Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/02/2014 23:52
Konu Sahibi
ssdestek
Yorumlar
7
Okunma
2844
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ssdestek

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
107
28/03/2013
0
03/03/2017,11:22
Çözüldü 
Merhaba,
Access 2010 da Dlookup komutunu başarılı bir şekilde kullanabiliyorum. Bu komutun Sql 2008 de kullanamiyorum, bu komutu tanımıyor. her ne kadar INNER JOIN komutu benzer işlemi yapsada bu komutun yaptığını yapamiyoruz.
SQL 2008 de Sorgu oluştururken Dlookup komutunu nasıl kullanabilirim veya buna eşğeder ne ifade olabilir ?

çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Kendinize şunu sorun:

"Dlookup komutu ne yapar?"

verilen şarta göre sonuçları geri döndüren bir komuttur. Bunun Sql de karşılığı SELECT komutudur. Şartları ise WHERE komutuna vereceksiniz.

Visual Basic Code
Dlookup("Adi","Musteriler","Siparis=1")


Bu ne anlama geliyor? Musteriler tablosunda Siparis alanının değeri 1 olanların Adi alanındaki değeri getiriyor. Aynısını Sql komutu ile yapacak olursanız:

SQL Code
SELECT Adi FROM Musteriler WHERE Siparis=1


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

ssdestek

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
107
28/03/2013
0
03/03/2017,11:22
Çözüldü 
Merhaba,
Sizin verdiğiniz örnek tek bir tablodaki farklı alanlar arası işlemdir. İki tablodan işlem yaptığımızda nasıl yapılabilir? Yapmak istediğim;

Access 2010 da Dlookup komutunu başarılı bir şekilde kullanabiliyorum. Bu komutun Sql 2008 de kullanamiyorum, bu komutu tanımıyor. her ne kadar INNER JOIN komutu benzer işlemi yapsada bu komutun yaptığını yapamiyoruz. TabloA 'da xx, yy, zz diye üç değer olsun. TabloB de ise xx, xx, www değerleri olsun.
TabloA daki değerleri TabloB içinde aramak istiyorum.
INNER JOIN kullanırsam, TabloA da xx değerini TabloB de ararken iki yerde bulursa ikisini de getiriyor ama ben sadece TabloB de bulduğu xx değerlerinden ikisini değil ilk karşılaştığını getirsin istiyorum, bunu da ancak Dlooup yapabilmektedir.
Sql 2008 de Sorgu oluştururken Dlookup komutunu nasıl kullanabilirim veya Sql komutları ile buna eşdeğer ifade yazabilir misiniz ?


çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,


Cevapla

ssdestek

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
107
28/03/2013
0
03/03/2017,11:22
Çözüldü 
Merhaba,
Access 2010 da Dlookup komutunu başarılı bir şekilde kullanabiliyorum. Bu komutun Sql 2008 de kullanamiyorum, bu komutu tanımıyor. her ne kadar INNER JOIN komutu benzer işlemi yapsada bu komutun yaptığını yapamiyoruz. TabloA 'da xx, yy, zz diye üç değer olsun. TabloB de ise xx, xx, www değerleri olsun.
TabloA daki değerleri TabloB içinde aramak istiyorum.
INNER JOIN kullanırsam, TabloA da xx değerini TabloB de ararken iki yerde bulursa ikisini de getiriyor ama ben sadece TabloB de bulduğu xx değerlerinden ikisini değil ilk karşılaştığını getirsin istiyorum, bunu da ancak Dlooup yapabilmektedir.
Sql 2008 de Sorgu oluştururken Dlookup komutunu nasıl kullanabilirim veya Sql komutları ile buna eşdeğer ifade yazabilir misiniz ?


çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,


Cevapla

POWER

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.865
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
19/10/2017,22:33
Çözüldü 
SQL içinde Dlookup komutu yoktur.

Siz Access örneğinizi ekleyin. Dlookup ilede hangi bilgiyi çektinizi gösterin.

Bunun Sql karşılığı varmıdır veya Sql ile aynı sonuca nasıl ulaşılır bakalım.


Please return your positive or negative ...
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Zaten mevcut bir konunuz varken ve oraya cevap yazmışken aynı cevabınızla yeni konu açmayın. Konuları birleştirdim.

Aslında yukarıda cevabımda yazmıştım "Dlookup komutu ne yapar?". Bu soruyu sorsanız alacağınız cevaba göre ilerleyebilirdiniz. Sizin cevabınız şu "istediğim tabloda istediğim alanda belirttiğim şarttaki ilk kaydı getiriyor".

Tüm kayıtları değil sadece ilk kaydı istiyorsanız Sql kodunuzun içinde TOP 1 yazın yeterli olacaktır.

SQL Code
SELECT TOP 1 MusteriAdi FROM Musteriler


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kayıtlarda Gezerken Dlookup Nasıl Çalıştırılır? ogzcntrk 10 418 19/10/2017, 09:14 ogzcntrk
Çözüldü Dlookup Kodu Hatası accessdelisi 3 151 14/10/2017, 07:52 accessdelisi
Çözüldü Dlookup Hk. serkan1985 2 109 23/09/2017, 15:32 serkan1985
Çözüldü Upper Komutu sameDeveloper 1 161 19/07/2017, 15:44 ozanakkaya
Çözüldü Formda Butona Say Komutu Ekleme ramazanemrullah 7 482 23/06/2017, 21:21 ramazanemrullah

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.