Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
11/09/2009 08:49
Konu Sahibi
ocinar
Yorumlar
4
Okunma
2591
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ocinar

Aktif Üye
Aktif Üye
32
24/08/2009
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
04/12/2017,21:46
Çözüldü 
arkadaşlar bir resim alanım var ve database nin çok büyümesini istemiyorum programa eklediğim anda otomatik olarak jpeg resmin büyüklüğünü boyutunu nasıl düşüre bilirim bunun bir kodo yolu varmı


ocinar, 24-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

cuneyt

Aktif Üye
Aktif Üye
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
Çözüldü 
ikili veri biçimi ile sanırım dosya boyutu ayarlanıyor. Şu an iş bilgisayarımda yok. forumda arama yaparsan sanırım bununla ilgili konu vardı bulabilirsin. şölede yapabilirsin programa bağlı birde klasör oluştur. o klasörden fotoğrafları seçsin veya o klasörü fotoğrafları kayıtlasın. veya eğer veritabanı paylaşımda ise bu durumda başka bir veritabanı açın onu da paylaşıma verin ve fotoğraf kaydetme ve gösterme yolunu da orayı seçin o veritabanını sırf fotoğraf kaydetmek için kullanırsınız. yani bir çok yol bulunabilir.



Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
Forma Resim Eklemek
bu konuyu incele öncelikle.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
4.787
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
29/03/2018,15:43
Çözüldü 
Resimleri bağlı jpeg olarak ekleyin. Eğer bir Access activex denetimi veya ole nesnesi olarak eklerseniz veritabanınız şişer, boyutu artar. Oysa cüneyt'in dediği gibi bir resim klasöründen jpeg olarak bağlarsanız, veritabanınızda sadece resmin bulunduğu adres yeralır. Bununla ilgili forumda bol bol resim bağlama örneği var. İncelerseniz göreceksiniz.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
1.716
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sayın Ocinar Sorununuz çözüldümü.?
Lütfen geri dönüş yapınız.
Hayırlı Bayramlar...


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Accesse Excelden Dosya Almak ufukcem 8 359 31/01/2018, 09:55 ufukcem
Çözüldü Dmax Sorunu (Veri Türü Kısa Metin Olan Tabloda) Rıfat KARA 15 456 23/01/2018, 23:36 Rıfat KARA
Çözüldü Excel Uygulamasını Accesse Çevirme ahmetsakircan 4 274 24/12/2017, 02:14 ahmetsakircan
Çözüldü Dcount Sıfır Olan Değerleri Saymaması raham 3 212 23/12/2017, 15:07 raham
Çözüldü Tabloda Yan Yana Olan Alanları Sorguda Tek Satırda Alan İçerisinde Göstermek metbal 4 226 11/11/2017, 19:46 metbal

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.