Access te combobox problemi
Tarih
14/09/2011 13:35
Konu Sahibi
snowsoft
Yorumlar
6
Okunma
1942
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
snowsoft
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
2
23/08/2011
0
Gaziantep
Ofis 2010
07/10/2011,17:55
Çözüldü 
Ben Combobox ile listeledigim a tablosundaki degerleri b tablosunda Arama / Sorgu ile listeliyorum ama b tablosuna veri eklerken benim comboboxtaki degeri kaydediyor ben a tablosunda degeri degiştirsem bile digerlerinde degişiklik olmuyor. Bunu nasıl degiştirebilirim


Ek Dosyalar
.rar   ögrenci1.rar (Dosya Boyutu: 1,04 MB / İndirme Sayısı: 4)
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Bugün,12:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Örnek ekleyiniz.
Cevapla

snowsoft
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
2
23/08/2011
0
Gaziantep
Ofis 2010
07/10/2011,17:55
Çözüldü 
bir tane ekledim ögrenci bil tablosundaki sinifi satırının sinif tablosunda degişiklik oldugunda önceki kayıttlarında dehişmesini gerekiyor formda
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Bugün,12:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın snowsoft;
Oluşturmuş Olduğunuz Sınıfın Adını Sabit Sınıf Adlarını Kaydettiğiniz Tabloda Değiştirdiğiizde SAbit Sabah Yerine Sabit Sabah Kural yazdığınızda Sabit Sabah Sınıfında bulunan öğrencilerin artık Sabit Sabah Kural sınıfı adı altında görülmesi meselesini hallettim.
Öğrenci bil tablonuza bir alan ekledim sinif_kural adında ve sınıf isimlerini değil sınıf isimlerinin SINIF tablosunda karşılık geldiği sayıları kaydettirdim böylece sınıf adını değiştirdiğinizde öğrencibil tablonuzda değişiklik yaptığınız hali görülecektir.
Size bir diğer tavsiyem Site Kuralları mızı okumanızdır. Yapılmaması Gereken Ölümcül Hatalar Bölümümüzede Göz Atmanızda Fayda Olacaktır.

Formlarınıza resimler eklemişsiniz. Logo ve öğrenciler ile yakınlarına ait resimler o resimleri Tablonuzun içine kaydederseniz (-ki etmişsiniz) veri tabanınız gereksiz olarak büyük boyutlara ulaşır buda çalışma hızını etkiler.
Formlarınıza eklemek istediğiniz resimleri tablolara gömmeyin resmin bulunduğu yerin yolunu kaydettirin sizin için daha verimli olacaktır. Resim nesnelerinde katıştırılmış değil Bağlı özelliğini kullanın böylece resmi gidip ilgili yerden okuyup gösterecektir. Bununla ilgili şu konuyu incelemenizi öneririm.

Kolay Gelsin.


Ek Dosyalar
.zip   ögrenci1_kur@l.zip (Dosya Boyutu: 440,61 KB / İndirme Sayısı: 5)
Cevapla

snowsoft
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
2
23/08/2011
0
Gaziantep
Ofis 2010
07/10/2011,17:55
Çözüldü 
Çok Teşekkür ederim resimler veritanabının içine kayıt olmuyor örnek olark gönderdigim için resimler klasörü yok ayrı baglantıdan alıyor forumdaki ercan arkadaşımızın yaptıgı Resimal_ercan dan yaralanarak resimleri klasörden alıyorum ordada öyle idi ama gözden kaçmış olaiblir


Çok Teşekkür Ederim Lol
Computer Programmer
Asp Coder
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Bugün,12:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sorununuz çözülmüşse sevindim. Sanırım bir hata var resim meselesinde. Resim meselesini de verdiğim linki yeniden inceleyerek çözebilirsiniz.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Sad İki Tarih Arası Sorgu Problemi AloneX 13 235 26/05/2017, 11:14 ozanakkaya
  Access 2003 De Yapılan Dosyanın Access 2010 Da Çalıştırılması Kullanıcı Güvenlik Prob keskin78 9 172 14/05/2017, 14:54 keskin78
  Combobox Açılır Liste İle İlgili Örnek Uygulama Lazım erensimsek 8 190 06/05/2017, 03:41 erensimsek
  4000 satırlık veri ve combobox kullanımı? pelitt 21 480 22/04/2017, 19:51 atoz112
  Wep Access Dosyasını Masaüstü Access Dosyasına Çevirme next 7 276 02/04/2017, 23:36 next


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status