Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/01/2012 00:32
Konu Sahibi
esrefgul44
Yorumlar
6
Okunma
2551
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

esrefgul44

Üye
Aktif Üye
EŞ.... GÜ....
 49
35
10/10/2011
0
Kütahya
Ofis 2010
25/03/2018,12:15
Çözüldü 
iyi geceler arkadaşlar,

formda bir alanın ilk karakterinin boşluk olmasını nasıl engelleyebiliriz


Ozur

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/07/2018,15:54
Çözüldü 

Visual Basic Code
If Left(alan_adi,1) = " " Then
   ' Yapılacaklar
End If


bu şekilde olabilir


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

esrefgul44

Üye
Aktif Üye
EŞ.... GÜ....
 49
35
10/10/2011
0
Kütahya
Ofis 2010
25/03/2018,12:15
Çözüldü 
sn. alpeki99 , teşekkürler
sonraki yapılacak işlem baştaki bu boş karakter ya da karakterleri silmek bunun da vb kodunu yazabilirmisiniz
ayrıca
If Left(alan_adi,1) = " " Then kodundaki 1 rakamı ilk karakteri mi gösteriyor 2 veya 3. karakterler de boş ise kod nasıl olur


Ozur

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
10.964
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:07
Çözüldü 
sorgu oluştur, Sql koduna aşağıdaki kodu yaz, sorguyu çalıştır.

SQL Code
UPDATE TabloAdı SET AlanAdı= LTrim([AlanAdı]);


TabloAdı ve AlanAdı nı kendi uygulamana göre değiştir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/07/2018,15:54
Çözüldü 
(08/01/2012, 00:47)esrefgul44 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sn. alpeki99 , teşekkürler
sonraki yapılacak işlem baştaki bu boş karakter ya da karakterleri silmek bunun da vb kodunu yazabilirmisiniz
ayrıca
If Left(alan_adi,1) = " " Then kodundaki 1 rakamı ilk karakteri mi gösteriyor 2 veya 3. karakterler de boş ise kod nasıl olur

Evet soldan 1. karakteri gösteriyor. Sledgeab hocam kodu ekleyince aklıma geldi Ltrim bu iş için biçilmiş kaftan. Soldan ne kadar boşluk olursa olsun siler. Sağ için RTrim, hem sol hem sağ için Trim kullanabilirsiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Yandemir

Only Office 2003
Onursal Üye
MU.... YA....
 45
1.440
26/08/2009
487
Tekirdağ
Yazılım
Ofis 2003
14/07/2018,17:15
Çözüldü 
AlanAdi güncelleme sonrasına

Me.AlanAdi=Trim(Me.AlanAdi)


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Excel'den Access'e Veri Aktarırken Tekrar Eden Kayıtları Aktarmasını Engelleme metbal 6 289 22/06/2018, 15:48
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Mükerrer kayıt engelleme hakkında orkuncan5 10 5.877 20/06/2018, 15:48
Son Yorum: okan60
Çözüldü Açılan Kutuda Kullanıcının Veri Değiştirmesini Engelleme hey 2 161 01/05/2018, 15:00
Son Yorum: hey
Çözüldü Mükerrer Kaydı Engelleme Allback 4 245 13/04/2018, 13:37
Son Yorum: Allback
Çözüldü Çok Fazla Alan Tanımlı Hatası cevahir1 2 183 20/03/2018, 09:02
Son Yorum: cevahir1

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.