Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
30/04/2010 00:09
Konu Sahibi
myAccess
Yorumlar
7
Okunma
4024
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

myAccess

Destek
Ta.... Or....
 10
 55
 29/10/2008
0
 Bursa
 
 Ofis 2010 64 Bit
 20/09/2018,18:23
Çözüldü 
Merhaba,
Örnek dosyadaki gibi alt forma aktarma işlemi yaptırmak istiyorum. Ama bendeki veri tabanında 19 sütun var. Aşağıdaki kodu nasıl değiştirirsem aktarma işlemini yaptırabilirim.
Yardımlarınız için teşekkürler.


Dim strPoz As String
Dim row As Integer
Dim rst As New ADODB.Recordset
Dim x As Integer

rst.Open "tblTemp", CurrentProject.Connection, adOpenDynamic, adLockOptimistic

For x = 0 To Me.Liste0.ItemsSelected.Count - 1
row = Me.Liste0.ItemsSelected(x)
rst.AddNew
rst(0) = Nz(Me.Liste0.Column(0, row), "")
rst(1) = Nz(Me.Liste0.Column(1, row), "")
rst(2) = Nz(Me.Liste0.Column(2, row), "")
rst(3) = Nz(Me.Liste0.Column(3, row), "")
rst(4) = Nz(Me.Liste0.Column(4, row), "")
If Me.Liste0.Column(5, row) <> "" Then
rst(5) = Me.Liste0.Column(5, row)
End If
If Me.Liste0.Column(6, row) <> "" Then
rst(6) = Me.Liste0.Column(6, row)
End If
rst(7) = Nz(Me.Liste0.Column(7, row), "")
rst(8) = Nz(Me.Liste0.Column(8, row), "")
rst.Update
Next x

rst.Close

Me.Alt54.Form.Requery
End Sub


Sorgulanmayan bir hayat, yaşanmaya değmez.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.964
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,17:10
Çözüldü 
doğru yanıt verilebilmesi için sendeki veritabanını görmemiz gerekiyor.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

myAccess

Destek
Ta.... Or....
 10
 55
 29/10/2008
0
 Bursa
 
 Ofis 2010 64 Bit
 20/09/2018,18:23
Çözüldü 
Sn sledgeab

Veritabanını ekledim. Daha önceki örnekte 8 sütun vardı. Benim çalıştığıma uyarladım. Benim uygulamamda 19 sütun var. Bu nedenle olacak herhalde, aktarma işleminde Temp. tablosuna tüm filtrelenen veriler aktarılamıyor.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.


Sorgulanmayan bir hayat, yaşanmaya değmez.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.964
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,17:10
Çözüldü 
aktar butonuna aşağıdaki kodu ekle

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
Dim strPoz As String
Dim row As Integer
Dim rst As New ADODB.Recordset
Dim x As Integer

rst.Open "tblTemp", CurrentProject.Connection, adOpenDynamic, adLockOptimistic

For x = 0 To Me.Liste0.ItemsSelected.Count - 1
    row = Me.Liste0.ItemsSelected(x)
        rst.AddNew
            rst(0) = Nz(Me.Liste0.Column(0, row), "")
            rst(1) = Nz(Me.Liste0.Column(1, row), "")
            rst(2) = Nz(Me.Liste0.Column(2, row), "")
            rst(3) = Nz(Me.Liste0.Column(3, row), "")
            rst(4) = Nz(Me.Liste0.Column(4, row), "")
            rst(5) = Nz(Me.Liste0.Column(7, row), "")
            rst(6) = Nz(Me.Liste0.Column(7, row), "")
            rst(7) = Nz(Me.Liste0.Column(7, row), "")
            rst(8) = Nz(Me.Liste0.Column(8, row), "")
            rst(9) = Nz(Me.Liste0.Column(9, row), "")
            rst(10) = Nz(Me.Liste0.Column(10, row), "")
            rst(11) = Nz(Me.Liste0.Column(11, row), "")
            rst(12) = Nz(Me.Liste0.Column(12, row), "")
            rst(13) = Nz(Me.Liste0.Column(13, row), "")
            rst(14) = Nz(Me.Liste0.Column(14, row), "")
            rst(15) = Nz(Me.Liste0.Column(15, row), "")
            rst(16) = Nz(Me.Liste0.Column(16, row), "")
            rst(17) = Nz(Me.Liste0.Column(17, row), "")
            rst(18) = Nz(Me.Liste0.Column(18, row), "")
        rst.Update
Next x

rst.Close

Me.Alt54.Form.Requery


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

myAccess

Destek
Ta.... Or....
 10
 55
 29/10/2008
0
 Bursa
 
 Ofis 2010 64 Bit
 20/09/2018,18:23
Çözüldü 
Hocam, çok teşekkür ederim. uyguladım (ekte) elinize sağlık.
İlave forma: Akratılan-Temp tablosu sürekli dolu kalıyordu, bunun için; form açıldığında sorguyu otomatik çalıştır ve her yeni arama başlangıcında silteyi otomatik temizle ekledim.
Saygılarımla.


Sorgulanmayan bir hayat, yaşanmaya değmez.

Kullanici Avatari

assenucler

Aktif Üye*
A..... Se.... Şe....
 125
 2.057
 31/10/2008
63
 İstanbul
 
 -
 03/01/2019,11:47
Çözüldü 
Emek ve katkılarınız için teşekkürler...




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin Kutusuna Girilen Veriye Göre Veri Çağırma fascioğlu 9 422 14/03/2019, 14:50
Son Yorum: programmer67
Çözüldü Evet Hayır Alanına Göre Rapor access acemisi 14 320 05/03/2019, 23:26
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Kaydet Butonuna Basıldığında Progressbar Hatası Veriyor Deniz DEMİRCİOĞLU 2 98 05/03/2019, 11:16
Son Yorum: Deniz DEMİRCİOĞLU
Çözüldü Log Hatası Alıyorum aliyuzen 10 380 04/03/2019, 17:00
Son Yorum: aliyuzen
Çözüldü Pdf Adını Veriye Göre Oluşturmak zetyu 9 319 03/03/2019, 23:01
Son Yorum: zetyu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.