Skip to main content

AccessTr.neT


Accessi ağda kullanma

Accessi ağda kullanma

Çözüldü #1
Merhabalar, işyerinde basit bir cari hesap uygulaması oluşturmak istiyorum. Kendi bilgisayarımda Sql server kurdum, tabloları Sql server üzerinden oluşturdum, Accessten tabloları bağladım. Buraya kadar herşey yolunda kendi bilgisayarım tıkır tıkır çalışıyor program. Ancak şimdi bu çalışmayı ağdaki diğer bilgisayarlarda çalıştıramıyorum. Sqlservere erişemediğini bildiren bir hata veriyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim ?

 
Cevapla
#2
sorun çözüldü.
Cevapla
#3
Nasıl!
"Oyun bitince  şah ve piyon aynı kutuya atılır "
Cevapla
#4
(06/06/2015, 09:52)yorum70 yazdı: Nasıl!
Kendi bilgisayarımda bir Access dosyası oluşturdum, sonra bir ODBC oluşturdum ve ODBC üzerinden çalışmamı Sql serverdeki tablolara bağladım. Sonra çalışmayı tüm bilgisayarlara dağıttım ve hiç bir ayar yapmaya gerek kalmadan tıkır tıkır çalışmaya başladı. İki önemli nokta var. Eğer eset varsa bilgisayarınızda mutlaka ağdaki bağlanma isteklerini engelliyor, gelişmiş ayarlar / ağ / kişisel güvenlik duvarı / filtreleme modunu etkileşimli mod yapıp diğer ağdaki bilgisayardan gelen bağlanma isteğine kural oluştur diyerek bir protokol oluşturmasını sağlamalısınız aksi halde hep red ediyor. Sonra tekrar otomatik moda çevirebilirsiniz, yoksa her olaya sizden izin ister. İkinci ve bence en önemli olayda ODBC kaynağını kullanıcı dsn değilde dosya dsn olarak oluşturun, böyle yapmaz iseniz ağdaki bilgisayarlara dağıttığınız her çalışma için ayrı bir ayar yapmanız gerekecek. Ama dediğim gibi dosya dsn üzerinden bağlarsanız hangi bilgisayara atarsanız atın çalışma hiç bir ayara gerek kalmadan direk Sql server ile bağlantıyı otomatik olarak sağlayacaktır. Bütün yolları denedim ve en sonunda bu yolu (sanırım doğru yol) buldum. Eğer becerebilirsem tüm ekran görüntülerini alıp ayrıntılı bir anlatımla foruma sunacağım yakın bir zamanda. Çünkü accessin inanılmaz kolaylığını ve Sql serverin sıkı güvenliğini aynı anda kullanmak çok güzel.
Cevapla
#5
Yorumunuzu Word belgesi olarak kopyaladım, işyerinde birde böyle deneyeceğim. İlgi ve geri dönüşünüz için teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.
"Oyun bitince  şah ve piyon aynı kutuya atılır "
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task