Accesste parmak izi cihazı senkronize shift programı nasıl oluşturulur ?
Tarih
12/12/2016 17:34
Konu Sahibi
mugursan
Yorumlar
11
Okunma
648
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
mugursan
Üye
Kullanici Avatari
Üye
M.... U....
10
2
24/10/2013
0
-
Ofis 2007
04/05/2017,10:00
Merhaba Arkadaşlar

Çalıştığım şirkette mevcut departmanlarım için bir vardiya/shift programı hazırlamak istiyorum. Hali hazırda personel kayıtlarını aldığım bir veri tabanım bulunmaktadır. Oluşturmak istediğim shift programında departmanların bendeki Access veritabanından oluşturduğum personel listesine göre  kendilerinin personellere vardiya saatlerini girmesini istiyorum. Ayni zamanda oluşturduğum shift programının kullanmakta olduğumuz perkotek parmak izi cihazıyla senkronize etmek istiyorum. örneğin 8:00 - 16:00 vardiyasındaki personel vardiyasına geç kaldığında parmak izi cihazından geç kaldığına dair uyarı vermesini istiyorum. Bu konuda ki biligilerinizi paylaşırsanız müteşşekkir olurum.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Sponsor Reklam
Perkotek ile giriş yapınca bu bilgiler Perkotek'in kendi programına kaydediliyor zannediyorum. Timer ile veritabanından belirli aralıklar ile o güne ait giriş saatlerini alırsınız. Alınan saatler eğer giriş saatini geçmiş ise formda uyarı verdirebilirsiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
5.725
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
sayın mugursan,

konu takibiniz açısından,hatırlatma anlamında;
konunuz ile ilgili son gelişme ne durumdadır.

şüphesiz,işlemleriniz tamamlanmış ve sorununuzu çözmüş de olabilirsiniz.site içi aramalarınız neticesinde sitede yer alan konuları ve örnekleri incelemelerinizin sonucu ile bazı gelişimler elde etmiş de olabilirsiniz...bilgilendirmek ister misiniz lütfen.teşekkürler.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Cevapla

mugursan
Üye
Kullanici Avatari
Üye
M.... U....
10
2
24/10/2013
0
-
Ofis 2007
04/05/2017,10:00
Sponsor Reklam
(12/12/2016, 19:37)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Perkotek ile giriş yapınca bu bilgiler Perkotek'in kendi programına kaydediliyor zannediyorum. Timer ile veritabanından belirli aralıklar ile o güne ait giriş saatlerini alırsınız. Alınan saatler eğer giriş saatini geçmiş ise formda uyarı verdirebilirsiniz.


Öncelikle konu ile ilgilendiğiniz için teşekkür ederim alpeki99. Sizin de dediğiniz gibi perkotek kendi dosyası içine text dosya halinde ve text dosya ismi örneğin 20170109 şeklinde olduğu gibi bir dosya oluşturup personellerin parmak izlerini içerisine kayıt ediyor. fakat çözemediğim bir şey var onun içerisinde. 

örneğin

001,00364,0 2017/01/09 00:10:58 000
002,01348,1 2017/01/08 23:57:48 000

001 veya 002 --- Cihaz ID leri
00364 ve 01347 --- Personel Sicil No
0 veya 1 --- Halen Ne Olduğunu Çözemedim. Her iki durumda parmak izini kayıt ediyor.
2017/01/09 ----- Şahsın cihazı kullandığı tarih
00:10:58 ---- Giriş veya Çıkış Saati
000 --- ? Henüz bu değerin de ne olduğu bilmiyorum.

Bu text dosyalardan benim alacağım değerler cihaz_id,sicil_no,tarih ve saat fakat ilgili text dosyası içinde 2 tane farklı saatlerde ayni sicil numarası kaydı bulamadım.  Bu yüzden halen araştırma içerisindeyim Img-cray
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Programın işleme mantığını ilgili firmaya sorabilirsiniz size yardımcı olacaklardır.

Belki sadece bir defalığına kaydediyordur program. O kaydettiği de en son giriş yaptığı zaman olabilir.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

mugursan
Üye
Kullanici Avatari
Üye
M.... U....
10
2
24/10/2013
0
-
Ofis 2007
04/05/2017,10:00
Sponsor Reklam
(11/01/2017, 16:17)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Programın işleme mantığını ilgili firmaya sorabilirsiniz size yardımcı olacaklardır.

Belki sadece bir defalığına kaydediyordur program. O kaydettiği de en son giriş yaptığı zaman olabilir.


    Selam alpeki99. Programın kendi dosyası içinde farklı bir veri tabanı buldum. yine ayni şekilde text dosyalar günlük tarih olarak oluşuyor ve içeriğini şimdi daha iyi anladım.
    Şimdiki sorunum text dosya içindeki veriyi istediğim gibi veri tabanına aktaramıyorum. Çünkü içerik örnekte ki gibi virgül ve boşluklar ile ayrılmış.

002,01348,1 2017/01/08 23:57:48 000
002,01348,0 2017/01/08 08:30:53 000

Bu veriyi nasıl alabilirim. ayrı bir kod mu yazmalıyım yada belirli zaman diliminde makro çalıştırıp bilgileri timer yöntemi ile ilgili tabloya mı aktarmam gerekiryor ?

002 cihaz id
01348 personel sicil no
1 - giriş 0 - çıkış  olarak tanımlanmış 
2017/01/08 tarih
23:57:48 saat

veri tabanımdaki  veri başlıkları  belli oldu. 

örnekteki veriyi nasıl aktarabilirim ? Bu konuda bana öneriniz veya ilgili kodlar için yönlendireceğiniz daha önceden açılmış bir konu var mıdır ? 

  İlginiz için teşekkür ederim.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Küçük Bir Telefon Programı İhtiyacı beyazgecede 8 217 4 saat önce beyazgecede
Çözüldü uye takip programı gorgulu75 8 1.989 27/04/2017, 11:51 Cem280
  Accesste Seçilen Resim Sabit-Diğer Resimler Random Nasıl Yapılır? mehami 6 300 17/04/2017, 13:02 mehami
  Access Runtime Error 2220 Çözümü Nasıl Olmalı? mehami 2 111 15/04/2017, 14:57 mehami
  Access Formda Rastgele (random) Resimlerin Aynı Olmamasını Nasıl Sağlarız? mehami 5 227 15/04/2017, 09:25 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status