Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
05/12/2008 21:43
Konu Sahibi
karam
Yorumlar
31
Okunma
9328
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Konu Kapalı
Kullanici Avatari

karam

Aktif Üye
 61
 360
 45
 01/12/2008
24
 Ankara
 
 Ofis 2003
 01/10/2017,02:02
Çözüldü 
slesgead 'ın siteye koyduğu  Bir aktivasyon veren bir program var   ve bunu kullanmak istiyorum ancak firma ismini aktivasyon formu üzerinden değilde şirket tanımlama diye bir tablo ve buna bağlı formdan girmek istiyorum.
dün gece sağolsun bana bu konuda çok yardımcı oldu ve serial formundan bu veriyi bir tabloya attı. ancak bu gün uygulama içine koyduğumda güvenlik açıkları oluştu serial ile tablo birbirinden bağımsız çalışıyorlar form açılıp kapandığında bu veriyi güncellemdiğinden kisi işterse diğer taraftaki yaklaşık 12 ekran ve 123 raporun üst bilgisini değiştirebiliyor bu nedenle benim düşündüğüm güvenlik zayıflamış oluyor bu güvenliği tek yerden girmek ile çözmenin doğru olacağını düşündüm.
bu nedenle
ekte sunduğum ekteki gibi
1 Şirket kranından girilen değer aktivasyon formuna şirket kısmına gelir.
2 bu isme göre aktivasyon sağlanır ise
  a- Güvenlik kapsamında bağımsızlık ortadan kalkacak ve rapor üst başlıkları lisans alan şirketin ismi ve logosu çıkacak,
b 123 adet resmi makamlara direk gidecek formatta hazırlalan raporları başka şirket logo ve ismi ile götürmek hiç bir şirketin istemiyeceği bir şeydir.
c- Ekranında daima lisanslı şirket ismi görünecek buda firma için istenmeyen bir durum
olduğunu düşünüyor ve sizlerden yardım talep ediyorum.
arkadaşlar bunu ado ile çözebileceğimi söylüyor ama ben ado hiç bilmiyorum yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekürler FurOzur


Ek Dosyalar
.rar   TabloSecimi.rar(Dosya Boyutu: 14,32 KB / İndirme Sayısı: 26)

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 41
 11.595
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
sn karam, ben hala aktivasyon için girilen veriyi yaptığın programdaki tablo, form veya raporda neden yazdırmaya çalıştığını anlamış değilim, kişiye aktivasyon kodu vericeksin belki aktivasyon formu senede 1 veya 2 kere görünecek, galiba sen aktivasyon formu ile kullanıcı girişi karıştırdın, bence yılda 1 veya 2 kere görüncek form yerine günde onlarca kez açılacak formları düzenle,
Benim eklediğim aktivasyon örneği sadece girilen kullanıcı adı ile o günkü tarihe göre şifre oluşturuyor.
Kullanıcı giriş formu ve kullanıcı tablosu oluştur, bu kullanıcılara yetki ver, aktivasyon kodu için girilen verinin hiç bir anlamı yok.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

karam

Aktif Üye
 61
 360
 45
 01/12/2008
24
 Ankara
 
 Ofis 2003
 01/10/2017,02:02
Çözüldü 
Sayın Sledgeap
Yukarda anlatmaya çalıştım kontrolü çif taraflı yapmayı amaçlıyorum 1 Defa da verilmiş olsa o fima ismi orda duruyor eğer onu değiştirirsen kodlar kayboluyor. Ben Programın Başka birisi tarafından aynı isimle aynıkodla çalışmasını önlemek istiyorum
diyelimki ben a firması adına siden bunu aldım ve b firmasındaki arkadaşıma kendi kodum ve benim firma adımı yazarak kullanmasını engelleyemem ki .
böyle olur ise b fimasının tüm rapor ve ekranlarında a firmasının ismi görünecek bunu kimse istemez ayrıca bu raporlar direk emniyete ve jandarma ve resmi kurumlara gidecek şekilde formatladım bu nedenle programı başka bir firma kullanmak istemeyecek


bunun için aktivasyondaki ad ile üst bilgiler aynı olur ise bu bir caydırıcılık ve aynı zamanda diğerininde talebini getirecek aksi takdirde 1 firma diğer firmaya bu programı rahatlıkla verebilir kodunuda dahil bunlar yaşadım ve türkiyede yaşanıyor emekler boşa gitmesin diyorum
saygılarımla



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 41
 11.595
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
sn karam, kullanıcı mesela aktivasyona "accesstr.net" yazdı, siz bu veriyi form ve raporda görmek istiyorsunuz, ama tabloya kaydedilmesin istiyorsunuz.
Ozaman forma veya rapora AD isimli metin kutusu ekle ve form veya raporun açıldığında olayına aşağıdaki kodu yaz.

Kod:
ReadRegistry "HKCU", "Software\Microsoft", "KULLANICI", "S", "", KULLANICI
Me!AD.Value = KULLANICI


Ayrıca mesela başka bir firma bu uygulamayı buldu ve kendi pc'sine kopyaladı, en fazla 60 gün kullanabilir, 61. gün programı açamaz ve sizinle iletişime geçmek zorunda.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 41
 11.595
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Ve sen programı Access isminde aktive ettiğinde, uygulama başka pc de açıldığında Access isimli giriş silinecek, 60 gün deneme tekrar başlayacak.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

karam

Aktif Üye
 61
 360
 45
 01/12/2008
24
 Ankara
 
 Ofis 2003
 01/10/2017,02:02
Çözüldü 
(05/12/2008 22:35)sledgeab Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sn karam, kullanıcı mesela aktivasyona "accesstr.net" yazdı, siz bu veriyi form ve raporda görmek istiyorsunuz, ama tabloya kaydedilmesin istiyorsunuz.
Ozaman forma veya rapora AD isimli metin kutusu ekle ve form veya raporun açıldığında olayına aşağıdaki kodu yaz.

Kod:
ReadRegistry "HKCU", "Software\Microsoft", "KULLANICI", "S", "", KULLANICI
Me!AD.Value = KULLANICI


Ayrıca mesela başka bir firma bu uygulamayı buldu ve kendi pc'sine kopyaladı, en fazla 60 gün kullanabilir, 61. gün programı açamaz ve sizinle iletişime geçmek zorunda.




Evet Aynen bu dediğini registerdeki kayıtı doğru söylüyorsun ben anlatamamışım bu kayıdı bir bir tabloda özelliklede SIRKET isminde her açık kapadında güncelletmesini sağlayabilirmiyiz . ordaki değer değişse bile açıp kapasa hemen orayı tekrar eski haline alsın.



Konu Kapalı
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tablodaki Verilerin Bir Kısmı Formda Sıralanıyor? mdelier 4 82 28/11/2018, 11:01
Son Yorum: mdelier
Çözüldü Sil Butonuna İstediğimiz Tablodaki Veriyi Silme Kodu serial 6 209 28/09/2018, 23:11
Son Yorum: serial
Çözüldü Alt Form İçinde Alt Form + İşaretinin Açılması ielmacilar 12 415 27/09/2018, 12:32
Son Yorum: ielmacilar
Çözüldü Ana Form'a Birkaç Tane Alt Form Ekleme kursun 4 212 25/08/2018, 02:43
Son Yorum: kursun
Çözüldü Tablodaki Veriye Göre Numaratör barcins 4 293 03/07/2018, 10:42
Son Yorum: barcins

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444