Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/01/2012 00:32
Konu Sahibi
esrefgul44
Yorumlar
6
Okunma
2498
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

esrefgul44

Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... G....
35
10/10/2011
0
Kütahya
Ofis 2010
25/03/2018,12:15
Çözüldü 
iyi geceler arkadaşlar,

formda bir alanın ilk karakterinin boşluk olmasını nasıl engelleyebiliriz


Ozur
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.120
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
17/04/2018,11:04
Çözüldü 

Visual Basic Code
If Left(alan_adi,1) = " " Then
   ' Yapılacaklar
End If


bu şekilde olabilir


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

esrefgul44

Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... G....
35
10/10/2011
0
Kütahya
Ofis 2010
25/03/2018,12:15
Çözüldü 
sn. alpeki99 , teşekkürler
sonraki yapılacak işlem baştaki bu boş karakter ya da karakterleri silmek bunun da vb kodunu yazabilirmisiniz
ayrıca
If Left(alan_adi,1) = " " Then kodundaki 1 rakamı ilk karakteri mi gösteriyor 2 veya 3. karakterler de boş ise kod nasıl olur


Ozur
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
10.622
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:05
Çözüldü 
sorgu oluştur, Sql koduna aşağıdaki kodu yaz, sorguyu çalıştır.

SQL Code
UPDATE TabloAdı SET AlanAdı= LTrim([AlanAdı]);


TabloAdı ve AlanAdı nı kendi uygulamana göre değiştir.


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.120
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
17/04/2018,11:04
Çözüldü 
(08/01/2012 00:47)esrefgul44 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sn. alpeki99 , teşekkürler
sonraki yapılacak işlem baştaki bu boş karakter ya da karakterleri silmek bunun da vb kodunu yazabilirmisiniz
ayrıca
If Left(alan_adi,1) = " " Then kodundaki 1 rakamı ilk karakteri mi gösteriyor 2 veya 3. karakterler de boş ise kod nasıl olur

Evet soldan 1. karakteri gösteriyor. Sledgeab hocam kodu ekleyince aklıma geldi Ltrim bu iş için biçilmiş kaftan. Soldan ne kadar boşluk olursa olsun siler. Sağ için RTrim, hem sol hem sağ için Trim kullanabilirsiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal Üye
M.... Y....
1.440
26/08/2009
487
Tekirdağ
Yazılım
Ofis 2003
10/02/2018,21:42
Çözüldü 
AlanAdi güncelleme sonrasına

Me.AlanAdi=Trim(Me.AlanAdi)


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Mükerrer Kaydı Engelleme Allback 4 175 13/04/2018, 13:37 Allback
Çözüldü Çok Fazla Alan Tanımlı Hatası cevahir1 2 99 20/03/2018, 09:02 cevahir1
Çözüldü Alan Kritere Göre Gelmesi hegu 10 220 04/03/2018, 22:57 hegu
Çözüldü Kenar Boşluğu Hatası kadirdursun 2 213 28/02/2018, 11:23 ozanakkaya
Çözüldü Access Shift Tuşu Engelleme ByVlKing 2 137 09/02/2018, 09:47 ByVlKing

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
 
 
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.