Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/01/2012 00:32
Konu Sahibi
esrefgul44
Yorumlar
6
Okunma
2438
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

esrefgul44

Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... G....
35
10/10/2011
0
Kütahya
Ofis 2010
06/04/2017,22:30
Çözüldü 
iyi geceler arkadaşlar,

formda bir alanın ilk karakterinin boşluk olmasını nasıl engelleyebiliriz


Ozur
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 

Visual Basic Code
If Left(alan_adi,1) = " " Then
   ' Yapılacaklar
End If


bu şekilde olabilir


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

esrefgul44

Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... G....
35
10/10/2011
0
Kütahya
Ofis 2010
06/04/2017,22:30
Çözüldü 
sn. alpeki99 , teşekkürler
sonraki yapılacak işlem baştaki bu boş karakter ya da karakterleri silmek bunun da vb kodunu yazabilirmisiniz
ayrıca
If Left(alan_adi,1) = " " Then kodundaki 1 rakamı ilk karakteri mi gösteriyor 2 veya 3. karakterler de boş ise kod nasıl olur


Ozur
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.797
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,05:24
Çözüldü 
sorgu oluştur, Sql koduna aşağıdaki kodu yaz, sorguyu çalıştır.

SQL Code
UPDATE TabloAdı SET AlanAdı= LTrim([AlanAdı]);


TabloAdı ve AlanAdı nı kendi uygulamana göre değiştir.


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
(08/01/2012, 00:47)esrefgul44 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sn. alpeki99 , teşekkürler
sonraki yapılacak işlem baştaki bu boş karakter ya da karakterleri silmek bunun da vb kodunu yazabilirmisiniz
ayrıca
If Left(alan_adi,1) = " " Then kodundaki 1 rakamı ilk karakteri mi gösteriyor 2 veya 3. karakterler de boş ise kod nasıl olur


Evet soldan 1. karakteri gösteriyor. Sledgeab hocam kodu ekleyince aklıma geldi Ltrim bu iş için biçilmiş kaftan. Soldan ne kadar boşluk olursa olsun siler. Sağ için RTrim, hem sol hem sağ için Trim kullanabilirsiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
25/08/2017,00:10
Çözüldü 
AlanAdi güncelleme sonrasına

Me.AlanAdi=Trim(Me.AlanAdi)


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Tabloya Yeni Veri Girişini Engelleme ALTANs 2 146 17/08/2017, 13:13 ALTANs
Çözüldü Form Engelleme Hk. serkan1985 4 185 04/08/2017, 00:48 serkan1985
Çözüldü Bir Alanın After Update Olayına Baglı Baska Bir Alan Guncellenmesi Problemi keskin78 7 464 02/08/2017, 01:32 ozanakkaya
Çözüldü ListBox'a Eklenen Veriyi Kontrol Etme ve Mükerrer Engelleme dufrety 13 766 21/02/2017, 10:35 dufrety
Çözüldü Zorunlu alan ve kaydet uyarıları ertans 10 822 31/12/2016, 11:06 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.