Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
23/12/2013 14:38
Konu Sahibi
orderyazbim
Yorumlar
6
Okunma
1391
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

orderyazbim

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
58
17/12/2010
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/05/2017,04:00
Çözüldü 
Ekte hazırladığım örnekte ürünarayüz mdb sinde bulunan frm_liste formunda Ürün Gurubu seçimi yapıldığında seçilen gruptaki ürünün giriş tarihleri ADO listelenecek. Listeden ürün seçimini çeft tıkladığımda o guruba ait seçilen tarihteki ürünün detayı frm_ürüler formu açılarak görüntülenecek. Ben bilinen ADO bağlantısını kullanarak yapmaya çalıştım fakat olumlu sonuç alamadım. O yüzden ekteki örneğe kafa karıştırmaması için kod yazmadım ve açılış formunda açıklama ekledim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Tüm arkadaşlarıma iyi çalışmalar. Saygılarımla.


Ek Dosyalar
.rar   Ürüntakip.rar (Dosya Boyutu: 25,83 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla

cttm98

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... J....
212
2
24/04/2012
155
İstanbul
Ofis 2007
18/05/2016,18:49
Farklı bir yöntemle yaptım yani attach table mantığı ili kalsör ismi değişse bile ; üründata.mdb - tbl_urunler tablosuna relink (terardan bağlanma) sağlıyor.
Bir de ürün grubundan bir ürün seçtiğimizde 2 veya daha fazla ürün gelebiliyor; onun için listelerken yanına ürünkodu alanını da ekledim.


Ek Dosyalar
.rar   Ürüntakipcttm98.rar (Dosya Boyutu: 30,17 KB / İndirme Sayısı: 35)
Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir
Cevapla

orderyazbim

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
58
17/12/2010
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/05/2017,04:00
Sayın cttm98 hocam öncelikle ilgi ve alakanıza ve emeğinize çok teşekkür ederim. Hocam düzenlemiş olduğunuz örneği inceledim gerçekten çok değişik. Birde liste kutusuna çift tıklandığında ilgili kayıt formu bu mantıkla açılabilirmi. Birde bu tür yapının avantajı nedir. Hız olarak etkisi olurmu. Çünkü bu örneklemenin uygulandığı asıl veritabanı ağ üzerinde ortalama beş altı grup tarafından kullanılacak ve dinamik kayıt girilecek. Ben ADO bağlantısıyla düşündüm tabloları meşgul etmeme açısından. Uygun olurmu.Fikrinizi beyan ederseniz sevinirim ve Bu örneği ADO bağlantılı olarakta örnekleme şansımız olurmu. Olabilirse minnettar kalırım. Saygılarımla.


Cevapla

cttm98

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... J....
212
2
24/04/2012
155
İstanbul
Ofis 2007
18/05/2016,18:49
sn orderyazbim;
Daha önce ADO ile hiç çalışmam olmadığı için bu konuda maalesef size bilgi veremeyeceğim.
Eski şirkette bu şekilde ağ üzerinde kullanmıştık hiç bir sorun yoktu.


Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir
Cevapla

orderyazbim

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
58
17/12/2010
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/05/2017,04:00
Sayın cttm98 hocam yine öncelikle ilgi ve alakanıza ve emeğinize çok teşekkür ederim. Bu şekilde örneğinizden de faydalanarak deniyeceğim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla.


Cevapla

ALTANs

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
M.... A....
78
10/02/2014
0
Balıkesir
BİLİŞİM TEKNOLOJİLER
Ofis 2010 32 Bit
26/08/2017,12:23
denedin mi?


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Şifreli Veritabanına Bağlantı M Asım 2 65 23/09/2017, 18:46 M Asım
Çözüldü Formlar Arası Bağlantı Kurma mmert06 3 506 31/10/2016, 16:31 mmert06
Çözüldü Excel ile bağlantı sorunu ertans 12 764 12/10/2016, 20:00 ertans
Çözüldü Alt form bağlantı hatası yenginoglu 2 546 28/04/2015, 01:27 yenginoglu
Çözüldü Excel 2010 dan Access içindeki bir sorguya bağlantı kuramıyorum mengene2 6 1.134 06/03/2015, 21:52 mengene2

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.