbman12 1 232 16/07/2017, 15:08 C*e*l*o*y*c*e
Çözüldü Zorunlu alan ve kaydet uyarıları ertans 10 888 31/12/2016, 11:06 atoz112
Çözüldü Tablodaki 1' lerin saydırılması ertans 2 304 22/12/2016, 17:09 ertans
Çözüldü iki tablo arasında girilen veriyi ikinci tabloda alan olarak oluşturma yardım bilservisci 8 850 15/12/2016, 11:49 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.