Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
21/11/2011 01:39
Konu Sahibi
dervish54
Yorumlar
9
Okunma
5239
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

dervish54

Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
3
21/11/2011
0
Ankara
Ofis 2003
21/12/2011,16:14
Çözüldü 
barkod okuyucu ile ürünü okuttuğumda o ürünün ado tutarı yaptığım veri tabanına nasıl düşer ve formlarda yeni müşteri ekliyorum sürekli ama bir müşterinin geçmişe dönük bilgilerine ulaşmak istediğimde ne yapmalaıyım


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,12:18
Çözüldü 
Mutlaka örneğinizi yayınlamalısınız. Sorularınıza cevap verebilmek için çalışmanızı görmek gerekli.

"Barkod okuyucu ile ürünü okuttuğumda ado tutarı yaptığım veri tabanına nasıl düşer" biçimindeki sorunuzu tam anlayamadım. Ado derken "adı" mı yazmak istediniz acaba? Eğer adı, tutarı falan demek istediyseniz şöyle anlatayım; sizin bir veritabanında bu bilgileri önceden oluşturmuş veya toplamış olmanız gerekli. Orada okuttuğunuz numara, önceden kaydedilmiş bir verinin numarasıdır aslında. Yani siz ürünle ilgili bilgileri önceden girmezseniz, okutma sırasında bu bilgiler gelmez.

Benim önerim bu konuda sitemizde yer alan konuları okumanız. Bunun için ana sayfanın en üst sağ tarafındaki "google özel arama"sını kullanmanız. İçine barkod yazıp aratın. Sitemizdeki tüm barko ile ilgili konular gelecektir. Benim konuyla ilgili bir örneğim aşağıdaki inkte var. Gerçi bana Özel mesaj atmanızdan anladığım kadarıyla onu gördünüz:

https://www.accesstr.net/konu-gercek-bar...grami.html


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Lütfen soru sorarken sorunuzun çabuk çözülmesi için olabildiğince anlaşılır sorun. "o ürünün ado tutarı" diye bir şey olamaz. Tablodan alınan bir bilgi ise "veritabanına nasıl düşer" denilmesi yanlış/eksik olur çünkü zaten veritabanındadır. Yok değilse zaten bu durumda "o ürünün ado tutarı" ifadesi ile çelişir.

Ayrıca Site Kuralları gereği örnek dosya eklemelisiniz. Böylece probleminizi kendi dosyanız üzerinden daha iyi anlatıp yardım alabilirsiniz. Tüm bunlar sizin yararınıza olan şeyler.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

dervish54

Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
3
21/11/2011
0
Ankara
Ofis 2003
21/12/2011,16:14
Çözüldü 
peki hocam bi bakarmısınız buna nasıl bir barkod olayı yapacağım barkod okuyucuda okuttuğumda cari hesaplar diye bir yer olmalı ve oraya barkod numarası ile açıklaması tutarı düşmeli ayrıca aynı barkod numarası ile satış yaptığımdada stoktan da eksilmeli


Ek Dosyalar
.rar   4MEVSİM.rar (Dosya Boyutu: 232,5 KB / İndirme Sayısı: 85)
Cevapla

dervish54

Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
3
21/11/2011
0
Ankara
Ofis 2003
21/12/2011,16:14
Çözüldü 
hocam barkodu okutuyorum tabloya düşüyor fakat barkod numarasını okuttuğumda ürünün adı ve tutarıda düşsün istiyorum bununla iligli ne yapmalıyım


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Bir sürü form açtım barkod ile ilgili bir yer bulamadım. Site Kuralları nı lütfen gözden geçiriniz. Çok kısıtlı zamanlarda bakabildiğimiz sorularda bu tip ayrıntılar ile uğraşmamalıyız. Hangi formda olduğu, ne zaman, ne yapınca ne olacağı vb. konularda adım adım ve örneklendirerek sorularınızı sorunuz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü 32 bit (x86) yapılan programların 64 bit (x64) çalıştırılması mesutyagmur 16 7.388 15/10/2017, 17:41 huramiral
Çözüldü Sql Serverdan Sorgu İle Yerel Veri Tabanına Veri Yazdırma ertans 1 166 24/08/2017, 11:22 burhanb
Çözüldü Döneme Göre Kayıt Etme haziran4 5 230 17/08/2017, 08:22 haziran4
Çözüldü Açılan Kutu Menüsünden Yapılan Seçimlerin Tabloya Kaydı ertans 2 317 07/08/2017, 17:37 ozguryasin
Çözüldü Toplu SMS Firmasının Kodlarını Access Veri Tabanına Entegre Etme tekinuygun 14 2.993 25/07/2017, 08:32 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.