Access Resim Ekleme
Tarih
09/03/2011 22:52
Konu Sahibi
gulhankaya
Yorumlar
53
Okunma
12346
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



gulhankaya
Üye
Kullanici Avatari
Üye
28
4
08/03/2011
0
İstanbul
Belirtilmemiş
24/06/2011,01:19
Çözüldü 
Sponsor Reklam
forma resim eklemeyi başardım.bmp yaptım resimlerin uzantısını .şimdi formda kayıtlar değiştiğinde resim geliyor. bunu ilişkili resim oluşturup ole nesnesi alanına form görünümündeyken sağ tıklayıp nesne ekle diyip, resmin yolunu göstererek yaptım. 2 kayıt için yapmak sıkıntılı olmadı.3500 tane resim eklemem lazım. tabloda bir sütün açsam , açtığım sütuna resim yolunu yazsam, formda oluşturduğum resim kutucuğu bir şekilde, yolunu yazdığım resmi gidip açamazmı.bu konuda neler yapabileceğimi söylermisiniz. basitçe benim anlayabileceğim gibi yazarmısınız lütfen.
ayrıca Sn.schworse ve accesstr.net'e tesekkur ederim.

Cevapla

İzmir
Java Gui Uzmani
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... E.... Ö....
197
8
02/11/2008
100
İzmir
Ofis 2013 64 Bit
17/02/2017,22:47
Çözüldü 
Sn. Gülhan Kaya;

Sn.lifeexciting hocamız haklı size yardımcı olduğumuz konular ile ilgili diğer üyelerimizinde yararlanabilmesi isin uyarı çok önemli konuyu Access Resim Ekleme işlemi olarak değiştirmeliyiz.

Konumuza gelecek olursak evet siz sorunu çözmüşsünüz dediğiniz gibi c:/ Program/img Access'i program klasorune, resimleride img klasorune koyarsanız işin daha kolay olacaktır. resimlerede Kullanıcı ID veya Sicil numarası verirseniz işlem tamamdır.

Son olarak bu işlemleri yaparak bir örnek eklerseniz birlikte çözeriz.

Kolay gelsin.


Cevapla

emturker
- Murat -
Kullanici Avatari
Uzman
M....
1.246
30/10/2008
775
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
23/02/2017,17:36
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Konu Başlığı; Access Resim Ekleme Olarak Değiştirilmiştir.

Application Engineer
Cevapla

gulhankaya
Üye
Kullanici Avatari
Üye
28
4
08/03/2011
0
İstanbul
Belirtilmemiş
24/06/2011,01:19
Çözüldü 
forma ekleyeceğim resimleri.ad soyad olarak kayıt etmek durumundayım.yaptığım tabloya bir sütun eklesem.resim adlarını xxxx_xxxx.bmp.yazsam kendi otomatik olarak açmaz mı?
img Access dediğiniz şeyi ben anlamadım.resimler bilgisayarda istediğim bir yerde dursa olmaz mı?
resim nerde durursa dursun benim gösterdiğim adresi açsın. linke tıklarda oraya gider ya onun gibi birşey yapmak istediğim.özür dilerim.anlayamıyorum img accessi programlara koy ifadesinden birşey. desteğiniz için tesekkur ederim. sanırım yapamayacağım. Access konusunda ciddi bir site burası teşekkür ederim. kolay gelsin.sagolun

Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.306
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,16:03
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sn gulhankaya, ortada henüz örnek uygulamanız yok.

Lütfen örnek uygulamanızı ve bahsi geçen resimlerden 3-5 tanesini ekleyiniz. Yardımcı olmaya çalışırız.

Ayrıca 3500 resmin ismini nasıl değiştirceksiniz??

Tüm resimlerinizin isimlerini tabloya kaydedebiliriz, siz veritabanıyla aynı dizindeki "resimler" klasörüne bu resimleri kaydedersiniz, ama hangi resim kime ait.
Resim adıyla kişi adı arasında bağlantı var mı?
Cevapla

İzmir
Java Gui Uzmani
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... E.... Ö....
197
8
02/11/2008
100
İzmir
Ofis 2013 64 Bit
17/02/2017,22:47
Çözüldü 
Sn. Gülhan KAYA;

Şimdi size biraz daha detaylı anlatayım resim yolunu verdiğinizde standart bir yer olmalı ki resime isim verdiğinizde otmatik olarak resim yolu tanımlansın o yüzden tüm bilgisayrlarda c:/ sürücüsü standart 'tır buraya bir kalasor açıp accessi buraya koyarsanız masa ustunede bir kısayol atayıp programı çalıştırdığınızda herşey daha standart olacaktır.

Birde resim yolu veririken türkçe karakter olmamalı, boşluk olmamalı bunlar çok önemli yoksa resimler görünmez.

Şimdi sizin anlattığınız yerden devam edebiliriz resimlere isim vereceğim demişsiniz olabilir tabiki ama yukarıda belirttiğim bir şey vardı boşluk türkçe karakter sorunu çıkar o yüzden isimleri kaydederken otomatik Access sayı üretiyor o sayıyı resimin adına yazarsanız işin çok kolay resim yolu otomatik oluşur.

Örn. Bir isim eklediniz otomatik sayı 1 resim adınada 1 yazdınız tablonuza bir sutun açtınız ve oraya şunu yazdınız mı resim yolu oluşmuş olacaktır. c:/Program/img/1.bmp ikinci kişide ve resimde de c:/Program/img/2.bmp olacak işiniz kolaylaşacak o yüden bunları söyledim.

img'ye takılmayın onuda siz belirliyebilirsiniz img images in kısaltması.

İşiniz kolay yani zoru mantık siz mantık sorununu çözmüşsünüz gerisi kolay.

Kolay gelsin.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Sad Forma Resim Eklemede Hata 1453asi 7 98 10/02/2017, 09:37 1453asi
  Formda veri ekleme broiling 16 181 09/02/2017, 06:11 broiling
Çözüldü bir kod ile birden fazla kayıt ekleme sfenksturk 4 1.184 31/01/2017, 12:44 atoz112
  formdan tabloya veri ekleme hatası 1453asi 6 160 27/01/2017, 17:09 1453asi
  Tabloya Resim Yolu Eklenen Resmi Raporda Gösterme siyahca 2 168 19/01/2017, 16:59 siyahca


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya