access te seçime göre toplama
Tarih
05/01/2011 23:26
Konu Sahibi
aynelyakin
Yorumlar
3
Okunma
2421
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



aynelyakin
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
2
14/12/2010
0
Edirne
Ofis 2003
12/10/2011,18:05
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba,
Access'te yeniyim. İki adet tablom var, birbirleri ile ilişkili.
Bir tane form sayfası oluşturup, üstte açılır kutu bulunduğu halde, toplamları bu form sayfasına alsın istiyorum. (Örneğin; Üstteki açılır kutu'dan "bir isim" seçildiğinde, alt bölümde, aylara göre ilgili "ismin" toplamlarını yazsın.)

Anlatımımda eksiklikler olabilir, eki inceleyiniz.


Ek Dosyalar
.zip   suz_ve_topla.zip (Dosya Boyutu: 69,78 KB / İndirme Sayısı: 31)
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.023
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
13/02/2017,13:34
Çözüldü 
İstediğinizi yapmak kolay ancak önce tablolarınızdaki yanlışları düzeltmelisiniz.

- Tablo, form, rapor vb. hiçbir yerde Türkçe karakter kullanmayın
- Eğer iki veya daha fazla kelimeden oluşan isimler verecekseniz aralarında boşluk yerine alt çizgi _ işareti kullanın.
- Tablolarda Birincil Anahtar olarak Otomatik Sayı kullanmak daha iyidir. İlişki kurulacak karşı tablodaki alan ise Sayı türünde olmalıdır.

Örnek dosyayı inceleyiniz lütfen.


Ek Dosyalar
.rar   SORGULAMA.rar (Dosya Boyutu: 49,61 KB / İndirme Sayısı: 57)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın alpeki99 hocanın üstteki uyarılarına mutlaka riayet ediniz.

Sizin örneğinizde (her ne kadar doğru alan adları kullanmamış olsanızda) Televizyon ve Ocak ayı için formülü alttaki gibi kullanabilirsiniz.

Visual Basic Code
=DSum("[Televizyon]";"[Evrak Tablosu]";"[Adı Soyadı]='" & [Açılan Kutu2] & "' AND month(Tarih)=1")


Diğer kutulara bunu uyarlayabilirsiniz.

Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla

aynelyakin
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
2
14/12/2010
0
Edirne
Ofis 2003
12/10/2011,18:05
Çözüldü 
Değerli arkadaşlar çok teşekkür ederim. Lakin "maytas" hocam nokta vuruşu yaptı. Söylemek istediğim tam anlamıyla buydu. Eksik olmayınız değerli üstadım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  İki Tarih Arası Sorgu Ve Toplama kadirba72 14 226 22/02/2017, 15:42 kadirba72
  Birinci ComboBox seçimine göre ikincisinde kriter değerlerini gösterme İbrahim Şenol 5 57 17/02/2017, 21:01 atoz112
  Select Box Değerlerine Göre Veri Getirme İbrahim Şenol 4 51 16/02/2017, 21:36 İbrahim Şenol
  Veri çekerken kritere göre listeleme hk. okumas 2 56 07/02/2017, 14:01 okumas
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 348 16/01/2017, 16:35 hknct


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya