Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
14/01/2012 18:37
Konu Sahibi
goodfalles
Yorumlar
9
Okunma
5808
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

goodfalles

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 26
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
herkese merhaba

vb.netle proje yapmaya başladım ve bir sorunla karşılaştım çözse çözse accesstr.nette çöze bilirim dedim Img-grin neyse ilk soruma geleyim accesste otomatik sayı üretip o sayıy textboxa nasıl aktara bilirim dosyayı paylaşmak istemiyorum proje nette bulunursa benim için sorun olabilir okulda sunum yapacağım için önceden nette olan dosyayı almışsın denebilir çünkü projeyi sunmama 4 ay var


ve 2.sorum vb.netle ile accesste bir proje yapıp bunu internet yada bi bilgisayara yükleyip 3-4 bilgisayardan bu Access dosyasına ulaşmam mümkün mü yani şöyle olacak tek veri tabanı olacak Access bilgisayarlardan birine yüklencek ve orada bulunan diğer 2bilgisayarla bağlanılıp bir anda 3bilgisayarında bu accesse ulaşması mümkün mü ? bunu proje için sormuyorum kafama takıldığı için sordum olur mu olmaz mı yapan varmı diye

iyi çalışmalar . . .



Kullanici Avatari

Yandemir

Only Office 2003
Onursal Üye
MU.... YA....
 45
1.440
26/08/2009
487
Tekirdağ
Yazılım
Ofis 2003
14/07/2018,17:15
Çözüldü 
cevap 1
Text1= int(rnd*100) ' 100 e kadar rakam üretir vb veya acc farketmez.

cevap 2
bütün programlarım bu şekilde çalışıyor. bir data paylaşımda, diğer 20 terminalde bu dataya bağlı.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

Kullanici Avatari

goodfalles

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 26
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
1.soruyla ilgli ben random sayı değilde sıralı sayı üretmek istiyorum accesste ve bu sıralı sayıyı vbde texte aktarmak istiyorum

2.sorumla ilglide sqlde bu mümkün accesstede mümkün mü ? bunla ilgli döküman varmı sitede



Kullanici Avatari

Yandemir

Only Office 2003
Onursal Üye
MU.... YA....
 45
1.440
26/08/2009
487
Tekirdağ
Yazılım
Ofis 2003
14/07/2018,17:15
Çözüldü 
1.cevap:
tablo oluştururken AutoNumber ID alanı oluşturun database kendisi artırıyor zaten

2.cevap:
https://www.accesstr.net/konu-ag-uzerind...%BCzerinde
https://www.accesstr.net/konu-access-dos...%BCzerinde
https://www.accesstr.net/konu-ag-uzerind...%BCzerinde

konulardan birkaçı inceleyin derim.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

Kullanici Avatari

goodfalles

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 26
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
hocam 2. soru için sağol şimdi bakıcam onlara ama şimdilik onu eklemeyi düşünmüyrum ama linkleri kayıt edicemImg-grin


1.soruyla ilgli olarakta mesala öyle yaptığımda vb.netten orayı nasıl alıcam

hocam şöyle bi ekleme yapayım ben şöyle yapmayı düşünüyorum vb.net üzerinden bi sorgu yapıcam ve tabloda en büyük olan sayıyı alıcam onun üzerine +1 ypıp textboxt göstermek istiyorum.
yapamadığım kısmı sorgu kısmı nasıl olacak o kısım



Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
17/07/2018,11:58
Çözüldü 
Örnek dosyanızı ekleseydinz şu zamana kadar çoktan cevap almış olacaktınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü İki Tarih Arasındaki Belirli Günlerde Otomatik Mail Atma Mehmet Paçal 1 89 16/07/2018, 10:08
Son Yorum: Mehmet Paçal
Çözüldü İstedigimiz Haneli Rastgele Sayı Üretme (random) Mettleshade 2 685 17/05/2017, 22:09
Son Yorum: Mettleshade
Çözüldü VB.net ile veri tabanındaki en büyük sayı alican60 2 544 24/12/2016, 07:49
Son Yorum: alican60
Çözüldü rastgele sayı üretme Emine Çalık 5 801 03/08/2016, 00:22
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü TextBoxa Girilen Tarihe Göre Veritabanından Kayıt Güncelleme Acil Yardım Metlesshade 8 1.808 24/01/2016, 11:33
Son Yorum: alican60

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.