Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
08/01/2012 00:32
Konu Sahibi
esrefgul44
Yorumlar
6
Okunma
2619
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

esrefgul44


EŞ.... GÜ....
 49
 35
 10
 10/10/2011
0
 Kütahya
 
 Ofis 2010
 25/03/2018,12:15
Çözüldü 
iyi geceler arkadaşlar,

formda bir alanın ilk karakterinin boşluk olmasını nasıl engelleyebiliriz


Ozur

Kullanici Avatari

alpeki99


OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 

Visual Basic Code
If Left(alan_adi,1) = " " Then
   ' Yapılacaklar
End If


bu şekilde olabilir


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

esrefgul44


EŞ.... GÜ....
 49
 35
 10
 10/10/2011
0
 Kütahya
 
 Ofis 2010
 25/03/2018,12:15
Çözüldü 
sn. alpeki99 , teşekkürler
sonraki yapılacak işlem baştaki bu boş karakter ya da karakterleri silmek bunun da vb kodunu yazabilirmisiniz
ayrıca
If Left(alan_adi,1) = " " Then kodundaki 1 rakamı ilk karakteri mi gösteriyor 2 veya 3. karakterler de boş ise kod nasıl olur


Ozur

Kullanici Avatari

ozanakkaya


OZ.... AK....
 41
 11.399
 467
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,13:20
Çözüldü 
sorgu oluştur, Sql koduna aşağıdaki kodu yaz, sorguyu çalıştır.

SQL Code
UPDATE TabloAdı SET AlanAdı= LTrim([AlanAdı]);


TabloAdı ve AlanAdı nı kendi uygulamana göre değiştir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

alpeki99


OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
(08/01/2012 00:47)esrefgul44 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sn. alpeki99 , teşekkürler
sonraki yapılacak işlem baştaki bu boş karakter ya da karakterleri silmek bunun da vb kodunu yazabilirmisiniz
ayrıca
If Left(alan_adi,1) = " " Then kodundaki 1 rakamı ilk karakteri mi gösteriyor 2 veya 3. karakterler de boş ise kod nasıl olur

Evet soldan 1. karakteri gösteriyor. Sledgeab hocam kodu ekleyince aklıma geldi Ltrim bu iş için biçilmiş kaftan. Soldan ne kadar boşluk olursa olsun siler. Sağ için RTrim, hem sol hem sağ için Trim kullanabilirsiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Yandemir


MU.... YA....
 46
 1.440
 17
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 15/09/2018,00:39
Çözüldü 
AlanAdi güncelleme sonrasına

Me.AlanAdi=Trim(Me.AlanAdi)


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Alan Verisine Bağlı Buton Aktivasyonu notrino 5 115 03/10/2018, 20:36
Son Yorum: notrino
Çözüldü İsime Göre Mükerrer Girişi Engelleme mehmetb84 2 116 31/07/2018, 18:51
Son Yorum: mehmetb84
Çözüldü Excel'den Access'e Veri Aktarırken Tekrar Eden Kayıtları Aktarmasını Engelleme metbal 6 401 22/06/2018, 15:48
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Mükerrer kayıt engelleme hakkında orkuncan5 10 6.163 20/06/2018, 15:48
Son Yorum: okan60
Çözüldü Açılan Kutuda Kullanıcının Veri Değiştirmesini Engelleme hey 2 240 01/05/2018, 15:00
Son Yorum: hey

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444