Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
03/12/2009 18:46
Konu Sahibi
mumcos
Yorumlar
4
Okunma
2938
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

mumcos

Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
9
29/10/2009
0
Kırşehir
Ofis 2007
31/08/2010,12:26
Çözüldü 
saygideger abiler,
Acces te ado kullanarak kayit ekleme mevcut kaydi degistirme veya silma yapabilmem gerekiyor,yardimci olursanir sevinirim..
formda düzenlemeye calistim,örnekte kayit eklemeyi hallettim,ama digerlerinde takildim:-(
Saygilar
mümtaz


Ek Dosyalar
.rar   Deneme.rar (Dosya Boyutu: 17,21 KB / İndirme Sayısı: 52)
mumcos, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,09:01
Çözüldü 
Eşref hocanın ADO ile eklemiş olduğu örnek dosyayı incelemenizi tavsiye ederim.

Tüm Özellikleri ile ADO Örneği


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

mumcos

Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
9
29/10/2009
0
Kırşehir
Ofis 2007
31/08/2010,12:26
Çözüldü 
onu inceledim ama biraz karisik geldi,yeni ögrenen ben icinImg-cray
acep birisi göndermis oldugum data üzerinde yapabilirmi cok mutmain olacagimImg-grin
saygilar


mumcos, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

esrefigit

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
03/08/2017,11:47
Çözüldü 
öncelikle kullandığın dil ado değil dao dur ondan dolayı ado sana karışık gelmiştir dao ile güncelleme silme ekleme vs vs ado ile çok az benzerlik göstersede farklıdır.

neyse senin istediğin

kodlar bunlar

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Private Sub Befehl10_Click()
Dim R As Recordset, DB As Database
Dim kriter As Variant
Set DB = CurrentDb()
Set R = DB.OpenRecordset("Artikel1", dbOpenDynaset)
kriter = "Aid =" & Me.Artikelliste.Column(0)
    R.FindFirst kriter
   R.Delete
R.Close
DoCmd.OpenTable "Artikel1"
Me.Artikelliste.Requery
End Sub


Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Private Sub Befehl16_Click()
Dim R As Recordset, DB As Database
Dim kriter As Variant
Set DB = CurrentDb()
Set R = DB.OpenRecordset("Artikel1", dbOpenDynaset)
kriter = "Aid =" & Me.Liste17.Column(0)
    R.FindFirst kriter
    R.Edit
         R!Artikelname = Me.Metin20
     R.Update
R.Close
DoCmd.OpenTable "Artikel1"
Me.Liste17.Requery
End Sub


ve örneğinde ektedir yalnız unutma bunlar sadece silme ve düzenleme (değiştirme) bu kodlar bu haliyle bırkılmamalıdır silme veya editleme kodlarında seçilen isim tabloda yoksa yani NoMatch ise uyarı versin vs vs kısımlarıda tamamlaman gerekir ayrıca accessin kendi yardımında dao yada ado ilgili bir çok kod var onları incelemeni tavsiye derim

örneiğin

accessin kendi içindeki yardımda dao silme kodu

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Sub DeleteX()

   Dim dbsNorthwind As Database
   Dim rstEmployees As Recordset
   Dim lngID As Long

   Set dbsNorthwind = OpenDatabase("Northwind.mdb")
   Set rstEmployees = _
      dbsNorthwind.OpenRecordset("Employees")

   ' Add temporary record to be deleted.
   With rstEmployees
      .Index = "PrimaryKey"
      .AddNew
      !FirstName = "Janelle"
      !LastName = "Tebbs"
      .Update
      .Bookmark = .LastModified
      lngID = !EmployeeID
   End With

   ' Delete the employee record with the specified ID 
   ' number.
   DeleteRecord rstEmployees, lngID

   rstEmployees.Close
   dbsNorthwind.Close

End Sub


Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Sub DeleteRecord(rstTemp As Recordset, _
   lngSeek As Long)

   With rstTemp
      .Seek "=", lngSeek
      If .NoMatch Then
         MsgBox "No employee #" & lngSeek & " in file!"
      Else
         .Delete
         MsgBox "Record for employee #" & lngSeek & _
            " deleted!"
      End If
   End With

End Sub


Ek Dosyalar
.rar   Deneme.rar (Dosya Boyutu: 25,76 KB / İndirme Sayısı: 66)
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.875
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:14
Çözüldü 
saygıdeğer mumcos, sorun çözüldümü acaba?


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 11 367 19/10/2017, 17:29 U.ALTUN
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 9 437 04/10/2017, 19:53 ozanakkaya
Çözüldü Sorgulama Sonrası Tabloya Mükerrer Kayıt U.ALTUN 2 117 30/09/2017, 11:27 U.ALTUN
Çözüldü Alt Tablodaki Veriyi Hesaba Ekleme (Toplama) aliyuzen 6 162 26/09/2017, 16:03 aliyuzen
Çözüldü İf İçinde İki Tarih Veya Saat Arası Sorgusu Kullanılabilirmi burhanb 4 171 25/09/2017, 08:23 burhanb

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.