Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
04/11/2009 20:48
Konu Sahibi
AynAkolik_0660
Yorumlar
5
Okunma
2803
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

AynAkolik_0660

Üye
 28
 4
 2
 04/11/2009
0
 Ankara
 
 Ofis 2003
 20/04/2010,19:09
Çözüldü 
Arkadaşlar merhaba;

Ben veritabanımı visual basic'e bağladım tek eksiğim; sorgu bölümünü oluşturmak oldu. Bunu nasıl yapacağımı hatırlatacak veya bana yol gösterecek bi arkadaş varsa çok sevinirim lütfen.Kendi hatırlamaya çalıştığım kadarını aşağıda verdim. Eksik ve yanlış yönlerini düzelterek gösterir misiniz?

If opt_ilac.Value = True Then
Adodc1.Recordset = "select * ilacin_adi from ilaci_bilgileri"
End If

Bu şekilde bir kod yazmıştım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar herkese.


AynAkolik_0660, 04-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

cuneyt

Aktif Üye
CÜ.... AY....
 44
 321
 23
 29/10/2008
91
 İstanbul
 muhasebe
 Ofis 2016 64 Bit
 06/09/2018,10:36
Çözüldü 
Eğer herhangi bir alan seçmiyorsanız sadece "select * from ilacibilgileri" yeterli yani tüm alanları getirir.
Ama sadece belirli alanlar seçilecekse: "select Alan1, Alan2 From AlinacakTablo"
Aslında tam olarak nasıl birşey yapmamız gerektiğini yazarsanız daha çok yardımcı olabiliriz.



Kullanici Avatari

AynAkolik_0660

Üye
 28
 4
 2
 04/11/2009
0
 Ankara
 
 Ofis 2003
 20/04/2010,19:09
Çözüldü 
Yapmak istediğim şeyi yaptım ulduğum bir Kod Bankası sonucunda. İlginize teşekkür ederim. Img-grin


AynAkolik_0660, 04-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 658
 34
 29/01/2008
410
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Veri tabanı visual basic'e bağlanmaz. Visual basic'de yazdığınız program veri tabanınıza bağlanır.
"select * ilacin_adi from ilaci_bilgileri"
şeklinde Sql yazılmaz. Sql'in ilk adımı Select * from TABLOADI 'dır.
Alias olarak kullanmak istiyorsanız
Select Alan1 as ALANAVERMEKISTEDIGINIZAD from TabloAdı( Access,SQLSERVER kullanıyorsanız as, ORACLE kullanıyorsanız as'a gerek yok)

Kod bankalarından önce Sql Derslerini incelemenizi tavsiye ederim.


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

birolaltay

Üye
 27
 1
 0
 09/02/2010
0
 Kayseri
 
 Ofis 2007
 01/03/2010,11:55
Çözüldü 
access de formlarla veri tabanı oluşturdum ama anasayfa üzerinde arama butonu ekleyemiyorum bana bu gün yardımcı olun


birolaltay, 09-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

maytas

Onursal Üye
 53
 538
 21
 21/12/2008
178
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 28/07/2018,14:42
Çözüldü 
Probleminizi açıklayacak örnek eklerseniz cevap alma olasılığınız artar.


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
[Resim: 3l7gq.gif]


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü listeleme ve arama serhankarakoc 1 1.843 08/10/2014, 13:17
Son Yorum: atoz112
Çözüldü Arama Özelliği Çalışmıyor tolgaongor 1 2.025 11/03/2011, 22:42
Son Yorum: C*e*l*o*y*c*e
Çözüldü Formda Arama Yapmak ancyra 8 3.219 16/08/2009, 23:52
Son Yorum: firdevs

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.